pondělí 24. října 2016

Podzimní rtěnky

Podzim je pro mě období, kdy nosím nejvíce výraznějších rtěnek. Na jaře to jsou spíše lehoučké lesky, přes léto oranžové blázniviny a v zimě to jsou ledové odstíny nebo jen balzám na rty. Podzim ale patří vínové v různých podtónech hnědé či naopak fialové a nebojím se trochu přitvrdit. Cítím se v těchto odstínech dobře. Na tuto sezónu jsem si pořídila hned několik novinek, zároveň ale mám spoustu letitých oblíbenců. Dala jsem dohromady osmičku těch, které teď aktuálně používám.


Pokud už jsem o rtěnkách mluvila, prokliknete se přes název na celou recenzi s více fotkami i ukázkou na rtech. 



Bourjois Rouge Edition v odstínu 30 je nováček a zatím jsem ji měla jen párkrát. Nicméně mě učarovala její opravdu zvláštní, ale přitom příjemná textura i výdrž. A barva, o těch se snad dnes ani bavit nebudeme, všechny jsou si dost podobné. :-)

Avon v odstínu coffee creme mám již asi dva roky, ale nosím ji opravdu výjimečně. Sami vidíte, že se ze sbírky trošku vymyká a je opravdu hodně hnědá. Pro speciální looky je to ale příjemné ozvláštnění.

Dermacol Lip Seduction 10 je také moje klasika a vidíte ji asi tak po sto padesáté. Této babičce jsou už tři roky, ale pořád vypadá skvěle a drží si své příjemné vlastnosti. Je to univerzální podzimní barva, která se hodí ke všemu a navíc je velmi příjemná.

Tom Ford je úplný nováček, kterého mám ve své sbírce ani ne týden. Chtěla jsem nějakou univerzální celoroční barvu, ale nějak jsem to na těch umělých světlech v obchodě nevychytala a asi podvědomě sáhla pro typické podzimní nude barvě. A vůbec se nepodobá té od Dermacolu. :-)



Catrice Ultimate Shine také jistě dobře znáte. Je to tester, který jsem kupovala za 5 Kč, ale dobře slouží jíž dva roky. Je to moje oblíbená rtěnka, když chci něco výraznějšího, ale zároveň nebudu mít čas ji během dne moc hlídat. Je na rtech příjemná a mizí pomalu a rovnoměrně. 

Essence on the catwalk je také stará dobrá známá. Je to výraznější vínovka, kterou ale v těch dnech opravdu oceňuji. Svými vlastnostmi je skvělá a stojí nějakých 60 Kč. 

Wet n wild wine room jsem si přivezla ze Španělska a sloužit mi začíná právě v těchto dnech. Myslím, že už podle fotky jde vidět, že je ze všech nejvíce pigmentovaná a na rtech vypadá neskutečně. Navíc drží jako přibitá celý den. 

Essence make statement je jediný zástupce tekutého rtěnko balzámku, ale barevně sem skvěle zapadá, tak jsem ho nechtěla opomenout. Na rtech je neskutečně příjemný. 


O novinkách Bourjois, Wet n wild již brzy připravím samostatnou recenzi a časem se dostaneme i k Tom Ford, ale tu jsem zatím měla na sobě jen jednou.

Jaké rtěnky nosíte na podzim vy?

12 komentářů:

  1. Hezké odstíny :). Já ted pořád střídám Everything Nice a 1995 od Gerard Cosmetics nebo konturku Spice od MAC. Když mám náladu na něco výraznějšího, tak bud Diva nebo Sin od MAC a nebo Berry pop od Clinique :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já teď nejčastěji sahám po matných rtěnkách z nejnovějšího update Essence, mám dva odstíny a jsem s nimi vážně spokojená a a aby těch matných rtěnek nebylo málo, tak jsem rozšířila svoji sbírku o odstín z matné kolekce rtěnek od Avonu a ten teď nosím taky hodně často.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny odstíny jsou krásné! já nejraději nosím ale tmavší až do hněda, tmavší cihlové odstíny a vínové. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. To je úžasný výběr :-) První čtyřka je pro mě jako stvořená :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš skvělý výběr. :) Odstíny nosím skoro stejné co ty :) Někdy světlejší někdy tmavší :) Tekutou rtěnku od essence mam také velmi ráda jsou strašně na rtech příjemné :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Já teď nosím úplně nejčastěji červené a nebo potom hodně tmavé do fialova :) Tvoje odstíny se mi líbí ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Na podzim nosím podobné odstíny jako ty, jen ještě navíc i trochu fialovější, taky klasické červené rtěnky a takové ty dohněda odstíny ala Kylie Jenner.

    OdpovědětVymazat
  8. Potěšila jsi mě tímhle článkem. :) Já tak nějak vůbec neřeším tohle škatukování "tyhle rtěnky jsou ideální na jaro, tyhle na podzim" atd. Rtěnky nosím spíš podle toho, jak se mi mění vkus. Mám ráda rtěnku Gosh (matnou) v odstínu Matt Rose, je to podobný odstín jako 07 Natural Beauty od Essence, taková teplá růžová. Hodí se na den i na večer. Ráda budu nosit i Maybelline - 365 Plum Passion, ta je dost odvážná (švestková). Ještě jsem si koupila rtěnku Astor (v bílém obalu) v odstínu 702, což je nude do hněda s perletí. Světe div se, sluší mi, i když jsem studený typ.

    http://cms.story-of-diana-s-life6.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný výběr rtěnek! :) Já si taky podzim zpříjemňuji co nejbarevnějšími rtěnkami. Teď jsem si ale oblíbila Lip Lingerie od NYXu v odstínu Embellishement, která je spíš dohněda :) BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat