úterý 1. prosince 2015

Řasenka, linky a tužka na oči Dermacol

V dnešní recenzi spojím hned několik produktů na oči od Dermacol. Nejsou to žádné velké novinky,na trhu jsou již nějaký ten pátek a obecně sklízí i pozitivní recenze. Moje zkušenosti nicméně už tolik nadšené nejsou.


Nejdříve se budeme bavit o řasence 1000 Lashes. Dostala jsem ji loni na jaře. Ke zkoušení jsem se ale dostala až po více než roku. Aktuálně už ji mám celou spotřebovanou, takže ji můžu zpětně zhodnotit.



Původně jsem si ji ani nechtěla nechávat. Vidíte ten kartáček? To je na mě moc velká nuda. Ale hodně lidí říkalo, že řasenka hezky prodlužuje, a tak jsem si ji rozhodla nechat. Kartáček nakonec překvapil. Byť se tváří jako klasická ,,štětka", ve skutečnosti je plastový.

S řasenkou se velmi dobře manipuluje, barva chytá rovnoměrně. Stejně tak dobře drží celý den, nezvládá jen vlhčí podmínky. Odlíčit jde dobře. Celková výdrž balení je jen něco málo přes dva měsíce. Je to taková klasika u Dermacol řasenek. Jsou obecně sušší a rychleji vysychají.


A efekt na očích? Zcela průměrný. Řasenka fajn zahustí, fajn prodlouží. Nic dramatického, nic neobvyklého, takový neutrál na běžný den. Nevadila mi, i když není žádný důvod k tomu, abych si ji někdy pořídila znovu.



Dalšími kousky jsou slavné produkty ze zebří kolekce. Chválili je pořád všichni, tak jsem se jimi rozhodla doplnit mé linkovací zásoby. Sáhla jsem po linkách ve fixe a černé tužce. 



Povídání o tužce bude velmi krátké. Je totiž úplně na nic. Za prvé to vůbec není černá. Je to obstojná a hezká šedá. Což by nebyl ten největší problém, i taková barva jde využít. Blbé je už jen to, že to na oku vůbec nedrží. Ať už s tím udělám horní nebo spodní linku, okamžitě se to začne mazat a vytrácet. Mnohem raději takové nenápadné linky dělám černým stínem. Je to jednodušší a líp to drží. Za mě tohle fakt ne.

S fixem to bude na delší povídání. Nejdříve mě také hrozně štval, ale postupem času jsem přišla na to, pro co je nejvhodnější a jak s ním zacházet. Byť to není zcela můj šálek kávy, tak fix sám o sobě špatný není. 

Hrot je tenký a pevný, barva skutečně černá. Při mých prvních pokusech se mi však linka hrozně rozpíjela a nebyla jsem spokojená. Pak jsem přišla na to, že úplně super tenkou linku tímto neudělám. Musím se smířit s trošku výraznější a malovat ji spíše hranou nežli hrotem. A hlavně dělat rychlé tahy. Pokud se s tím člověk pomalu piplá, opět se to rozpíjí. Pokud se to podaří na oko dostat, pak už je to paráda. Drží nehnutě celý den.

V akci opět i řasenka 1000 Lashes, akorát už ke konci své životnosti, kdy už trochu cuckovatěla.



Celkově je to tedy dvakrát průměr a jednou propadák. Řasenka je fajn, neurazí nenadchne. Pokud máte svoje řasy v dobré kondici a preferujete jen letmé zvýraznění, není to úplně šlápnutí vedle. Ovšem v záplavě tolika řasenek, co v drogerii máme, se velmi snadno ztratí a přebijí ji zajímavější kolegyně. Cena je kolem 200 Kč, v akci samozřejmě výrazně méně.

Špatný není ani fix na linky. Není sice na precizní tenounké linky a ani moc pro začátečníky, ale pokud najdete správný grif, jde s ním vykouzlit hezká linka, která navíc perfektně drží. 

Naopak bych se vyhnula vysouvací tužce, která vůbec není černá a ještě k tomu nedrží. Tužka i fix stojí zhruba stovku.

Za poskytnutí řasenky k recenzi děkuji PR Dermacol. Tužku a fix jsem si kupovala sama.

Máte nějakého oblíbence ze zebří linkovací kolekce Dermacol?

9 komentářů:

  1. Já jsem právě na zebří řadu moc chvály neslyšela. Celkově tu dekorativku od Dermacolu nemám nijak ozkoušenou, mám doma jen laky a spíš jsem měla hodně pečující kosmetiky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zebří tekutá linka s tou se supr pracuje, je dost černá a vydrží celý den :) Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si pořídila zebří fix a jsem s ním spokojená, barva je výrazná, dobře se s ním kreslí a linky vydrží po celý den.

    OdpovědětVymazat
  4. Fix vypadá dobře ale ta řasenka opravdu nic moc ... :)

    Moje první giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Na ty fixy na oči už jsem několikrát koukala a asi si je budu muset pořídit a otestovat je :). Jinak co já od Dermacolu miluju jsou rtěnky a taky jejich neskutečně krycí korektor. Ten zakryje fakt totálně všechno.

    http://lifestylebykej.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Řasenku jsem nedávno dostala jako dárek k nákupu make-upu, tak jsem ráda, že není úplně špatná a snad mi sedne :)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, měla jsem fix a je prostě na PRD!!! Není moc černej, potom se po pár použitích rozcápne hrot a nemaluje, takže nejde udělat tenkej ocásek a na to prdím...
    Fix Essence je krásně černej, levnej a sice se taky rozcápne hrot, ale až tak za dva, tři týdny a to jde =o)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja jsem nezkousela nic, ale u rasenky se mi libi kartacek takae dobre je ze neni uplne na nic,
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat