pondělí 29. června 2015

Tvářenka Dermacol

Je to už docela dávno, co jsem psala recenzi na ikonickou krajkovou tvářenku od Dermacol. Mým přáním tehdy bylo, aby Dermacol zanechal skvělou formuli, jen zkusil rozšířit barevné portfolio, protože čtyři nabízené odstíny byly všechny dost do hněda. Rok s rokem se sešel a Demacol skutečně přišel s osmi novými odstíny tvářenek. Háček zůstal pouze v tom, že sedm tvářenek z osmi je zase jenom hnědých.

Když mi přišla od Dermacol nabídka, abych si vybrala jeden odstín k vyzkoušení, neváhala jsem ani minutu, a dost možná tak trochu natruc, jsem sáhla po jediném zástupci něčeho jiného, než je hnědá, a to zářivě růžovému odstínu 8.


Abych nebyla na tu hnědou zlá, ony některé ty tvářenky jsou odstínově hezké a určitě využitelné ( i když některé spíše jako bronzer), ale když je vidíte všechny pohromadě, tak je to hnědá záplava a je opravdu škoda, že to barevné portfolio není zajímavější.

Nicméně osmička, to je jiná. Hlavní část tvářenky je teplá růžovo - červená se zlatým shimmerem. Byť se tvářenka hodně leskne, tak naštěstí třpytky v ní nejsou a na tvářích to vypadá decetně. Tedy, myslím ten třpyt. Jinak je tvářenka opravdu hodně pigmentovaná a velmi výrazná. Vhodnější bude spíše pro středně tmavé až tmavší typy. Pro světlou pleť je to docela darda. :-) Ale musím říct, že se mi líbí. Nenosím ji sice denně, ale je skvělá pod umělé osvětlení nebo na fotky. Nebo prostě na ty dny, kdy chci, aby šla tvářenka nekompromisně vidět. K tomu vůbec neubývá a myslím si, že vydrží na věky. 

Tvářenka je pevně zapečená, ale tím, jak je pigmentovaná, tak stačí letmo přejet štětcem a máte tolik barvy, kolik potřebujete. Navíc vůbec nepráší. Velmi spokojená jsem i s výdrží. Sice se možná během dne lehce vytrácí, ale tím, jak je opravdu výrazná, tak i večer je stále viditelná, byť ne tolik jako ráno.


Menší část, která má oficiálně sloužit jako rozjasňovač, beru spíš jen tak navíc a vůbec by mi nevadilo, kdyby tam vůbec nebyla. Ta barva je taková zvláštní a moc nevím, jak ji použít. Na rozjasňovač je to až moc růžové a na tvářenku zase třpytivé. Od své větší kolegyně se liší i kvalitou. Docela práší a má tendenci se rychleji vytrácet.


Obal je kapitola sama pro sebe. Už jsme se s ním setkali loni u rozjasňovače a bronzeru. Nikomu se nelíbil, a tak ho logicky použili letos znovu. Když opomenu tu zlatou barvu, tak to prostě musel vymyslet chlap, který nemá pochopení pro ukládání většího množství kosmetiky. Je to hrozně neskladná věc. Krabička je zbytečně tlustá, k tomu vypouklá, takže to nikam nezasunete, nejde to dát na sebe a prostě to spolkne zbytečně moc místa.



Můj vztah k této tvářence je skutečně bouřlivý. Nelíbí se mi obal a nesouhlasím s barevným portfoliem, nicméně růžová osmička mě prostě dostala. Je to neobvyklá, možná i trochu kontroverzní barva, pro kterou je v mé sbírce rozhodně místo. Navíc kvalita tvářenky je taktéž v pořádku. Je pigmentovaná, nepráší, dobře se nanáší a výdrž je uspokojivá.


Kompletní nabídku tvářenek seženete jen na eshopu nebo v kamenných prodejnách Dermacol. V drogeriích najdete čtyři z nich a důležité je, že č. 8 je mezi nimi. Cena tvářenky je 249 Kč. Jestli koupit či nikoliv, to již nechám na vás. Ta kvalita je podle mě v pořádku, ale záleží, jestli tam objevíte ten pravý odstín pro sebe a jestli se přenesete přes ten obal.

Co vy a tvářenky Dermacol?

12 komentářů:

  1. Mě taky moc škála barev nezaujala, navíc se bojím toho, že jsou třpytivé.

    OdpovědětVymazat
  2. Podepisuju všechno, co píšeš :). Mám i ten samý odstín.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem okukovala, ale dobrovolně jsem od toho dala ruce pryč..přes obal bych se ještě přenesla, i když je fakt nepovedený, ale nezaujala mně nabídka odstínů, tohle zkrátka mít nemusím.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si konkrétně tento odstín zamilovala. Barvička je úžasná a na tvářích vypadá skvěle. Náhodou i ten světle růžový rozjasnovač je fajn. Já ho jako rozjasňovač používám ráda a vypadá hezky. Ale je fakt, že patří mezi tmavší typy, takže na mě nevypadá tak růžově. Nějak extra třpytivý či prášivý mi nepřijde. Jinak balení se mi taky moc nelíbí a souhlasím, že je zbytečně velké.

    Radu - Narozeninová GIVEAWAY o kosmetický balíček za 2700 Kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že tmavším typům může sednout i ten rozjasňovač. já jsem světlá a ještě s podtónem do žluta, takže to na mně vypadá docela divně.

      Vymazat
  5. Já mám Dermacol opravdu ráda, ale tohle mě u nich vůbec nezaujalo. Věřím tomu, že jsou ty tvářenky dobré, ale z těch nabízených odstínů bych si prostě nevybrala.
    makeuploverbeth.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Minulý týden jsem si tento produkt také pořídila, je hoooodně moc pigmentovaný.
    Zvu tě k mé soutěži
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem na to četla dost pozitivních recenzí :)) A vypadá velice dobře :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný přirozený odstín, a tobě moc sluší.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/recenze-sos-pro-me-ruce.html

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc ti sluší, ale všechny tvářenky do značky Dermacol mě nikdy nějak neoslovily

    OdpovědětVymazat