neděle 7. srpna 2016

Letní lakování s Avonem

Koncept gelových laků, které si uděláte v pohodlí domova a bez UV lampy je hitem poslední doby, zvláště poté tohoto roku, kdy s tím přicházejí na trh snad všechny značky. Mně se tento trend líbí a samotné mi změnil lakovací návyky. Ne však každá značka se s tím vypořádá dobře a skutečně dojde k prodloužení výdrže manikúry. Dosud jsem nejspokojenější s Essence, ale musím říct, že dnešní kousky od Avonu mu šlapají na paty.


Gel Shine od Avonu nabízí 20 zářivých barev a jeden top coat. Oficiální cena je 159 Kč za lahvičku, ale znáte Avon. Není problém se dostat i na půlku. 

Mně přišly k vyzkoušení tři letní barvy a právě top coat. Nebyla to láska na první pohled, ale po vyzkoušení jsem se zamilovala do všech tří barevných provedení.


Začněme tím, co mají všechny kousky společné. Tím je pěkně střižený štěteček, byť tedy já bych snesla i silnější. Textura je trochu tekutější, ale naštěstí to pro lakování nijak nepřekáží. Barevné kousky jsou neuvěřitelně pigmentované a pro plné krytí bohatě postačí jedna vrstva. Díky tomu také uschnou kouzelně rychle. Pak už je stačí jen přetřít top coatem a je hotovo. Vytvoří to skutečně efekt gelových nehtů. Vše se krásně leskne a povrch je na první pohled silnější a odolnější. 


Výdrž je skutečně výborná. Nedržte se striktně počty dnů, které uvedu. Mé nehty jsou hodně zničené a konečky mám obvykle roztřepené a obecně na nich laky hůře drží. Standardní výdrž je u mě tak dva dny. Tyto kousky se k prvním škrábanečkům dopracovaly asi za čtyři dny. A to jsou to všechno hodně výrazné barvy, na kterých jde všechno vidět. Mít nějakou neutrální, tak ji s klidem nosím týden. 

Lak se skutečně nešoupe, neloupe a teprve až ten čtvrtý den lehce zmizí právě z těch poškozených špiček. Odlakovat jdou krásně. Jen tedy ta zelená potvůrka zanechala na kůži kolem nepěkný nádech. Ale to se u těchto barev stává.

Tohle byl případ toho, jak se mají laky používat. Barva + top coat. Zkoušela jsem je ale samozřejmě i rozdělit a nosila jsem jak barvy samotné, tak top coat s laky jiných značek. 

Lak Gel Shine sám o sobě, a v jedné vrstvě, drží opravdu pěkně. O něco méně se leskne a není tak odolný, ale třeba tři dny zvládne bez ztráty kytičky. A opět se bavíme o hodně výrazných barvách, na kterých jde hned všechno vidět.

I top coat ve spolupráci s jinými laky odvádí svoji práci. Hezky je zatvrdí, dodá lesk a výdrž skutečně prodlouží. I když ne nijak významně a prostě mám pocit, že s jinými značkami není v tak dokonalé symbióze a není to úplně ono. 


Přejděme k jednotlivým barvičkám. Na všech fotkách vidíte onu deklarovanou jednu barevnou vrstvu. Na růžové a modré je poté top coat, zelená je bez. To je také důvod, proč se oproti svým kolegům méně leskne. 

Par Ait Pink

Typická letnička, která se mi líbila ze všech nejvíc a zatím jsem ji měla i nejčastěji na nehtech. V lahvičce jde vidět i lehký shimmer, ale na nehty přenesete jen zářivou krémovku. 



Emerald City

Mám tyto barvy laků ráda. Paradoxně jsou pro mě přirozenější než třeba všemi oblíbená červená. Jejich nevýhodou ovšem obecně je, že zabarvují jak nehty, tak kůži okolo. Po odlakování jsem chvíli vypadala jo zombie. :-) To je také důvod, proč se ho neodvážím lakovat často. Jinak je ale nádherný.



Sapphired Up

Studeně modrý lak mě nejdříve vůbec nezaujal. Není to vyložené má barva a obvykle něco takového na nehtech nenosím. Jenže toto léto jsem se zcela nepochopitelně zrovna do námořnické modré zamilovala. A tak nosím nejen tento lak, ale i modré linky na oči. A prostě se mi to líbí. Navíc mi přijde, že je ta barva jak letní, tak se bude hodit i v zimě. 



Celkově mě laky hodně nadchly. Spojená jsem s rychlou a pohodlnou aplikací. Jen málokterý lak potřebuje jednu vrstvu. Díky tomu vše i rychle schne. Výdrž je vzhledem k výrazným odstínům opravdu skvělá a zvládne větší část týdne. Trošku mě mrzí, že top coat není multifunkčnější a s jinými značkami si tolik nerozumí, ale to mu nemůžu mít vyloženě za zlé, protože oficiálně nic takového neslibuje. 

Cena je trochu vyšší, ale myslím si, že ve slevách jde v pohodě pořídit pod 100 Kč a vzhledem k vlastnostem i výdrži rozhodně stojí za to.


Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Avon.

Máte také v oblibě gelové laky? Jaká značka je vaše oblíbená?

9 komentářů:

  1. skvělá recenze:)
    laků od avonu mám ve své sbírce asi 5 a všechny jsou skvělé, nemůžu si na ně nijak stěžovat a jeden mám dokonce už necelé 3 roky a stále s ním lakuji a je vpohodě.
    Jinak moje nejoblíbenější značka laků na nehty je asi Miss sporty :D těch mám snad 10 a jsou skvělé. Jsou levné ale kvalitní a téměř vždy kryjí v jedné vrstvě a dají se sehnat ve spoustě barvách

    OdpovědětVymazat
  2. Více gelových laků mám od Essence, z Avonu mám jen dvě barvičky, Fabulous a Lavender Sky. Z těch, co ukazuješ se mi nejvíc líbí ten růžový odstín.

    OdpovědětVymazat
  3. Růžový lak se mi líbí nejvíce, má moc pěkný odstín :) V poslední době ale moc nehty nelakuji, takže o koupi neuvažuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné odstíny! Hlavně ten růžový :) Já gelové laky mám od Yves Rocher, jsou moc super, strašně dobře drží :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  5. Už dlho hľadám perfektný odtieň námorníckej modrej a tento je vážne krásny.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné barvičky, hlavně ta růžová :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat