středa 3. srpna 2016

Kosmetická statistika (červenec)

Chápete, že je půlka prázdnin za námi? Já ne. Mám pocit, že léto vlastně ještě ani nezačalo. Přejděme však rovnou k počtům. Jak jsem slibovala, v červenci jsem skutečně šetřila, i když to možná na první pohled tolik nevypadá. Ale 23 nových kousků je pro mě skutečně pohodička. Však se podívejte na tu ,,malou" hromádku. Oproti tomu spotřebováno se pěkně naplnilo a já se rozloučila s 34 produkty. Být to takhle každý měsíc, tak mám za chvíli prázdné skříně. 

Novinky

Největší položkou v novinkách jsou nákupy na parfums.cz a v nové prodejně Pupa. V obou případech jsem proměňovala poukázky, které jsem dostala k narozeninám. Přišlo mi i pár kousků v rámci spolupráce a zbytek jsou nezbytnosti v podobě věcí, které mi docházely a neměla jsem za ně již doma náhradu. Těší mě také, že je zde úplně minimálně dekorativka a ve spotřebovánu jí najdeme více. To je čas od času potřeba.


Nejpočetnější skupinka je z parfums.cz. Udělala jsem si radost a po dlouhých odkladech jsem si pořídila sadu miniatur od Clinique. Na obrázku to jsou pěkní prcci, ale schramstli větší část rozpočtu. Poté jsem rozšířila sbírku mých věcí od Caudalíe a pak už jen nezbytnosti v podobě pěny na holení a plátynkových masek.


Pupa otevřela svoji první prodejnu v České republice a moje milé kolegyně mi věnovaly poukaz, takže jsem měla skvělou příležitost jít obchod nejen omrknout, ale také si něco pěkného pořídit.


Tyto věci jsem dostala v rámci spoluprací. Od Dermacol přišel kompletní balíček na péči o nohy, ale rozhodla jsem se nechat si jen sprej. Od eshopu paradivka.cz jsem dostala moji vysněnou masku od Kérastase. Přála jsem si ji fakt léta, takže jsem z ní nadšená. Z eshopu inhair.cz jsem zase dostala méně známou kosmetiku Salerm. Dostala jsem se zatím jen ke zkoušení šamponu, ale zatím mi vyhovuje. Ještě se mi ozval jeden eshop s vlasovou kosmetikou, ale to už jsem opravdu musela odmítnout, protože vlasy mám pořád jenom jedny. :-)


Závěrečný miš maš. Lesk na rty ve tvaru lízátka jsem dostala a zbytek jsou prostě nezbytnosti, za které doma nebyla náhrada.

Spotřebováno

Jsem z této hromádky nadšená, protože přesně takovou čistku má sbírka potřebovala. Je tam hodně klasicky spotřebovaných věcí, ale uklízela jsem jak v pečující, tak dekorativní kosmetice, takže to dohromady dalo těchto 34 kousků. 


1) Sprchový gel Kräuterhof - Ideální letní společník, příjemná vůně aloe a pečující složení. Znovu bych se mu nebránila.

2) Pásky na nos Cettua - Docela překvapily a byly fajn, ale Nivea je jen jedna.

3) Vlasový balzám Thermal - Můj velký oblíbenec a jedna z mála věcí, která mi dá vlasy skutečně do pořádku.

4) Antiperspirant Rexona - Klasika. Nebyl špatný, ale obecně mě sprejové antiperspiranty tolik neberou. 

5) Ústní voda Dontodent - Nejlepší ústní voda ze všech, mám ji ráda a kupuji opakovaně.


6) Tělové mléko Indulona - Velký letošní objev, sama bych neřekla, že mi bude něco od Indulony vyhovovat, ale toto voňavé tělové mléko mě vyvedlo z omylu. Více brzy v celkové recenzi.

7) Šampon Balea - Velmi průměrný. Dlouhodobě se nedal používat, protože vlasy sice umyl, ale nedal jim nic navíc. Velkou část jsem vypotřebovala na štětce.

8) Sprej na nohy Balea - Nebyla to vyloženě špatná věc, ale mám ji doma snad sto let a vůbec ji nepoužívám, takže je čas se rozloučit.

9) Termální voda Uriage - Výborná. Kromě osvěžení dokáže pleť i pěkně hydratovat. Nemám ji naposled.

