středa 14. prosince 2016

Makeup a rtěnka Bourjois

Se značkou Bourjois mám takový zvláštní vztah. Zatímco u většiny je známá především díky své dekorativní kosmetice, já jsem si ji oblíbila spíše z hlediska péče. Nedám dopustit na jejich tonikum, odličovací mléko a odličovač očí, ale u dekorativky jsem zatím tolik štěstí neměla. 

Rozhodla jsem se to změnit i výběrem těchto dvou produktů. Konkrétně jsem sáhla po novém lehkém makeupu City Radiance a poté věhlasné rtěnce.


Makuepy od Bourjois jsou snad prokleté. Všichni je milují, ale já mezi nimi ne a ne najít něco pro sebe. Bohužel to nedopadlo dobře ani s touto novinkou. 

City Radiance jsem si pořídila v odstínu 02 vanilla. Na trhu je ještě jeden světlejší, ale ten je na mě hrozně růžový, a tak jsem raději sáhla po vanilce. Světlá je dostatečně, ale je neskutečně žlutá, a to i na můj poměrně výrazný žlutý podtón pleti. Není to ale tedy ten hlavní problém a jde to do pleti zapracovat. 


Co se vlastní týče, můžu vás s klidem odkázat ne nedávnou recenzi makeupu Essence. Je to fakt vtipné. Tyto dva makeupy se u mě sešly vpodstatě ve stejnou dobu, mají dost podobný obal a oba jsou stejným způsobem naprd. 

Už po nanesení to není ono. Makeup si s pletí jakoby vůbec nerozumí a nedokáže na ni přilnout. Vytváří to dojem masky a vůbec se v tom necítím dobře. Navíc to nemá dlouhé trvání a během pár hodin to začne na obličeji cestovat. Z mastnějších míst jako je nos nebo čelo to postupně zmizí úplně a na sušší tvářích to vytvoří divné shluky a šupinky. 

Tohle po všech směrech ne, bohužel :-(



Pojďme si spravit chuť rtěnkou, jejíž sláva ji předchází. Rouge Edetion sklízejí ovace od svého uvedení na trh a opravdu můžu potvrdit, že jsou skvělé. 

Sáhla jsem po podzimním odstínu 30 Prune Afterwork, který jsem v předešlé sezóně (jo, teď už jsem plně přepnutá na zimu a studené tóny) nosila opravdu hodně. 


Rtěnka má úžasnou pigmentaci a na rty chytá rovnoměrně v jedné tenké vrstvě. Textura je neskutečně příjemná, taková gelová. Je to trochu jiný pocit než u klasický rtěnek. Je to daleko příjemnější. Ale zase jako balzám to také není. 

Výdrž je standardní. Lehčí pití nebo opatrnou svačinku to zvládne, větší jídlo ne. Vytrácí se ale rovnoměrně, a tak to není větší problém. 

Hodně jsem si ji oblíbila a vůbec bych se nebránila dalším odstínům.



Takže to dopadlo padesát na padesát, ale já ty jejich makeupy nepřestanu zkoušet a věřím, že jednou objevím něco, co bude vyhovovat i mně.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu elnino.cz.

Co vy a Bourjois? Máte doma nějakého oblíbence od této značky?

14 komentářů:

  1. Ja jsem si koupila Healthy mix a nic horsiho jsem na plati nemela. Proste silikonova bomba. Na pleti si to nesedlo a do hodiny mam oblicej samy pupinek. Ostatni maji spf, takze nic pro me. Rtenka je hezka :)

    OdpovědětVymazat
  2. rúž vyzerá veľmi pekne :) takéto príjemné jemné farby sa mi páčia. dokonca si ju viem predstaviť kľudne aj na leto :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Já od Bourjois měla hlavně sprchové gely a deo spreje a z dekorativní kosmetiky mám dvě tvářenky, s těmi jsem hodně spokojená. Rtěnka má moc hezký odstín:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty rtěnka vypadá krásně :).
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. Makeup i rtěnku mám, dokonce i dnes na sobě! Rtěnku jsi vystihla báječně, je přesně taková. U makeupu mám trošku jiný názor, docela mi sedl, maskózně nepůsobí, je naopak lehký a nenápadný. Jen zvýrazňuje suchá místa, s tím mám teď problém.

    OdpovědětVymazat
  6. Rtěnka vypadá opravdu skvěle hlavně její odstín :) Ráda bych nějakou vyzkoušela a to platí i o makeupu, ten bych ráda vyzkoušela v nějaké té skleněné lahvičce :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Já ještě Bourjois makeup neměla, ale lákájí mě. Jenže nejsem člověk, který by doma měl spoustu makeupů a střídal je, většinou používám jen jeden. Momentálně jsem našla svůj oblíbený a vydrží mi určitě minimálně rok.

    OdpovědětVymazat
  8. Zatím od této značky nic nemám, ale právě nad makeupem nebo CC creamem a rtěnkou dost uvažuji. Když ale píšeš, že je mají moc růžové, nebo žluté, asi by mi to nevyhovovalo, já mám smůlu v tom, že mám plet' nejspíš neutrální, na krku asi mírně do žluta. Jedině by snad pomohlo makeupy míchat, ale to mě zase nebaví a zdržuje. Na mě je ta kosmetika dost drahá, proto jsem ještě nic od té značky nezkusila. Ale zase když říkáš, že ostatním lidem mi to vyhovuje, možná by mi to taky vyhovovalo. Nad rtěnkou taky dost uvažuju, podobnou mám od Sephory, taky se jmenuje Rouge Edition a ta je super. Líbí se mi tvůj vybraný odstín rtěnky. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já zas tenhle makeup miluju, i když mám suchou pleť. Krásně rozzáří a vůbec mě nevysušuje (i když je potřeba důkladná hydratace, ale to dělám vždycky). Ale je pravdou, že teď na zimu přesedlám na jinou značku, ale během léta a podzimu jsem bez něj nedala ani ránu. Holt každému sedí něco jiného. Ta rtěnka vypadá nádherně!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. pred pár mesiacmi som si kúpila makeup Healthy mix a sedí mi super, budem ho používať celú zimu, uvidíme, ako sa bude správať, keď sa na jar začne otepľovať... zatiaľ sa však nemôžem sťažovať... a potom mám ešte oranžové tonikum, to je tiež veľmi dobré... chcela by som od nich skúsiť aj niečo z dekoratívky, no neviem sa rozhodnúť...

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Ten rúž mám aj ja ale v inom odtieni a som s ním spokojná. Z tohto make-upu som mala len vzorku, ale veľmi mi nesadol. :-(

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  13. Makeup mam taky, a je to spis takove bbcko, je hutny, ale zaroven malo kryci. Taky mi prijde dost zluty, ale mam pocit ze to jejich makeupy proste jsou. Ma rozjasnit oblicej, ale ja si s nim pripadam jak voskova figurina, vydrz slaba.. proste zase spatna investice, jedine plus ze neleze do vrasek... ted jsem nadsena z catrice makeupu, novy s pipetou HD cosi :D

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat