středa 28. prosince 2016

Nejhorší kosmetika roku 2016

Dnes to nebude úplně veselé, ale i to je třeba zrekapitulovat. Při mém nekonečném bádání kosmetickými vodami jednoduše tu a tam šlápnu vedle a objeví se něco, co snad ani nemělo spatřit světlo světa. Vybrala jsem pro vás desítku těch nejhorších kosmetických kousků, které mi letos prošly rukama.

Ale díky bohu, těch lepších věcí bylo více a na na jejich souhrn se můžete těšit již brzy.

Tekuté stíny Avon
Prvním sataňátkem jsou tyto tekuté oční stíny. Už samotná ta formule je fakt na hlavu postavená. Je to pigment namočený ve vodě. Tyto svě složky se nikdy nespojí a tak jako tak vytáhnete na štětečku jen mokrý pigment. Ten se na oko špatně nanaší, nechytá rovnoměrně a jako celek to nikdy nevypadá dobře. K nějaké výdrži jsem se ani nedostala, protože to jednoduše není nositelné. Tohle se nepovedlo.

Makeup Dermacol


Nedařilo se ani u Dermacolu. Snad všichni jsme oplakali skvělý lanýžový makeup, který končil a nahradil ho tento Wake and Makeup. Myslím, že na nic jiného jsem nečetla tolik negativních recenzí a nevybavuji si nikoho, kdo by si ho oblíbil. Nesedl ani mně. Na obličeji dělá šupinky, pleť nedokáže ani kloudně sjednotit a jednoduše si s ní nerozumí. 

Pleťová maska Cien

Značka Cien letos hodně rozbouřila vody a získala si velkou oblibu. I já jsem tam našla pár oblíbenců, ale tato pleťová maska mezi ně nepatří. Bohužel jsem na ni měla alergickou reakci a nemůžu ji doporučit.(RECENZE)

Pleťový krém Biotherm 

Ani věhlasným značkám se propadáky nevyhýbají. Na krém od Biotherm jsem se hodně těšila a byla jsem nadšená, když jsem ho dostala. Bohužel jsem ho po měsíci odkládala a zbytek předala kamarádce. Krém mi přišel takový moc alkoholový a pleť vysušoval. Velké zklamání. (RECENZE)

Melted Too Faced

Věhlasné tekuté rtěnky od Too Faced jsem musela za každou cenu zkusit. Jaké pak bylo mé zklamání, když jsem zjistila, že to na rtech není ani pěkné ani příjemné. Vytvoří to takovou vrstvu, která ze rtů sjíždí a není to jednoduše komfortní. Za mě velké ne. (RECENZE)
  
Růžová voda Leganza

Mé první setkání s růžovou vodou také nedopadlo dobře. Zvolila jsem neznámou značku Leganza a bylo to šlápnutí vedle. Tato věc voněla po růžích tak silně, že se to na obličeji nedalo snést. A navíc jsem měla pocit, že to pleti jednoduše nesvědčí. (RECENZE)

Pleťový krém Avon 

Tohle bylo teprve peklíčko. Pleťový krém s holografickým efektem, který ve finále svědil  i na nohách, natožpak na obličeji. Asi největší letošní průser. (RECENZE)

Laky na nehty Rimmel 

Gelové laky bez nutnosti lampy byly letos velkým hitem. Bohužel, podle mě, se to zrovna Rimmelu vůbec nepovedlo. Jsou neskutečně drahé a svými vlastnostmi paradoxně horší než jejich klasické laky. Za mě fakt ne. (RECENZE)

Oční stíny NYX
 NYX byl také velkou letošní hvězdou, nicméně jejich oční stíny nepatří k tomu, čím by se mohi chlubit. Vyzkoušela jsem jich několik a dobré nebyly snad ani jedny. Úplně nejhůř na tom byla tato paletka, která je vizuálně božská, ale jinak jsou stíny málo pigmentované a nedá se s nimi kloudně pracovat. (RECENZE).

Čisticí gel Lirene 
 
S tím jsem se také pěkně natrápila. Odličoval velmi špatně a navíc pleti vůbec nesvědčil. Byla po něm hodně vysušená a někdy i podrážděná. (RECENZE)

To se bohužel občas stane, že člověk narazí na něco, co mu nesedí. A je úplně jedno, jestli je to produkt za pár korun nebo pár stovek. Nicméně si budu přát, aby mě podobných věcí v příštím roce potkalo co nejméně.

A který kosmetický produkt letos naštval vás?

22 komentářů:

  1. som teda sklamaná z tej NYX paletky..už som na ňu pozerala veľa krát a chcela si ju kúpiť, lebo vyzerá naozaj super..dobre,že som to nespravila :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to, jak je drahá, tak zato vůbec nestojí. Celkově stíny NYX za nic nestojí. :-(

      Vymazat
  2. Tak ty laky na nehty mě nechaly totálně chladnou, přišly mi strašně předražené a efekt vytvořily stejný jako jiné laky od Rimmelu , které stojí polovinu i méně. Takže s tebou naprosto souhlasím!
    Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž o parfém

    OdpovědětVymazat
  3. U mňa je to asi Dermacol Selfie makeup, na ktorý som čítala toľko pozitívnych reakcií. Proste sa mi nedá zapracovať na tvár a tak strašne mi zalieza do pórov, že hrôza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím také souhlasím. Dostala jsem ho až v prosinci a zkoušela asi jen dvakrát, ale také mi nesedí. Myslím, že skoční v neoblíbencích za příští rok.

      Vymazat
  4. Tak u mna je prepadak roku ocny tien Colour Pop Nillionaire. Nechapem tomu, pretoze mam este jeden ocny tien od nich s inym finishom a ten je uplne uzasny.
    Od Avonu by som si na tvar nedala nic ani keby mi zaplatili. Par navstev u dermatologa mi za to vazne nestoji.

    OdpovědětVymazat
  5. Mně obecně nesedly tekuté matné barvy na rty. A to jsem zkoušela i chválený Dermacol 16 h :) tekutá barva není věc, se kterou bychom si rozuměly :) Wake and make-up mám ještě v krabici s ostatními nepoužívanými malovátky. Zvykla jsem si na Skin79 :) .

    OdpovědětVymazat
  6. S žádným z těchto produktů naštěstí zkušenost nemám, ale letos mně zklamala micelárka od Garnier s olejovou složkou, moc jsem se na na ni těšila, protože jejich klasická micelárka i ta Pure jsou super, ale tahle byla otřesná. A moje asi nejaktuálnější zklamání má na triku Dermacol se svým novým make-upem Selfie, ten se fakt nepovedl.

    OdpovědětVymazat
  7. Vůbec nic ze zmíněného jsem neměla, ale článek jsem si ráda přečetla :-) Mám ráda bilanční články.

    OdpovědětVymazat
  8. Nezkoušela jsem ani jeden z produktů a ted mě ani nelákají. Mně zklamal NARS makeup, který mi sice seděl odstínem, konzistencí a krytím, ale bohužel mi hoodně zhoršil plet.

    OdpovědětVymazat
  9. Mě letos nesedla čistící pěna balea a korektory essence, ale tam mě to moc nepřekvapilo. Make-upů dermacol je škoda protože vyráběli kvalitní produkty, ale už mají druhý propadák tento a selfie a dobré makeupy ruší nebo mění složení jako třeba u 24h control

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že se Dermacolu v poslední době nedaří obecně. Mají spoustu novinek, ale jen málokterá je skutečně dobrá.

      Vymazat
  10. A to jsem si ten dermacol makeup chtěla koupit. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  11. Nemám zkušenost ani s jednou věcí ale vím že tekuté stíny jsou peklo i od jiných značek a celkově ani kremové tvářenky mi nepřijdou super. Přemýšlím o podobném článku, zkusím doma něco hrůzného vyhrabat. U Dermacolu se často stává že ty dobré produkty nahradí šmejdy, taky mám zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  12. S těmi laky od Rimmelu mám taky zkušenost a musím jen souhlasit, že jsou k ničemu.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  13. Mě zklamaly řasenky od Bourjois

    OdpovědětVymazat
  14. Mě zklamaly řasenky od Bourjois

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. Takové známé značky, že by člověk očekával kvalitu, dobré ponaučení pro nás

    OdpovědětVymazat
  17. Tie Cien masky nemám rada. Skúšala som ju raz a zvyšok hneď letel do koša.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  18. Taky musím k tomuto přispět, před pár dny jsem si koupila černou oční linku ve fixu od Maybelline. Není to vyloženě propadák, kreslí se s ní dobře, během nanášení nevysychá, ale bohužel se hrozně obtiskává. Neustále mě někdo upozorňuje, že ji mám někde rozmazanou. A já fakt nemám náladu každou chvíli kontrolovat v zrcátku, jestli se mi to zase někde nerozmazalo. Prostě se chová skoro stejně jako klasická černá tužka na oči, jen s tím rozdílem, že se hůř odličuje než tužka na oči. Chtěla jsem linku od Dermacolu, ale byla vyprodaná, tak jsem šáhla po Maybelline.

    http://story-of-diana-s-life6.webnode.cz/nase-menu/

    OdpovědětVymazat
  19. Díky za netipy..:) Stíny od NYX mám také a souhlas!

    OdpovědětVymazat