10) Lak na vlasy Cien - Příjemné překvapení. Fungoval skvěle a nemůžu si na nic stěžovat. Zatím si ho ale znovu kupovat nebudu.


11) Odličovač očí Yves Rocher - Asi netřeba nic dodávat.

12) Maska Missha - Moje nejoblíbenější medová varianta. Mám ji ráda a kupuji opakovaně.

13) Pudr Maybelline - Absolutní tragédie. Vůbec to nešlo používat, je hrozně silně stlačený a ani škrábání nepomohlo. Navíc efekt na pleti nic moc, takže letí do koše.

14) Voda na vlasy Brazil Keratin - Divná věc, ke které jsem si nedokázala najít cestu. Divně to smrdělo a nebavilo mě to používat. 


15) Odličovací krém Dermacol - Byl dobrý, krásně odlíčil a pleť byla velmi jemná. Plánuji si ho pořídit znovu.

16) Krém na ruce Dermacol - Velice příjemný a funkční. Znovu by mi nevadil.

17) Šampon Marilou BIO - Skvělý přírodní šampon na zklidnění pokožky hlavy.

18) Tonikum Yves Rocher - Jedno z mých nejoblíbenějších, mám v zásobě další balení.

19) Růžová voda Leganza - Jeden velký omyl, po pár použitích jsem to vylila. Více v celkové recenzi, která se teprve připravuje.


20) Oční krém Yves Rocher - Hodně mě vyhovoval a byť se nedal používat denně nebo spíše ne na noc, tak byl fajn a ráda si ho pořídím znovu.

21) Pleťový krém Avéne - Příjemný, mám krémy od této značky obecně ráda.

22) Antibakteriální gel Merci Handy - Pokud si nemůžete dovézt Bath and Body Works z USA, sáhněte po Merci Handy (k sehnání v Sephoře). Je to adekvátní náhrada a levnější gely už mě prostě nebaví.

23) Opalovací krém Sebamed - Loni jsem měla plné balení a milovala jsem ho. Tento vzorek mi to jen připomněl. Letos jsem si koupila spoustu jiných, ale příští rok na něj nesmím zapomenout.

24) Balzám Trilogy - Vesměs k ničemu. Rty nehydratoval, tak jsem ho používala na suché kůžičky a jinak poškozenou kůži, ale fakt to nic nedělalo a navíc se to teď v létě rozteklo, takže vyhazuji.

25) Balzám na rty EOS - Mě prostě stále baví, tohle byl můj třetí. Ráda si koupím další, ale až časem, teď se musím věnovat jiným kouskům z mé sbírky.

26) Balzám na rty Bomb Cosmetics - Naprosto geniální. Nikdy jsem neměla rty v tak dobrém stavu, jako právě s tímto balzámem. A to jsem ho používala jen jednou denně, vždy před spaním. Speciálně na zimu si jej určitě pořídím znovu. Ale pozor, pouze tuto kokosovou variantu. Jiné verze mají odlišné složení a často s vazelínou, která mi tolik nesedí.


27) 28) Stíny Flormar - Blbě se nanášely, ale ten výsledek byl poté docela fajn. Jenže jsem je fakt používala minimálně. Mám je navíc doma hrozně dlouho, když jsem je dostala, už také nebyly nové, takže bude lepší se s nimi rozloučit.

29) Báze pod oční stíny Lorac - Velmi dobrá báze, v podstatě totožná s Too Faced.

30) Rtěnka Maybelline - Vzpomínáte ještě na Color Whisper, po kterých před třemi lety každý bláznil? Dnes už snad v drogeriích ani nejsou a je čas je začít vyřazovat i z mé sbírky. Po oranžovém odstínu jsem sáhla skutečně jen párkrát a není nutné jej dále schovávat.

31) Gel na obočí Loreal - Konečně jsem našla v tomto segmentu svého favorita. Sedí mi jak svými vlastnostmi, tak barevně. Rovnou jsem si koupila další balení. 

32) Řasenka Dermacol - Nebyla špatná, ale ani ničím výjimečná. Znovu si ji nepořídím.

33) Lesk na rty Sephora - Byl fajn. Jenže jsem si ho před rokem chytře vzala do práce a schovala do šuplíku. A letos jsem ho tam zase objevila. Zkažený. Takže se loučíme.

34) Tužka na oči Sumita - Ještě stále nacházím pozůstatky z Ladyboxu. Svými vlastnostmi byla fajn, ale neseděla mi barevně a moc jsem ji nepoužívala. Teď je navíc už taková seschlá, takže vyhazuji.

Uf, zavařila jsem si klávesnici. :-) Ale jsem ráda, že jsem toho tolik odstranila a vznikl tak prostor pro nové kousky. Srpen bude speciální. Chystám se do zahraničí a brousím si zuby na spoustu zajímavých kousků, které u nás nejsou. Držet se ale hodlám téměř výhradně v dekorativních vodách, takže minimálně v péči bych chtěla přibrzdit. Ještě jeden měsíc půstu by mé sbírce určitě svědčil.

Co vy a červenec. Užívali jste si dovolené a kosmetika šla stranou nebo jste utráceli ve slevách?

12 komentářů:

  1. Tolik spotrebovanych kousku. Jak to delas?! Ja mam vzdy jen kolem osmi :D Jinak presne tenhle odstin Color Whisper mam a je super, nosim ho rada. I tuzku Sumita.
    Strasne moc chci lesk ve tvaru lizatka :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsme si nedávno pořídila tu stejnou růžovou vodu, co máš ty a jsem s ní zatím spokojená :)

    Zvu tě na soutěž o bělící sérum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se nějak nedokázala přenést přes tu její vůni a měla jsem pocit, že to nic nedělá.

      Vymazat
  3. Páni.. Taková čistka! :D :) Moc pěkná sbírka, dík za tipy!

    OdpovědětVymazat
  4. Taková hromada spotřebovaných, to jsi musela ve své sbírce udělat pořádný průvan. Já jsem minulý měsíc s utrácením zvolnila, to stejné hodlám dodržet i tento měsíc:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já za kosmetiku moc neutrácím, ale udělala jsem si radost rtěnkou Maybelline (odstín Plum passion) a taky leskem na rty Essence XXXL (na ten jsi taky někdy dělala recenzi), byl ve výprodeji v Rossmannu za 35 Kč. :) Taky jsem si koupila BB cream Garnier na smíšenou plet' a zdá se mi fajn. Naopak jsem se zbavila některých starých laků a rtěnek, taky nějaké masky na vlasy, poslala jsem to do dětského domova. Jinak šampon Balea mám taky (zase jiný než ty) a mě svědí v hlavě, takže ho bohužel na vlasy nemůžu používat, umývám s ním štětce a beauty blender. Dále jsem si koupila štětec na pudr nebo tvářenku/bronzer PetraLovelyHair, blending brush Essence a řasenku Maybelline Colosal Volume: Smoky Eyes. Balzámy Eos mám taky ráda, nedávno jsem si koupila svůj druhý, zbytek starého (borůvkového) jsem vnutila příteli, tak ho používá on. :D Taky jsem si na rty koupila lip butter Labello a je úžasné, voní jako karamel (i když je tam napsáno vanilka) a hydratuje výborně. Co se hydratace týče, tak se všechny Love Lips, Baby Lips i Eosy můžou jít zahrabat.

    OdpovědětVymazat
  6. to je ale produktov :D
    Z tvojich nákupov ma zaujali veci od Salerm. Túto značku nepoznám, nikdy som o nej nepočula, ale na prvý pohľad má taký luxusný obal :D A plus by som brala aj ten sprej na nohy od Dermacolu.
    Zo spotrebovaných vecí ma zaujal balzam na pery od Bomb Cosmstic. O tejto značke som tiež nepočula, ale kokosové príchute mám veľmi rada :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  7. Teda pět dokonalá čístka! :) Polovinu věcí ani neznám, nebo nemám :D Už se těším na recenzi na šampony od Salermu, tuto značku vubec neznám.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je riadna kôpka! :) Keď som včera objednávala z parfums tak som presne obzerala tú sadu Clinique miniatúrok, to je náhoda. Odlakovač na nechty od Dermacolu mám doma aj ja, no pripadá mi byť veľmi mastný a nemám ho moc v láske.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě ta jeho mastnota vyhovuje. Kůže kolem nehtů pak není tolik vysušená.

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. tenhle typ článků úplně miluju a strašně ráda je čtu :)

    OdpovědětVymazat