pondělí 22. srpna 2016

Krásy Valencie

Před týdnem jsem se vrátila ze slunečné Valencie, a tak jsem se vám rozhodla toto malebné město trochu přiblížit. A nebojte se, od kosmetiky se zase tolik neodchýlíme, protože jsem přidala i pár fotek z drogerie a mé nákupy.


Byla to pro mě zahraniční dovolená po třech letech a po neuvěřitelných patnácti jsem měla možnost vykoupat se v moři. Byť jsem si doteď myslela, že houpání se ve vlnách nepatří k mým oblíbeným aktivitám a ani moje pokožka s tím úplně nesouhlasí, tak jsem si stejně připadala jako malá a rozhodně to chci zopakovat. Ideálně hned příští rok. 

Létání úplně nemusím, necítím se v malé kabině téměř bez vzduchu úplně nejlíp, ale ten výhled rozhodně stojí za to.


Na výlet jsem vyrazila s kamarádkou a během pěti dnů jsme si plánovaly užít historické centrum města, nákupy i válení u moře. A myslím, že se nám to podařilo zkombinovat více než skvěle. 

Samotné historické centrum je velmi malé a v podstatě jste ho schopni projít během jednoho dne. My jsme navíc měly hotel situovaný přímo v jeho středu, takže jsme to stihly dokonce několikrát.




Je to malebné město a musím říct, že mě překvapilo, jak málo turistů se zde nachází. Oproti Praze naprostá pohodička. Procházky tak byly skutečně pohodové.



Valencijskou zajímavostí je jistě park Jardí del Túria, jež vznikl z odkloněného ramene řeky. Je to naprosto úchvatné. Jednoduše procházíte korytem bývalé řeky, pořád jste pod nějakým mostem a všude kolem vás je spousta zeleně. Park protíná celé město a měří až 9 kilometrů. My jsme prošly jen jeho část, ale rozhodně stojí za to. Květena je velmi různorodá a najdete tam naprosto vše, od palem až po borovice. Hlasuji pro vypuštění Vltavy a vysázení palem. :-)





Park vás na jeho východním konci vyvede u moderního komplexu Města umění a věd. Je to neuvěřitelný kontrast oproti starobylým stavbám, ale mám toto propojení ráda a moderní architekturu ještě více. Je to úžasné místo. Budovy v sobě ukrývají muzea a mořský svět. Ty jsme ale z časových i finančních důvodů nenavštívily.





Mým přáním bylo vidět budovy i potmě, a tak jsem si pod jednou z nich daly dobrý drink a čekaly na západ slunce.



Město je situováno poměrně netradičně a centrum se nachází ve vnitrozemí. Jak se ale město postupně rozrůstalo, dostalo se až k moři. My jsme jej měly od hotelu asi pět kilometrů. Oproti původního plánu jsme se tam nakonec vydaly hned dvakrát. Mé dětské já se probudilo a cachtání ve vlnách jsem se nemohla nabažit. Pláže jsou rozsáhlé, písčité a břehy velmi mělké, takže bylo možné doplavat pěkně daleko.


Samotnou kapitolou jsou nákupy. My jsme měly moc pěknou nákupní třídu hned za hotelem, takže jsem prošmejdily opravdu kopu obchodů a jelikož jsme obě kosmetickými maniaky, drogerie a parfumerie tomu dominovaly. 

Překvapilo mě, že u nich nějaké dělaní na lowend a highend moc neexistuje. Guerlain tam stál hned vedle Essence a jinde zase měli pěknou sbírku Makeup Revolution spojenou s Yves Saint Laurent. Nabídku tam mají opravdu širokou. Byť tedy u značek, co máme taky, zase tak výrazné rozdíly nebyly a třeba u Loreal či Maybelline jsem byla zklamaná, protože jsem čekala více u nás nedostupných produktů. Nicméně jsem se mohla pokochat spoustou značek, které známe jen z eshopů. Například Essie, Sleek, Kiko či Real Techniques, v lékárnách měli i Caudalie. V Sephoře mají navíc Marca Jacobse a Kat von D. Zajímavý měly rozhodně i obchůdech NYX, který se pyšnil dvojnásobnou velikostí i širším sortiment. 

Úžasná paleta barev Essie laků. Jen mě tedy dostala ta cena. 14 eur je i za skvělý lak hodně. :-(


V jedné parfumerii na mě vykoukl stojan Wet n wild. Ani jsem nevěděla, že to jde někde v Evropě sehnat. Bohužel tedy ceny neodpovídaly tomu, co známe z USA. Nakonec jsem neodolala rtněnce, ale namísto dolaru jsem za ni zaplatila tři eura.


Měli tam i spoustu vlastních značek, celkem pěkný výběr přírodní pleťové a tělové kosmetiky a celkově to bylo moc pěkné a zajímavé nakouknout takhle do zahraničních kosmetických tajů.

A zde moje nákupy. Nejvíce jsem řádila v Kiku, kde jsme doplnila především zásoby mých oblíbených laků na nehty.


Pár položek  z wishlistu jsem si odškrtla u stojanu Kat von D a pak už jen maličkosti. Lak na nehty Loreal a rtěnka Wet n wild.


Celkově to byl úžasný výlet, během kterého jsem si odpočinula, zanakupovala i chytila nějaký ten bronz. Jsem asi nejvíc opálená, co jsem kdy byla. :-) Díky, Terezko, bylo to super!!!


Pokud plánujete výlet do tohoto městečka, určitě vám ho můžu doporučit. Je to úžasná oáza právě pro ty, co si chtěji dovolenou takto nakombinovat a zvládnout několik aktivit najednou. 

Kde jste byli letos na dovolené vy?

12 komentářů:

  1. Nádherné fotky, určitě to byla skvělá dovča. Já moře miluji a jezdíme každý rok. Nesnáším ale lítání, to je pro mě vždy šíleně stresující, takže tuhle část bych vždy vynechala :D Letos jsme byli v Kalábrii :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek i fotky, Valencie se mi moc líbí :-) Celkově bych se chtěla do Španělska někdy podívat.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, moc Ti to sluší. Ty věci od Kiku, už se těším na recenzi ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, ráda jsem se pokochala, jak městem samotným, tak Tvými nákupy a navíc jsi mi dala skvělý tip na příští dovolenou:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne, už len z fotiek tá dovolenka vyzerá perfektne, závidím. Dúfam, že na produkty od Kiko bude recenzia. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plánuji recenzi na dvoje stíny. Na laky už spíše ne, psala jsem ji v minulosti a nic se na nich nezměnilo, jsou prostě skvělé a za bezkonkurenční cenu.

      Vymazat
  6. Krasne fotky, musel to byt opravdu skvely vylet :) A moc pekne nakupy, znacku Kiko bych taky rada vyzkousela :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné produkty sis koupila a musím říct, že to tam teda vypadalo božsky! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Já se chystám v září s přítelem na Tenerife, už se nemůžu dočkat :) Do ostrova jsem se zamilovala v květnu a odpočítávám dny ♥ Moc pěkné fotky, s kámoškou bych si taky na takovej poznávák ráda vyrazila

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, ani v USA není Wet and Wild tak levná, aby rtěnka stála dolar :D Spíš tak pět ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ruze Wet'n'Wild v USA stoja bez akcie 1,99 $ plus dan, takze cena 3 € je podla mna uplne v pohode. Ja by som ten stojan vykupila :)

    OdpovědětVymazat