pondělí 1. června 2015

Kosmetická statistika (květen)

Jestliže se vám poslední statistiky, které se nesly v duchu harmonie na obou stranách, zdáli nudné, dnes to bude opět veselé. Setkala se mi smrtelná kombinace - moje velké nákupy a štědré spolupráce. A fakt jsem se nadřela, než jsem to všechna po bytě našla a vyskládala. Díky bohu, že už nějaký čas fotím statistiku na podlaze, takže mi prostor jen tak nedojde. :-) Ale abyste neřekli, vysoká je i spotřeba, především díky jarní čistce. V číselných hodnotách to je 57 novinek a 22 spotřebovaných kousků. 

Na vaše četné žádosti dnes také poprvé přidávám, kromě hlavní přehledové fotografie, i detailnější pohledy na jednotlivé produkty.

Novinky

Tahle lékárenská hromádka měla původně jednoduchou myšlenku - potřebuji miniaturku termální vody Avéne - jednu! Většina lidí si zašla koupit Elle, kde byla jako dárek. Já jsem zabloudila do lékárny, kde se za stovku prodávaly sety miniatur a kromě termální vody tam byly i micelárky, krémy nebo řasenka. Takže jsem logicky potřebovala sady dvě. A aby toho nebylo málo, jelikož v lékárně pracuje kamarádka, přihodila mi k tomu další miniaturky. Na druhou stranu, fakt jsou to všechny prcci, takže se to rychle spotřebuje.


Tohle je tělovo - pleťová hromádka od Mark Distri. V sobotu jsem byla na skvělém blogerském setkání (článek je v přípravě), které se sice točilo především kolem Essence, ale na vyzkoušení jsme dostali i tunu dalších věcí. Nejvíce se asi těším na deodorant a opalovací krém Sebamed.


Od Essence mám také spoustu novinek. Jednoznačně ale vedou nové laky na nehty, které se zatím jeví velmi dobře. 


Další mix dekorativky. Kromě dalších pokladů od Essence je zde také čerstvá dávka Baby Lips od Maybelline, nová tvářenka Dermacol a také testuji lak od Maybelline, protože těch Essence laků na předchozí fotce je samozřejmě ke zkoušení málo. :-)


To, že během měsíce nastřádám devět laků, není u mě nic neobvyklého, ale sesbírat čtyři makeupy, to je docela pecka a rozhodně to nebylo vůbec v plánu. 


Další novinky od Dermacol - letní sprcháče. Citron se moc nepovedl, ale mandarinka je super. A k tomu zkusím po dlouhé době nějaký konvenčnější šampón a uvidím, co to se mnou udělá.


Návštěva v Yves Rocher nesměla chybět ani tento měsíc. I když jsem to brala jen velmi zlehka. Sáhla jsem po klasice - odličovači očí a na zkoušku jsem vzala nový pleťový krém.


Ještě jsem zapomněla vyfotit samostatně nákup z DM, mrkněte tedy do pravého rohu hlavní fotografie. To jsou jen takové nezbytnosti - mýdlo na ruce, ústní voda, krém na nohy a tonikum Loreal.

Nejhorší na tom všem je, že číslo mělo být ještě větší. Objednávku z parfums.cz jsem totiž nechala ležet v práci pod stolem, takže ji započitám až do června. Stejně tak není kompletní štědrá nadílky od Mark Distri. Zatím jsem z ní započítala jen produkty, které si určitě nechám. Pak tady mám ještě jednu hromádku, ze které bude soutěž pro vás a musím to ještě protřídit, ale některé další věci opět ještě započítám do června. 

Spotřebováno

Opět se mi s klidem podařilo pokořit dvacítku. I když pravda, některé věci nejsou spotřebované, ale zkažené. Tak trochu znamení, že bych neměla nakupovat, ale spotřebovávat to, co doma mám. No, ne že bych se podle toho řídila.


1) Sprchový gel Bioderma - Obyčejný sprcháč, který odvede svoji práci a neublíží. Nevadil mi, i když možná raději mám parfemovanější kousky. Opakovaný nákup zatím neplánuji.

2) Serozinc La Roche Posay - Mé oblíbené stříkátko, které mi nyní hodně chybí, ale bohužel musím počkat, až bude zase skladem. Ale určitě ho potřebuji znovu.

3) Micelární voda La Roche Posay - Patřila rozhodně k těm lepším micelárkám, co jsem kdy vyzkoušela. Odličovala dobře, nelepila, pleť nedráždila. Hned si ji asi znovu koupit nepoběžím, ale do budoucna se jí nebráním.

4) Odličovací mléko Garnier - Tak nějak průměr. Svoji práci to odvedlo, neublížilo. Ale chce to prostě změnu, takže jej vyměním zase za jiné mléko.


5) Báze pod oční stíny Elf - Se asi zkazila. Nebo možná ne, ale každopádně je nanic a není nutné ji doma skladovat.

6) Labello - Klasika, vždycky po ruce nějaké mám a nezapomínám na ně ani v tom největším zápalu pro Babylips.

7) Krém Mádara - Dalších z těch kousků, které jsou vesměs fajn a nemůžu o něm říct nic špatného. Ale nemám ani jediný důvod, proč ho kupovat znovu.

8) Tělové mléko Dermacol - Svými vlastnostmi veskrze průměrné, ale ta vůně je božská. Pistácie jsou mé nejoblíbenější. Do budoucna se mu nebráním.

9) Tekuté mýdlo Balea - Nesmí ve statistice nikdy chybět. Bylo stejně skvělé jako všechna předchozí.


10) Krém Treaclemoon - Moje nová závislost. Tato značka mě prostě dostala svými roztomilými obaly i variací lákavých vůní. Tohle byla vánoční limitka a protože je to miniaturka, spíše než na tělo, jsem jej používala jako krém na ruce. Bohužel se u nás nedají koupit, ale naštěstí mám nasysleno z Německa, takže mám nyní na stole další z variací.

11) Odličovač očí Yves Rocher - Můj nejoblíbenější oční odličovač, a jak jste mohli vidět výše, koupila jsem rovnou další.

12) Micelárka Vichy - Tak nějak průměrná. Svoji práci zvládne, ale plné balení mě moc neláká.

13) Řasenka Loreal - Dělala hodně přirozené řasy, ale byla fajn. A hlavně to balení vydrželo asi půl roku, což mi přijde fakt neuvěřitelné, protože většina jejich kolegyň umře do tří měsíců. Rozhodně řasenky Loreal budu i nadále prozkoumávat.

14) Makeup Yves Rocher - Můj oblíbenec. Sice moc nekryje, ale je příjemný a lehoučký. Pro nenáročné dny ideál. Do budoucna jeho opakovaný nákup zvažuji.

15) Balzám na vlasy Thermal - Měla jsem ho již třikrát a vždy jsem byla spokojená. Krásně vyživí vlasy a poradí si se svědivou pokožkou hlavy.


16) Balzám na rty Yves Rocher - Je přírodní a naprosto skvělý. Jenže jsem ho moc dobře schovala a než se mi ho podařilo znovuobjevit, tak se zkazil. Takže se bohužel loučíme.

17) Lesky na rty Rimmel - Nikdy Rimmelu neodpustím, že tyto lesky stáhl z prodeje. Byly symbolem mého dospívání a měla jsem nejméně čtyři. Lepší lesky neexistují. Tento kousek jsem syslila čtyři roky, ale dále už se ho trochu bojím používat. 

18) Balzám na rty Anatomicals - Další oběť mých bezedných zásob. Také se bohužel zkazil.

19) Tělové máslo Alverde - Limitka s roztomilými másly nadzvedla ze židle nejednoho kosmetického nadšence. Samotné použití už tak pohádkové nebylo. Máslo se špatně roztíralo a hydratace spíše průměrnější.

20) Maska Missha - Tato plátýnka miluji. Krásně pokožku hydratují a hlavně, jejich používání je neuvěřitelný relax.

21) Krém Nivea - Univerzální pomocník na cokoliv. Nebo pro kohokoliv, protože konkrétně tento kousek mi téměř celý vymazala ségra. :-)

22) Pasta na zuby Colgate - Prostě klasika. Nemám problém, ale zase koupím něco jiného.

Jsme na konci této sáhodlouhé recenze, tak doufám, že jste u toho neusnuli. Příští měsíc bych to viděla v podobném duchu. Nějaké resty mi zůstaly z května, nějaké spolupráce také nestihli dorazit a jsou na cestě. Něco si plánuji koupit, mám narozeniny, blog má narozeniny...Takže to bude klasicky divoké. 

Co vy a květen? Nějaké novinky, které vás potěšily?

20 komentářů:

  1. Já se na to třídění musím vrhnout dnes :D jako původně jsem video o novinkách dělat nechtěla, ale takové množství novinek.. to k tomu opravdu svádí! :D A kdyby moje spotřeba byla takováhle! Já jsem v poslední době nějak pozadu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je zas novinek, tesim se na recenze. Make-up YR jsem take spotrebovala, ale jen miniaturku. Balzam stejne znacky miluji a pripomnela jsi mi, ze bych ho uz mela take dopotrebovat, stejne tak Anatomicals.
    A detailnejsi prehled se mi libi, super ;)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt se ti to máslo od Alverde blbě roztíralo a průměrně vyživovalo? :-O To slyším prvně :-D

    Nákupy jsou boží :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že jsem nějaká divná. Normálně ani moc hydratace nepotřebuji, ale tohle mě fakt nějak nebavilo.

      Vymazat
  4. Já jsem uplynulý měsíc taky docela hodně nastřádala :) Ale spotřebovala jsem jen šampon a máslo na tělo s vůní zeleného čaje (což je mimochodem nádherná vůně) a maximálně ještě nějaký sprcháč a pastu na zuby :D

    OdpovědětVymazat
  5. Množství novinek je neuvěřitelné, to abys ted nevynechala jednou příležitost se natřít nebo nalíčit. Osobně by se mi to líbilo:-)

    OdpovědětVymazat
  6. No teda, těším se na recenze! :))) Taky jsem dělala čístku v kosmetice, takže pulka letěla do koše :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  7. Tvoje statisticke clanky mam velmi rada a naozaj ma potesili tie detailnejsie fotky. Uz teraz sa tesim na dalsi mesiac :)
    Mne sa v maji nejakym zazrakom podarilo takmer uplne dodrzat nakupnu stopku, takze prvy krat ever mam vyssiu spotrebu ako nakupy ;) Jupiiiii :D

    OdpovědětVymazat
  8. U teba sa človek nikdy nesklame - každý mesiac je to pekná nálož a parádna "podívaná", to ma baví. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já už teda v drogerii dekorativku vůbec nekupuji, ale v Sephoře nebo v Mac jsem si pořídila pár super věcí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tvoje statistika mně moc baví:-) Nákupy jsou parádní, sešla se Ti toho pořádná hromada:-) Já jsem taky hodně nakupovala, přestože jsem si už x-krát přikázala, že se musím krotit:-)
    Z novinek máme stejné sprcháče Dermacol, už se na ně moc těším. A hodně mě potěšila třeba i nová tvářenka z limitky Essence, má úžasný design a Sunkiss jelly gel na vlasy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu tvářenku Essence také pořád naháním, ale všude je vyprodaná. Ale snad se ke mně nakonec taky dostane.

      Vymazat
  11. Pane jo, tomu říkám statistika:-D produktů hromada, ani se nedivím, že se ti sem tam něco zkazí :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je pěkná statistika. :-) Taky mám ráda labelo. Nedám na něj dopustit. Když mi dojde, koupím další. :-) A to tekuté mýdlo od balei, akorát používám a opravdu nádherně voní. Chtěla bych si i s tou vůní pořídit sprchový gel. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  13. jojo, přísun je tenhle měsíc bohatý :D já jsem nedávno taky vyhazovala ten Anatomicals balzám, měla jsem ho někde v penále ještě ze školy, moc mě neuchvátila ta konzistence, že to byl vlastně spíš lesk. ale ta přírodní Rocher řada je fajn, doporučuju i sprcháč, ale... těch máš asi zásobu :D

    OdpovědětVymazat
  14. Tobě toho přibylo :) Část přírůstků máme hodně podobnou - Dermacolí sprcháče, Dontodent ústní voda nebo třeba mini YR micelárka :D Jaké jsou ty matující odličovací ubrousky od Essence? Docela ráda bych je zkusila :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíše průměrné, jsou takové sušší. Níže odkaz na recenzi. Osobně mám raději třeba ubrousky Nivea.
      http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2015/01/pletova-pece-my-skin-od-essence.html

      Vymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. Tééda, to je novinek :D Tak jsem si konečně už taky koupila odličovač od YR a je super

    OdpovědětVymazat