pátek 9. prosince 2016

Srovnání termálních vod

Termální vody jsou nedílnou součástí mé péče o pleť a oblíbila jsem si jich hned několik. Dnes bych vám je chtěla trochu shrnout a pokusit se je více popsat.


Na začátek je ale potřeba nalít si čistého vína vody. Ve všech těchto lahvičkách není nic víc než právě jen voda. A tak se jejich účinky a rozdíly mezi nimi odehrávají spíše jen v mé hlavě nežli na pleti. Berte to tedy hodně orientačně a pokud jste bez nic mohli žít doteď, asi bez nich přežijete i nadále. Pokud vás ovšem zajímá, co náš trh nabízí, pojďte se na to se mnou podívat zblízka.

Avéne

Tato termální voda je ze všech ani nejznámější a díky tomu, že se pravidelně každé jaro objevuje jako dárek k časopisům, ji má vyzkoušenou téměř každý. Já ji používám pravidelně již nějaký ten rok, a to především jako osvěžení, když je mi horko. I z toho důvodu kupuji především miniaturky, ale měla jsem ji i ve velkém balení. Tuto kouzelnou lahvičku tahám po celé léto v kabelce, ale celoročně ji najdete na mém nočním stolku i pracovním stole. Občas je potřeba se osvěžit i v chladnějších měsících.

Tato lahvička má velmi jemný příjemný rozptyl a můžete ji s klidem nastříkat i na makeup. Nerozmaže se. A takový tip, párkrát mi dobře posloužila i v případě podrážděných očí. Ne že by bylo nejpříjemnější stříkat si vodu do očí, ale kolikrát mi skutečně fakt ulevila. 

Malá lahvička vyjde cca kolem stovky, velká poté kolem dvou a sehnat jde i mega půl litrové balení.

La Roche Posay

Serozinc jeho sláva předchází a byly doby, kdy byl marně vyprodaný po celé Evropě a toužebně se očekávala další dávka. To už je naštěstí pryč a konečně ho s klidem seženete i v našich lékárnách. 

I tuto lahvičku jsem měla doma několikrát a nedám na ni dopustit. Serozinc je známý tím, že není jen čistou vodu, ale obsahuje i zinek, který by měl urychlovat léčení pupínků a celkově zlepšovat stav pleti. Jak už jsem říkala výše, ty účinky nejsou úplně hmatatelné, ale myslím si, že něco do sebe to má. Není to samospásné, ale jako takový malý pomocník k dalším věcem proti akné se to hodí. Dobrou službu udělá i v případě podrážděné či spálené pleti. 

Já ho používám klasicky, tak jako i všechny další kousky. Lehce popráším obličej těsně předtím než jdu nanést noční pleťový krém. Používám ho také v případě, kdy potřebuji navlhčit obličej předtím, než aplikuji olej, pokud se zrovna v mé rutině nějaký nachází. 

Cena Serozincu je zhruba 200 Kč. 

Uriage

Uriage se vyznačuje především tím, že dokáže hydratovat skutečně hluboko do pleti. A můžu potvrdit (nebo aspoň se to domnívám), že tato voda je ze všech nejvíce hydratačnější a mám z ní největší pocit, že skutečně aspoň něco dělá.

Zároveň má tu nejjemnější možnou střičku a aplikujete skutečně jen mlhu. Je to hodně příjemné.

Používám ji obdobně tak, jak popisuji u Serozincu výše. Tyto dva kousky více méně prostřídávám a když mi dojde jeden, koupím si ten druhý a pak zase znovu. 

Cena je obvykle lehce pod 200 Kč.

Caudalíe

Značku Caudalíe miluji, a tak jsem musela vyzkoušet i jejich termální vodu, která zároveň obsahuje výražek s jader hroznů. Bohužel mi však ze všech sedí nejméně.

Ona tedy veskrze nedělá nic, asi tak jako všechny ty vody. Ale má nejhorší střičku a na obličej si vždy vyhrknete až moc vody a ne vždy je to příjemné. Účinek tam nevidím žádný, kromě toho, že je to prostě moje klasika něco takového použít pod krém. 

Nevím, u Serozincu vidím benefit v rychlejším hojení pupínků, u Uriage zase hydrataci. A tohle je takový neutrál a ještě to má blbou lahvičku. A taky je nejdražší, vyjde bezmála na 300 Kč, i když pravda, je o něco větší než dva předešlé kousky. Nicméně, měla jsem ji jen jednou a víckrát to neplánuji. To si raději pořídím jejich zázračný Beauty Elixir, který je fakt dokonalý.

Všechny vody nejraději kupuji na Notino.cz, kde jsou všechny pěkně pohromadě a ještě obvykle nejlevnější. Caudalíe navíc koupíte v Čechách jen tady.

Co vy a termální vody? Používáte je? A jen v létě ve vedrech nebo i po celý rok?

8 komentářů:

  1. Já termální vody používám tedy jen v létě a ani jednu z těch o kterých píšeš jsem ještě nezkoušela.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsem zrovna ta ktera se bez teto veci obejde ale zajimalo by me jestli je to fakt tak dobry. Mozna bych si tu miniaturku koupila abych alespon vyzkousela.

    OdpovědětVymazat
  3. U mňa veľmi na akné zaberala dermalna voda od biodermy, ktorá tiež obsahuje zinok a teraz mám avene a akože nič moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud hledáš vyloženě něco na akné, tak spíše sáhnout po těch se zinkem. Určitě vyzkoušej serozinc.

      Vymazat
  4. To je náhoda, zrovna předevčírem jsem se byla ptát v lékárně ohledně krémů, byla tam dermatoložka (v těchto dnech je dermatoložka v jedné hradecké lékárně) a doporučovala mi termální vodu od La Roche-Posay. Do té doby jsem vůbec nevěděla, že něco takového existuje. Prý mám podrážděnou plet' a navíc trpím na akné, tak myslím, že ta Serozinc od La Roche-Posay je pro mě jako dělaná. Cena taky není nijak strašná. Určitě si ji koupím, bude to jeden z vánočních dárků ode mě pro mě. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já popravdě žádné termální vody nepoužívám :) Nějak jsem jim nepřišla na chuť.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Dlouho mi trvalo než jsem pochopila smysl termálních vod, vždyť je to voda za dvě kila :D ale na ekzém super věc :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat