středa 23. listopadu 2016

Zimní parfémy od Britney Spears

Dovolte mi, abych dnes ke slovu pustila mé guilty pleasure. Když jsem byla mladší, používala jsem jen parfémy se jménem celebrit, jiné jsem nechtěla. :-) Z toho jsem už sice vyrostla, ale přece jen se ráda tu a tam vracím ke svým dávným láskám. A k těm největším patří právě Britney a její parfémy. V blogovém archivu už jeden článek najdete. Od té doby jsem ale žádnou její novinku neměla, protože jsem měla pocit, že tam už nenajdu nic vyloženě pro mě. 

Jenže mi to nedalo a tento podzim jsem se pustila do prozkoumávání některých z mnoha verzí její nejúspěšnější vůně Fantasy. Byť se na to můžete dívat sebevíc skrze prsty, v zahraničí a zvláště v Americe je to jeden z nejprodávanějších parfémů a originál vůni Fantasy má doma údajně každá třetí Američanka. U nás tak provařené nejsou. O důvod víc po ní sáhnout, protože jestli se jim nedá něco upřít, tak je to jejich originalita, a to nejen obalem, ale i obsahem. 


Úplně první Fantasy, od které se všechny další verze odvíjí, jsem nikdy neměla. Nějak jsem si k ní nemohla najít cestu, protože je fakt neuvěřitelně sladká. Ale zcela paradoxně, byť se uvádí, že je to vůně spíše pro mladší ročníky, já jsem k ní musela dospět a zvykla jsem si na ni vlastně až teď. 

Fantasy Stage Edition mě tak trochu napálila. Už podle složení mi přišlo, že bude originálu hodně podobná, jenže když jsem ji dala poprvé na sebe, a lépe si prohlédla krabičku, bylo to jasné. Tohle je originál, jen v jiném limitovaném obalu. 

A světe div se, byť jsem se nejdříve chvíli zdráhala si ji vzít na sebe, nakonec jsem musela uznat, že má své kouzlo. Jaké je? Jednoduše sladká. Oficiálně je v ní švestka, kiwi i bílá čokoláda, ale nejsem si jistá, jestli jsem schopna to v ní rozklíčovat. Pravda, ze začátku je trošku jako ovocný koktejl, ale hodně rychle přechází k těžšímu sametovému základu. Jestli bych ji měla k něčemu přirovnat, tak možná lehce k La vie est belle od Lancome. Není to zdaleka totéž, ale něco je spojuje. O obou by se dalo říct, že je to těžší sladký parfém, který v davu rozhodně nepřehlédnete. 



Není to pro mě vůně na každý den. To by bolela hlava nejen mě, ale především všechny v mém okolí. Je to speciální vůně pro nevšední chvíle. Určitě je vhodná na zimu a dokáže vás zahřát v pochmurných dnech. A úplně nejlepší je na večírky a různé jiné akce, kdy jednoduše chcete zazářit a nechcete se ztratit v davu. Tohle z vás každý ucítí. 

S tím je spojena i neskutečná výdrž. Stačí kapička a jednoduše to drží a drží. Úplně celý den a i večer je dost znatelné, že jsem ji ráno nanesla. A když ji aplikuji až večer, kolikrát ji ani ve sprše stoprocentně nesmyji. Jo, ta hranice, kdy je to fakt krásná a speciální vůně a kdy už vás bude otravovat, je neskutečně tenká. 

Pokud máte rádi speciální vůně a nevadí vám sladkost cukrátek, určitě vám ji můžu doporučit. Jen sáhněte spíše po klasické Fantasy v růžové lahvičce. Je daleko dostupnější a hezčí. Voní potom stejně. 


Maui Fantasy je nejnovější přírůstek, který spatřil světlo světa teprve letos na jaře. Kromě toho, že se fakt povedlo balení, nadchla mě i vůně. Za mě je to asi jedna z nejpovedenějších Fantasy edicí. 

Byť název i samotné složení lákají havajským teplem, pro mě to rozhodně není letní vůně. Sice v sobě má hravé letní tóny, ale pořád leží na hřejivém, pro Fantasy typickém, sladkém základu a vězte, tohle není vůně, kterou chcete mít na sobě, když je třicet stupňů ve stínu. Naopak, tohle je ideál na takový ten přelom zimy/jara nebo prostě kdykoliv, kdy si chcete zavzpomínat na písečné pláže a sluníčko. 

V prvních tónech vás Maui naláká na piňakoládu, která je ihned protkána havajskými květinami. Bude to asi lilie a ibišek, který je ve složení. Ve finále se ale tento prázdninový koktejl usadí v teplém sladkém základu pižma a vanilky. Je to hodně zvláštní a rozporuplná vůně a nenapadá mě žádný příklad, k čemu ji přirovnat. Na jednu stranu z ní cítíte hřejivou vanilku, která je ale výrazně přetínána kokosem a tropickými květinami. 


Vlastně jsem si sama ze začátku nebyla jista, jestli ji miluji nebo nenávidím. Nakonec mě ale dostala a šplíchám ji na sebe pokaždé, když potřebuji rozzářit chladný a pošmourný den.

Byť je to toaletní voda, i tady je výdrž fakt perfektní a dost znatelně ji na sobě cítím i po celém dnu. 


Obě lahvičky mám v roztomilém 30ml balení. A rozhodně to stačí. Nejsou to vůně na každý den a navíc jich stačí trošička, takže dlouho vydrží. Baví mě i cena. Pamatuji si doby, kdy jsem tyto vůně jako chudý student vyhlížela na aukru, abych si je vůbec mohla dovolit. Nyní jdou sehnat za opravdu směšné peníze. Tyto miniaturky vyjdou na méně než 300 Kč a pokud chcete přece jen větší kousek, 100 ml lahvičky stojí kolem 500 Kč. 

Tyto vůně mě baví a jsem ráda, že jsem si je tento podzim pořídila. Pokud máte rádi sladké nevšední vůně anebo hledáte roztomilý dárek pro kamarádku, můžu vám je jedině doporučit.

Nejlepší výběr vůní od Britney má u nás elnino.cz ,odkud mám obě vůně i já. Stage Fantasy jsem od nich dostala k recenzi, Maui jsem si poté dokupovala sama. 

Měli jste někdy vůni od Britney?

10 komentářů:

  1. Ty flakonky jsou opravdu originální! Určitě si je očuchám. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Ty mají ale roztomilé flakonky.
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž o voucher na 700 Kč :).

    OdpovědětVymazat
  3. Flakonky vypadaji krasne, docela jsi me nalakala, vune urco ocicham. A jako mladsi jsem take chtela jen vune celebrit :D

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem vůně od Britney Spears měla dřív ráda, pamatuju si na Curious, taky krásná výrazná sladká vůně. Jen ten flakon mě dneska už děsí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Curious jsem také měla, ale ten se trochu zdráhám pořizovat znovu, to je přece jen opravdu "teenage" vůně.

      Vymazat
  5. Od Britney jsem žádnou vůni neměla, ale flakony jsou povedené.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám od Brit ráda naprosto všechny parfémy, krom celé Fantasy řady, ta mi prostě nesedí. Ale kdybych měla počítat, kolika baleními Curious, Radiance, Beliave a Circus jsem už prošla, tak je to pomalu na malou skládku :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Já měla od BS Fantasy takovou v tmavě růžové lahvičce a voněla opravd hezky!

    OdpovědětVymazat