pátek 26. srpna 2016

Moje aktuální pleťové krémy Green Line a Essence

Někdy s recenzemi otálím, protože nemám produkty dostatečně prozkoušené a někdy o nich chci již psát, jenže je pořád něco zajímavějšího, co má přednost, a tak se to táhne klidně i měsíc, i déle. O těchto dvou kouscích jsem chtěla psát před několika týdny, ale ne a ne se k tomu dostat. Tak konečně nastal jejich čas. A možná je to i dobře, protože můj názor na ně se během používání dost měnil. 

Oba krémy jsou poměrně neutrální a vhodné pro denní i noční použití. Jenže znáte mě. Já prostě potřebuji krémy dva a v každou dobu používat jiný. Jen tak, pro lepší pocit. Oba tyto krémy mám doma hrozně dlouho, tvářily se, že by spolu mohly spolupracovat a jelikož jsou oba lehčí, volba padla právě na léto. Používám je zhruba od poloviny června. 

Původně jsem chtěla Essence používat ráno a Green Line večer, ale nakonec jsem je po několika dnech prohodila a funguje to lépe. 



HydroMineral od Green Line jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, ale nemohla jsem se rozhodnout, který zvolit. Nakonec jsem sáhla po nejlehčí variantě pro smíšenou až mastnou pleť, což nebylo ve finále úplně dobře, ale od začátku.

Krém je uživatelsky příjemný. Je hodně lehoučký, roztírá se krásně jedním tahem a do pleti se dobře vsákne. Voní jemně, taková ta okurková vůně v kosmetice. Nezanechává mastný film, naopak pleť lehounce zmatní. Je výborný ráno pod makeup. Ten na něj dobře přilne a během dne jde znatelně poznat, že se méně lesknu. Když jsem to ještě kombinovala se skvělým pudrem NYX, nemusela jsem se třeba celý den pudrovat, a to je pro mě něco neskutečného. 


Problémem je opravdu decentní hydratace. Pro mojí smíšenou až spíše normální pleť je to na samotné hranici přijatelnosti a jindy než v létě bych ho používat nemohla. A i nyní jsem to musela kolikrát kombinovat třeba se sérem nebo více používat hydratační masky. Částečně je to dáno tím, že bych potřebovala tu hutnější konzistenci, ale i tak, krém je určen pro věkovou kategorii 25+, a té by rozhodně měl dodávat více péče, než reálně zvládá. 



Není to žádná tragédie, používat se dá a to, že ta hydratace není ideální, jsem odhalila až po více než měsíčním používání, a to ještě i ve spojení s krémem Essence níže. V kombinaci s něčím výživnějším by to možná šlo. Rozhodně ho vypotřebuji. Ono vlastně už v něm mám stejně na dně, ale vím, že pro můj typ pleti to není to pravé ořechové.

Doporučit bych ho mohla jedině pro opravdu mastnou pleť, kde by mohl fungovat. Cena je 135 Kč za 50 ml.


Krém od Essence jsem dlouho ani zkoušet nechtěla. Přece jen předsudky udělaly své. Ale když už se mi válel doma, rozhodla jsem se ho zkusit. A musím říct, že byť tedy pro potřeby mé pleti není ideální, tak dokázal překvapit.

Krém je opět uživatelsky opravdu super, včetně praktického balení. Je o něco hutnější než Green Line, ale stále lehký a dobře se roztírá i vstřebá. Vůně je opět svěží, zde je okurka ještě více rozeznatelná. 

Používala jsem ho na noc, ale to především kvůli tomu, že Green Line šel používat jen ráno. Jinak je i Essence vhodný pod makeup a neudělá s ním žádnou neplechu. 



I tady jsem jeho nedostatky neodhalila hned. Na první pohled funguje naprosto normálně. Je rozhodně výživnější než Green Line a pleť nevykazuje žádné okamžité negativní signály. Je to všechno až o dlouhodobé péči, kdy po několika týdnech, více než měsíci, zjistíte, že pleti něco nespecifikovatelného chybí a že chcete od krému víc než jen nějaké to namazání. 

Vlastně mu to ani nemůžu mít za zlé. Značka Essence je celkově určená pro náctileté slečny a na jejich mladou pleť je tento krém naprosto ideální. Lehoučký, příjemný, v pěkném obalu a za super cenu. Pro tuto věkovou kategorii ho můžu jedině doporučit. Pro starší pleť je to ale přece jen trochu málo a je lepší poohlédnout se jinde. 

Cena je 79 Kč za 50 ml.


Je to dnes hodně takové schizofrenní. Ty krémy nejsou vyloženě špatné a trvalo mi opravdu dlouho, než jsem odhalila, že nejsou to pravé pro moji pleť a ještě navíc takto ve společné kombinaci. Ke mně se jednoduše nehodí, ale pro jiný typ pleťi a jinou věkovou kategorii jsou vlastně naprosto v pořádku. A především, oba jsou hodně levné, takže kdo není tolik náročný, nemá zhýčkanou pleť a chce něco ušetřit, není to špatná volba ani v jednom případě. 

Já osobně jsem se však rozhodla, že se podívám do úplně jiných vod a smířím se s faktem, že ze pořádnou péči si člověk musí připlatit. Přece jen tu nejlepší zkušenost jsem měla dosud s dražšími krémy, a tak se můžete zase za nějaký ten měsíc těšit na recenze trochu jiných krémů.

Za poskytnutí obou produktů děkuji zastoupení eshopu www.kupkosmetiku.cz.

Jaké krémy jste přes léto používali vy?

8 komentářů:

  1. Zakaždým, keď som videla v drogérii krémiky od Essence, mala som voči nim veľké predsudky. Ale som rada, že si jeden zrecenzovala. Aspoň viem, že na moju extrémne suchú pleť asi stačiť nebude, no pre tých, čo potrebujú len ľahkú hydratáciu bude fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Nad tím krémem od Essence jsem v drogerii přemýšlela, ale pak jsem ho zavrhla, protože jsem si říkala, že moje pleť už asi potřebuje něco víc a jak teď čtu, tak jsem se nemýlila.

    OdpovědětVymazat
  3. Já krém od Essence koupila asi za 20Kč ve výprodeji, zatím jsem ho jeste nepoužila :) Ale vetsinou takové krémy si dávám ráno pod makeup :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. V létě jsem někdy používala na obličej opalovací krémy, třeba Lilien Sun a SPF 50, a když jsem nešla na sluníčko, tak v podstatě jen Skinoren. To je krém proti akné a plet' se mi dost zlepšila od té doby, co používám jen tento krém. Nevím, jestli je to tak dobře, ale už jsem zjistila, že nadbytek péče o plet' škodí a některé krémy mi akné zhoršovaly. Koupila jsem si nově nějaký krém od Bione, snad bude dobrý, ještě jsem ho nezkoušela, údajně má působit proti akné i pomáhat suché pokožce. Krémy Essence mě vůbec nelákají, i když mám tu značku moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Kde se dá koupit značka Green Line?

    Jinak super článek, srovnávací články mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď na eshopu www.kupkosmetiku.cz a omezený sortiment mají i v drogeriích. Určitě Rossmann nebo Teta.

      Vymazat
  6. Ja mám od Green Line taký zelený a používam ho len vtedy, ak sa mi pleť v oblasti čela extrémne vysuší, lebo mám pocit, že trošku premasťuje...
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat