pátek 26. června 2015

Hristina: Tělová maska

Poslední článek o přírodní kosmetice Hristina vás docela nadchl. Dnes si dáme jeho slibované pokračování a povíme si více o levandulové tělové masce. 

Tělová maska je asi něco, co běžný smrtelník nepotřebuje. Mně to ovšem přišlo geniální. Masku na obličej si dáváme pořád, ale dopřát něco extra celému tělu, to nezní vůbec špatně. Abych relaxaci učinila zadost, sáhla jsem po levandulové variantě. Ale na výběr je spousta dalších lákavých vůní. Na léto bude super třeba zelený čaj a v zimě zase bodne pomeranč se skořicí nebo vanilka.


Složení jsem nefotila, je totiž kouzelně jednoduché a s klidem vám ho napíšu. V kelímku se ukrývá voda, kaolin, olej z hroznových semínek, mandlový olej a levandulový olej.

Vůně je skutečně věrná levandulová a docela silná. Na kůži se tedy neudrží, ale koupelnu provoní na hezkých pár hodin. Texturu to má úžasnou. Je to lehoučká našlehaná pěna, která se po těle dobře roztírá. Pak už se to chová jako všechny kaolínové masky. Začne to schnout a tvrdnout.



Masku lze použít klasicky na obličej nebo tedy na celé tělo. Na pleť ji používám jednou týdně, už asi dva měsíce. Na celé tělo jsem to zkoušela asi dvakrát. Přece jen je to pořád trochu bizarní. :-) Je to skutečně docela sranda. Hlavně v momentě, kdy máte od uší až po paty masku a po dobu jejího působení nemůžete dělat vůbec nic. Ani si sednout, ani se opřít, ani na nic šáhnout. Takže prostě jen tak nečinně stojíte v prostoru a cítíte, jak maska zasychá a postupně vás znehybňuje. Jak říkám, tohle je jen pro kosmetické úchyláky. :-D

Maska jde pohodlně smýt, jen pokud ji dáváte na celé tělo, tak opravdu pozor, protože na dně vany (sprchového koutu) skončí v jeden moment až příliš klouzavé hmoty. Nicméně, napodruhé, když už jsem to čekala, tak to šlo nějak vybalancovat. :-)

Následné účinky jsou skvělé. Pokožka je miminkovsky jemná. A dokonce mám pocit, že je taková ,,čistší". Je to takový zvláštní nepopsatelný pocit, ale prostě je tak kůže jiná a rozhodně lepší. Co je také fajn, tak rozhodně není vysušená ani nepne. Obdobně to dopadne i na obličeji. Hezky to stáhne póry, ale pleť nevysuší. 


Za sebe vám masku můžu jedině doporučit. A úplně klidně ji můžete používat jen klasicky na obličej. Líbí se mi, že opravdu funguje, pleť vyčistí, ale zároveň je k ní šetrná a nevysušuje. Ony ty oleje ve složení asi umí své.

500 ml masky vyjde na 279 Kč a připomínám, že stále platí kód NAVLASTNIKUZI10, který vám přinese 10% slevu na celý sortiment eshopu www.hristina.cz. Platí pro ČR i SR.

Za poskytnutí masky k recenzi děkuji eshopu www.hristina.cz.

Zamlouvá se vám maska na celé tělo? Šli byste do toho?

10 komentářů:

  1. Musí to být paráda:-)) moc pěkný a záživný článek.
    Zvu tě k mé soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, tak ta mě hodně zaujala. Skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to, že to je opravdu jen pro kosmetické nadšence. Takhle stát v koupelně... ta představá je docela vtipná. Líbí se mi složení. Nemá to ale pak krátkou dobu trvanlivosti? Já bych tu masku používala asi jen na paže
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam uvedeno 12 měsíců, ale asi bych se taky bála skladovat to nějak výrazně déle. Ale pokud to člověk používá fakt na celé tělo, tak je to za pár měsíců vypotřebované.

      Vymazat
  4. Kosmetické úchyláky. :-D Docela pobavilo. Masky mám ráda, ale nemám potřebu si je patlat na celé tělo. :-) Asi nejsem ten správný kosmetický úchylák. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk by si skoro řekl, že takový výmysl jako masku na tělo snad ani nepotřebuje, obzvlášť když je tělo celé od masky a může se jen stát a čekat až to zaschne..na druhou stranu krásně jemná pokožka po aplikaci masky je taky velké lákadlo:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zní to dost bláznivě - asi jako bahenní zábal co jsem zkoušela. Přesně ten samý problém jak neušpinit vše:) A praská to, když to zaschne? Představuju si tě jako sochu:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. No nevím zda bych si ji dala na celé tělo, asi jen na nohy :))) Líbí se mi složení. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem od nich měla masku z řady anticelulitdní, ale stát jsme nevydržela , takže jsem si z toho udělala zábal :) Stejně se říká , že všechny jílové a kaolinové masky jsou účinnější za vlhka, takže bud se dává silná vrstva nebo se mohou zabalit do follie, takže jsem zvolila pohodlnější metodu :) Ale obdivuji, že jsi to vydržela.

    OdpovědětVymazat