pátek 11. listopadu 2016

Mini dekorativní recenze (Rimmel, Avon, Paws by Eddie)

Dnes si opět spojíme několik recenzí dohromady, aby nám to rychleji odsýpalo. Zvolila jsem tři dekorativní kousky a shodou okolností budou mít všechny obdobný verdikt. Jsou to takové "love-hate" produkty. Nejsou špatné, něco mě k nim přitahuje, ale zároveň mě dokáží naštvat. 

Rimmel pudr

Pudry Rimmel jsou klasika. Kdo by nezkoušel slavný Stay Matte. Dlouho jsem chtěla vyzkoušet i loňskou novinku Lasting Finish. Díky bytelné krabičce a zrcátku jsem pudr umístila do kabelky a je to můj denní parťák, když se mi k večeru začne lesknout obličej a chce to opravu. 

Pudr dokáže zmatnit opravdu dobře, možná právě až trochu moc. Jsem hodně zvyklá na transparentní lehoučké pudry, takže tento je na mě občas až moc těžký a umí zanechat "moučný" finiš. Ještě právě v těch odpoledních hodinách mi dokáže pomoct. V době, kdy je makeup už kolikrát na ústupu, tak je tohle fajn volba, protože kromě zmatnění dokáže pleť i trochu sjednotit a dodat jí "celistvější" vzhled. 

Párkrát jsem pudr používala už ráno při líčení, ale to se mi neosvědčilo. Přišlo mi, že je to moc těžké a pleť je taková mdlá a suchá už po ránu. 



Suma sumárum, pudr bude dobrý pro mladší a hodně mastnou pleť, protože dokáže spolehlivě zatočit s mastnotou a leskem. Pro starší a sušší pleť to není úplně to pravé ořechové. A když už, tak doporučuji stejný postup, jak jej používám já. Na večerní "obnovení" makeupu není marný, ale mít ho jako základ líčení mně úplně nevyhovuje. 

Oční stíny Avon

Oční stíny od Avonu v odstínu Liquid Gold jsou teprve oříšek. Mají neskutečně zvláštní texturu. Jsou hodně suché a nabírají se pekelně špatně. Jediný způsob, jak je dostat ven, jsou prsty. Musíte v kalíšku hodně zarejdit, hmotu zahřát a teprve poté se pokusit něco přenést na víčko.

I to je pěkný boj, protože to chytá nerovnoměrně a pokud pod tím máte bázi, tak se tak různě stěhuje a cuckuje a je to ještě horší. 



Pokud to však aspoň nějak na víčko dostanete, máte vystaráno. Prostě to drží jako přibité. A to se podrže, dokonce i bez báze. Právě kvůli tomu, že s bází se to nanášelo ještě o něco hůře, tak jsem ji vypustila a ono to prostě fungovalo samo o sobě. To je u mě zázrak, protože bez báze se mi i ty nejlepší stíny vytrácí tak do hodiny. A tohle s klidem zvládne celý den. Jen škoda, že to vůbec nevypadá pěkně. Výsledek je takový hodně decentní, nesmíte to zkoumat moc z blízka. Stejně tak to nejde kombinovat s žádnou jinou barvu, protože to prostě nerozblendíte. 


Možná pro méně náročné uživatele to nebude špatné, ale pro někoho jako já, kdo téměř denně nosí kouřkovky, je tohle slabý výsledek. Ale ta výdrž mě prostě nepřestává překvapovat. Ach jo, tohle je opravdu super divný produkt. (Stín mi byl poskytnutý k recenzi.)


Lak na nehty Paws by Eddie

A u divných věcí ještě zůstaneme, protože tento lak od Paws by Eddie je také velmi netradiční. Jedná se o nizozemskou značku, která laky vyrábí ručně a s patřičnou láskou. Jsou také 5 free, čili bez formaldehydu, pryskyřice,kafru, toluenu a DPB.

Každý lak je ozdobený kočičkou se srdíčkem v barvě laku. 


Já jsem si vybrala šediváče Sir Malcolm. Lak je opravdu zvláštní, má divnou texturu, která je dost hutná a jakoby se táhne. Práce s ním jde velmi pomalu a je nutné potrpět si na přesnost. Tím spíše, že je daleko lepší udělat jednu poctivou vrstvu. Pokud dáte dvě, tak si spolu moc nesednou, nedokáží se spojit a po plátech se to loupe. 

Oficiálně má lak sametový finiš a skutečně po zaschnutí chytá takový matný nádech. Bohužel se mi to na fotce nepodařilo úplně věrně zachytit. Nastříkala jsem na něj OPI sprej pro rychlejší schnutí a lak se poté více leskl. 


Ten finiš je na můj vkus fakt zvláštní a úplně jsem se s tím lakem nedokázala sžít, a to obvykle snesu jakoukoliv barvu. Výdrž je tak nějak standardní, ale opravdu znovu apeluji, jen jedna vrstva. Pokud dáte dvě, tak to nefunguje. 

Je mi to fakt líto. Když se podívám na tu kočičku a celá myšlenka firmy je mi neskutečně sympatická a prostě chci tu značku milovat. Ale uživatelsky je ten lak nekomfortní a ani samotný výsledek se mi moc nelíbí. Ocenit jej můžou snad jen lakovací alternativci. (lak jsem dostala od eshopu lakilaki.cz)

Jak už jsem říkala na začátku, bylo to velmi schizofrenní. Ne vždy je to jen černo-bílé, špatné nebo dobré. Tyto produkty na jednu stranu miluji, na druhou mi tolik nesedí. Tak jako tak, všechny si ve své sbírce nechávám, protože čas od času jim jednoduše podlehnu.

Máte doma taky nějaký "love-hate" produkt?

2 komentáře:

  1. Tady mě popravdě ani nic nezaujalo, ten lak vůbec neznám a moc se mi nelíbí ten odstín nebo to bude tím efektem, nevím :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat