pondělí 15. srpna 2016

Kosmetika sbalená na cesty

Hlásím, že jsem zpět ze své krátké, ale o to krásnější dovolené a ráda bych ještě zahladila nesplněné resty. Článek o tom, co si s sebou beru měl být samozřejmě pěkně nachystán předem a dělat vám radost v době mé nepřítomnosti. Jenže se to seběhlo tak, že jsem to nestihla ani nafotit, natožpak napsat. 

Dáme si to tedy takhle zpětně. A jelikož jsem blázen a poctivě jsem prázdné lahvičky táhla domů, abych je mohla nafotit, o nic nepřijdete. Jen pokud budete mít pocit, že občas vidíte prázdné obaly, tak se vám to skutečně nezdá. :-) Rovnou vám ale můžu říct, co jsem reálně používala a zda mi to stačilo.


Zda je toho moc nebo málo, to těžko posoudit. Já osobně si ale myslím, že je to naprosté minimum. Na dovolené toho používám o poznání méně než doma a navíc všechno co jde, mám v miniatuře. A dle toho, co táhla má spolucestovatelka, tak toho mám skutečně velmi málo. :-)

Jen pro pořádek, jela jsem na pět dní do prosluněné Valencie a kombinovaly jsme válení u moře spolu s památkami i nakupováním. 


Na obličej jsem vzala jen tu nejzákladnější péči. K odlíčení micelární vodu Esthederm, která byla mimochodem opravdu příjemná. Plus jsem měla ještě odlito trochu tonika, to ale na fotce nevidíte. Mazala jsem poté ráno krémem od Yves Rocher a večer dávala univerzální Niveu, kterou jsem používala komplet na celé tělo. Přesluněná místa jsem poté mazala ještě Panthenolem. A na oči jsem vzala gel od Marilou Bio.


Další nezbytnosti - zubní pasta, šampon, sprchový gel, deodorant a pěna na holení. Ta je tedy pánská, ale potřebovala jsem nutně nějakou malou a tahle vyšla na 25 Kč a posloužila velmi dobře.


Vlhčené ubrousky beru jako univerzálního pomocníka, ale musím se přiznat, že jsem je nakonec využila minimálně. Nicméně novinka od Nivey mi přijde fajn. Ubrousky jsou tak akorát mokré a krásně pudrově voní.


Nezbytný miš maš do kabelky - termální voda, antibakteriální gel, miniaturky opalovacích krémů a balzám na rty s SPF. Na noc jsem poté používala Hempz, který jsem v případě nouze používala i na různé škrábance nebo podrážděnou kůži.


Produkty v plném balení jsem měla jen tři. Mátový gel od Ryoru je nutnost při každém cestování. Pomáhal mým nohám každý večer a půjčovala si ho i kamarádka. Opalovací krém je jasná věc a i přes jeho obří balení jsem ho stihla vypotřebovat téměř celý. Nakonec mi dělala společnost i vůně od Victoria Secert. Nechtěla se mi nikam přelívat, tak jsem ji vzala celou. Je lehoučká a místa nakonec také tolik nezabrala.


Co se dekorativky týče, není se mnou na cestách žádná sranda. Přes den se nelíčím, protože v pravidelných intervalech vrstvím opalovací krém. Šminky jsem použila jen občas večer, oči jsem si malovala dokonce jen jednou. Cestoval se mnou jen jeden štětec na tvářenku (na fotce není). Na rty jsem si nebrala vůbec nic. Používala jsem buď balzámy, co vidíte výše nebo rtěnku od Kat von D, kterou jsem si tam koupila. Na fotce chybí ještě pudr.

Zpětně můžu říct, že jsem byla spokojená. Kosmetika zabrala minimum a měla jsem vše, co jsem potřebovala. Množstvím také bylo vše akorát. Jediné, co mi došlo předčasně, byl sprchový gel. Ale to jsem předpokládala, že nastane. Využila jsem poté hotelové lahvičky. Chyběl mi také lak na vlasy, protože jsem si ho nestihla koupit v miniatuře a velký se mi brát nechtěl. Půjčovala jsem si jej tedy od kamarádky. A nezvládla jsem také zásobu odličovacích tompónků. Ty jsem si také musela poslední dva dny půjčovat. 

Tak schválně, přijde vám to na pět dní moc nebo hodně a co všechno taháte na dovolenou vy?

10 komentářů:

  1. Ja se na dovce licim temer klasicky jako vzdy, takze dekorativku beru vzdy. Pecujici ale naopak beru mene. Bez kremu na nohy ci ocniho kremu se tu dobu obejdu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Mala by som sa tebou inšpirovať, ja vždy zoberiem so sebou polovicu kúpeľne. Avéne termálnu vodu so sebou na dovolenku vláčim aj ja, na podráždenú pokožku od slniečka je veľmi fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. V pátek odjíždím na týden k moři a musím říct, že balení je pro mě obrovský strašák. Zatím to zdárně oddaluju, ale nemůžu to dělat věčně :D Po pokoji se mi válí lahvičky od kosmetiky a dumám, co ještě s sebou. Díky ti za tento článek :D Najednou vím, že jsem na polovinu věcí zapomněla :D
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  4. Já toho na dovolenou tahám vždycky maximum :D. Vlastně vše, čím se líčím běžně i doma..

    OdpovědětVymazat
  5. Přijde mi, že sis vzala fakt minimum a ještě takhle v miniaturkách to je paráda :) Dovolená mě snad čeká v září, tak už si pomalu začnu sepisovat seznam a jsem ráda, že jsem tento článek viděla, aspoň na nic nezapomenu

    OdpovědětVymazat
  6. Nemůžu se ubránit pocitu, že sis toho sebou vzala dost málo, měla bych si z Tebe vzít příklad, já když se balím, tak toho mám vždy hromadu a přitom tam jsou všechno produkty, bez kterých mám pocit, že bych se neobešla. Teprve až jsem se vždy vrátila a vybalovala, tak mi došlo, že jsem polovinu věcí vlastně vůbec nepotřebovala a za celou dobu na ně ani nesáhla:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Z pečující kosmetiky je toho tak akorát, z dekorativní kosmetiky bych řekla, že sis toho vzala moc málo, na to, kolik máš kosmetiky. Já si říkám, že člověk chce přece mít z dovolené hezké fotky, tak je škoda si tam na oči brát třeba jen řasenku a všechno ostatní (stíny, tužky na oči) nechat doma. Nebo rtěnku bych si rozhodně nějakou vzala. Naopak třeba tvářenku bych nechala doma a používala bych na dovolené rtěnku zároveň i jako tvářenku. :D Ale každému vyhovuje něco jiného. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nejsem úplně fotící typ, takže to mě tolik netrápí. A hlavně, opravdu pořád dokola mažu opalovák, na očích brýle, tak by to stejně nevyniklo. Na dovolené tak odpočívám jak já, tak šminky. :-)

      Vymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Neznášam balenie, pretože nikdy neviem, čo si mám vziať. Niekedy si vezmem príliš veľa a nepoužijem všetko, niekedy si vezmem pár nevyhnutných vecí a potom ľutujem, že prečo som si nezobrala aj tie ďalšie. Preto som zástancom toho, že radšej viac ako potom plakať :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat