pátek 2. prosince 2016

Kosmetická statistika (listopad)

Letošní rok jde pomalu, ale jistě do svého finále a máme tady předposlední letošní statistiku. Obecně na novinky nejvýživnější bývá až prosinec, ale myslím si, že bude mít letos co dělat, aby se postavil listopadu, který se tak trochu vymkl kontrole a přinesl rekordní čísla na obou frontách. Máme tady 54 novinek a 29 spotřebovaných kousků. A to jsem plánovala šetřit, ehm. :-D
Novinky

Přisáhám, ještě tak kolem dvacátého listopadu se mi tady krčila hromádka Nivey a to bylo všechno. Jenže pak jsem začala nakupovat vánoční dárky a při této příležitosti jsem tak ,,trochu" udělala radost i sobě. A v závěru měsíce přišlo i několik balíčků od firem a takhle to dopadlo. Byť tedy na moji obranu, 24 věcí v sobě ukrývá kalendář, takže proto je číslo tak vysoké, byť se vám to na první pohled nemusí zdát. Stejně tak jsem pyšná na to, že jsou tam jen dva kousky dekorativky. 


A hned tímto krasavcem i začneme. Kosmetické kalendáře mi nedaly spát, tím spíše, že se jich letos objevilo tolik. Jenže všechny byly tak drahé nebo neobsahovaly natolik lákavé produkty. A pak jsem objevila Loccitane, který je plný skvělých věcí a ještě v porovnání s ostatními nebyl zase tolik drahý. Moc se na jeho otevírání těším a myslím si, že mi skvěle zpříjemní sychravá a tmavá prosincová rána. Kalendář jsem do statistiky započítala jako 24 kousků, protože jednotlivé produkty budu spotřebovávat postupně. 


V drogerii Teta měli 50% na Niveu, takže tomu nešlo odolat. Dokoupila jsem zásoby svých oblíbenců a k tomu vzala na zkoušku jejich lak na vlasy.


Kolegyně byla na dovolené v Americe, takže jsem jí dala malý nákupní úkol. Přivezla mi úžasnou Lorac Pro 3 paletku, u které byla i báze. A potom již tradičně Bath and Body Works antibakteriální gely.


Na Notino.cz jsem již tradičně nakupovala vánoční dárky, ale nezapomněla jsem přihodit něco pěkného i pro sebe. Serozinc a Gillette jsou klasika. Na zkoušku jsem vzala i odličovací gel Neutrogena a balzám na rty Clarins.


Drogérkové nezbytnosti a k tomu tělové mléko Indulona, které jsem dostala na jejich tiskovce.


Dostala jsem také nové soli do koupele tetesept, které jsou zajímavé tím, že obsahují i druhou část s olejem, který můžete buď také přilít do vany nebo se jím namazat po koupeli. Krém na ruce Yves Rocher, oční krém Kiehls a tyčinka na akné Elf už jsou poté zase moje nákupy. 


Nakonec hromádka péče od Xhekpon. Tato španělská značka kdysi proběhla Ladyboxem, ale jinak se o ní u nás moc nemluví. Vypadá hodně zajímavě a moc se na testování těším. Začnu ale pravděpodobně až v lednu. Pokud vás ale zaujala, využijte předvánoční akce na eshopu www.xhekpon.cz. Pokud zadáte při objednávce kód "VANOCE", získáte 10 % slevu a zároveň dárkové balení v podobě růžové krabičky.  

Spotřebováno

Listopad byl přesně takový ten měsíc, kdy mi došlo všechno, na co jsem sáhla. Od deodorantu, přes šampon až po pudr. Pyšná jsem především na dekorativku, protože se mi druhý měsíc po sobě podařilo více vyřadit než nakoupit. 


1) Barva na vlasy Loreal - Moje oblíbená, používám ji opakovaně. Době se nanáší, na vlasy pěkně chytá i dlouho vydrží. A také miluji přiložený kondicionér, který mi jako jeden z mála fakt sedí a vlasy nezatěžuje. Naštěstí ho tam dávají ve štědré lahvičce, takže mi vydrží klidně na pět - šest použití. 

2) Gel na holení Gillette - Také již moje klasika a jinou značku ani nepoužívám.

3) Ústní voda Zendium - Oblíbila jsem si její jemnou chuť, vyhovuje mi.

4) Odličovací mléko Bourjois - Technicky bylo dobré a plnilo svoji funkci, jen jsem mléka tak trochu vyřadila z mé odličovací rutiny a tohle se mi bohužel zkazilo.


5) Odličovač očí Yves Rocher - Další klasika. Teď se tedy dělá v novém balení, ale díky bohu, obsah zůstal, takže jej budu používat i nadále.

6) Zubní pasta Zendium - Mám tuto značku ráda a používám ji pravidelně.

7) Odlakovač Dermacol - Dneska je to samá chvála. Opět můj velmi oblíbený produkt, který kupuji stále dokola.

8) Micelární voda Bioderma - Pro mě nejlepší micelárka a také už mám další balení v zásobě.

9) Tonikum Yves Rocher - Měla jsem již několik balení, vyhovuje mi, jen mě ta střička, protože dávkuje málo produktu, takže jsem to stejně vždy celé šroubovala.


10) Tělové mléko Avon - Nedávna novinka, která mě mile překvapila a opravdu mi seděla.

11) Sprchová pěna Avon - Líbí se mi ta mechanika, ale úplně mi nesedla vůně. Znovu bych si ji asi nepořídila.

12) Sprchový gel Dove - Klasika, kterou mám ráda a navíc v nejlepší parfemaci Shea Butter.

13) Antiperspirant Dove - Je to s podivem, ale po dlouhých letech jsem přišla na chuť sprejovým anitperspirantům a zvláště na zimu mi vyhovují asi nejvíce. Jen mě štve, že se hrozně rychle vypotřebují. Ale jinak už mám doma další balení, jen v jiné parfemaci.

14) Šampon lavera - Příjemné překvapení. Vyhovoval mým vlasům i náročné vlasové pokožce a s klidem jsem vypotřebovala celé balení. Ráda se k této značce časem vrátím.

15) Termální voda Caudalíe - Byť mám tuto značku ráda, tak zrovna tento produkt mi přišel průměrný a příště dám přednost raději něčemu jinému.


16) Plátýnková maska - Byla jako dárek k nákupu v Douglasu a rozhodně nebyla špatná, jen mám v  této oblasti jiné oblíbence.

17) Maska pod oči Dermacol - Tu naopak miluji a čas od času dokáže očnímu okolí skutečně ulevit. Tohle nebylo první a ani poslední balení.

18) Čisticí pásky Nivea - Však mě znáte :-)

19) Peeling Dermacol - Byl skvělý a ráda si časem pořídím další.


20) Oční gel Marilou Bio - Příjemná věc, hlavně na cestování. Na každodenní používání byl slaboučký. A hlavně se mi velmi rychle zkazil. Bohužel uděl přírodních produktů.

21) Makeup Loreal - Můj velký oblíbenec. Pleť krásně zmatnil, kryl obstojně, držel celý den. Ráda si ho koupím znovu.

22) Makeup Essence - Jeden z lepších makeupů, které tato značka nabízela. Krásně zmatní pleť a navíc se nanáší kouzelně jednoduše. Výdrž je slabší, ale na nenáročné dny je skutečně fajn. Již se bohužel nevyrábí, ale já mám ještě jedno balení v zásobě.

23) Pudr NYX - Jednoznačně letošní objev roku a nejlepší pudr, jaký jsem kdy měla. Už mám doma další balení.


24) Vůně Essence - Moc mě nebavila, je to spíše taková hračka pro mladé slečny než skutečný parfém.

25) Rtěnka Loreal - Jedna z mých nejoblíbenějších. Ta textura byla skvělá. Trochu to byl lesk, trochu stain. Vypadalo to pěkně, hezky to drželo. Bohužel se mi asi po třech letech zkazila. Ale byl tam už opravdu jen zbyteček na dně. Ráda bych si ji pořídila znovu, ale v našich končinách už se bohužel neprodává.

26) Balzám na rty Rimmel - Takový omyl, který se snažil napodobit Baby Lips, ale zmizel z drogerií rychlostí blesku. Skutečně se nepovedl a choval se jako voskovka. 

27) Balzám na rty Dermacol - Tohle je ten původní kousek ve tvaru srdíčka, který byl fakt skvělý a ty nynější mu nedosahují ani ke kotníkům. Tuto červenou barvičku jsem používala moc ráda a také zbývá již jen kousek, ale po více než třech letech je čas se rozloučit.

28) Rtěnka Dermacol - Můj podzimní oblíbenec, který se objevil v nejednom přehledu. Bohužel opět, po čtyřech letech již to není ono a musí pryč.

29) Rtěnko balzám Maybelline - A na závěr můj nejmilovanější kousek na rty, který je vypotřebovaný do poslední kapičky. Má to neuvěřitelně příjemnou texturu a je jednoduše super. Nechápu, že se stále nepropracoval do našich drogerií. Pokud na něj v zahraničí narazíte, berte všemi deseti, já si časem určitě také nový kousek pořídím.

Tak jsme v závěru této opět tučné statistiky. A máme před sebou prosinec, který bude velmi obdobný. Byť se tedy plánuji maximálně krotit v nákupech, tak očekávám dárečky, jak od firem, tak od svých blízkých, takže si myslím, že se mi to pěkně nasbírá. A určitě se mi podaří i něco spotřebovat. 

Také se vám stává, že při nákupu dárků pro ostatní nakupujete hlavně pro sebe? :-)

13 komentářů:

  1. No, já při nákupu vánočních dárků většinou hlavně pro sebe nenakupuju, ale je fakt, že občas si koupím i něco pro sebe :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se chtěla hlavně soustředit na nákup dárků pro ostatní, ale taky se to trochu vymklo mé kontrole, takže listopad pro mně byl další na nákupy bohatý měsíc:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné věci, ta Lorac paletka je úžasná :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Lorac paletku ti teda pořádně závidím, to je přímo sen :)

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní spotřeba. Mám tvoje statistiky moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Adventní kalendář se mi moc líbí, taky bych ho brala, ale musím si vystačit s čajovým a lindt ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Áno, vždy viac uchmatnem pre seba ako pre iných a preto miniem žiaľ na darčeky 3x viac :D

    OdpovědětVymazat
  8. Adventní kalendář vypadá hodně dobře, já také nějaký chtěla, ale hold peníze jsou peníze a je mi to líto dát za něj tolik. Jinak spotřeba opět parádní. Dove sprcháče mám velice ráda :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Po tom adventnom kalendári som pokukovala aj ja, ale je dosť drahý a teraz pred sviatkami som chcela viac investovať do darčekov ako do seba.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Já zkoušela ty staré Love Lipsy od Dermacolu a vyhodila jsem ho možná už po půl roce. Měla jsem ten čokoládový a mně prostě vysušoval rty, nemůžu si pomoct. Moc ale nemusím ani Baby Lips, pro mě je to ten typ balzámu, kdy si ho dám na rty a po nějaké době má rty ještě vysušenější a musím balzám aplikovat znovu. Od značky Zendium mám kartáček na zuby a je skvělý. Rtěnku od Dermacol mám já 2 a půl roku a i když je to ještě relativně krátká doba, asi už ji vyhodím. Přijde mi, že konzistence už není ono. Nad micelární vodou od Biodermy hodně uvažuju, asi si ji koupím. Já jsem spotřebovala lubrikační gel :D a tekutý korektor Essence, možná byl ještě použitelný, ale podle obalu se měl spotřebovat už půl roku po otevření a já ho měla rozhodně dýl. Odlakovač mám ráda od značky Cien, ten nemá chybu a hezky voní.

    OdpovědětVymazat
  12. Zaujaly me antibakterialni gely a tetesept. Spotreba je teda obrovska.

    OdpovědětVymazat