pondělí 8. června 2015

Hristina: Nová přírodní značka na scéně

Obvykle, když mi ve schránce přistane email od pidi eshopu s neznámou kosmetikou, tak odmítám. Mé zkušenosti jsou takové, že je s nimi buď špatná domluva nebo že produkty za moc nestojí. A jako bonus, o neznámé kosmetice nikoho nebaví číst. Nicméně, když jsem se dozvěděla o kosmetice Hristina, řekla jsem si, že je načase udělat zase jednou výjimku. Hristina je sice neznámá, ale skýtá v sobě velký potenciál. Je přírodní, je levná, nabízí spoustu tradičních i neotřelých produktů a po vyzkoušení tří kousků, můžu potvrdit, že je i dobrá.

Hristina je značka pocházející z Bulharska, založena byla v roce 1991 a jméno nese po své zakladatelce. Záhadná paní Hristina milovala sílu bylin a v kombinaci s tradičními recepturami, které zdědila po své babičce, vytvořila 100% přírodní kosmetiku. Tato kosmetika kombinuje bohatost bulharských bylinných extraktů s dalšími vzácnými rostlinami a esenciálními oleji získanými z celého světa. Hristina se dodnes vypracovala na takové trhy, jako je Itálie, Španělsko, Francie nebo Dubai.

Víte, že já jsem, co se přírodní kosmetiky týče, docela ignorant a nemám problém používat i ty nejchemičtější koktejly. Nicméně, přírodním vodám se vyloženě nebráním a u Hristiny mě dostalo to kouzelně jednoduché složení každé lahvičky. Ve složení je vždy jen pár věcí a na stránkách je to navíc vypsáno česky. A musím přiznat, je to fajn pocit, když na vás neskáčou tří řádkové chemické názvy, ale slovíčka, kterým rozumíte. 


K otestování jsem si vybrala tři věci. První volba byla jasná. Když už řeším přírodní kosmetiku, tak potřebuji šampón. To je totiž věc, u které mi konvenční chemické produkty vadí a svědí mě po nich vlasová pokožka. Už dávno jsem zjistila, že tady nic nezmůžu a potřebuji přírodu. Byla to tedy jasná volba. Dále jsem se nechala utáhnout na milion voňavých variací sprchových gelů a sáhla po malinových muffinech. Pleťové masky všichni známe, ale že se některé masky dají napatlat na celé tělo, to je něco pro kosmetické uchýláky. :-D 

Dnes se rozepíšu jen o šampónu a sprcháči. Tělová maska je fakt srandovní záležitost a rozhodně si zaslouží samostatný článek. Bude v průběhu dvou týdnů.



Sprchové gely nabízí Hristina ve fakt lákavých variacích. Třeba pomerančový džus, čokoládové cookies, vanilková zmrzlina, třešňový dortík a podobné laskominy. Musela jsem jeden vyzkoušet. Malinový Muffin přišel v klasické plastové lahvičce. Je sice funkční, ale pravda, úplná okrasa poličky to není. Ty obaly obecně u Hristiny nejsou nic moc. Právě tady se projevuje ta nízká cena, ale na druhou stranu, raději ať se projevuje na obalech než na obsahu.

Produkt samotný mě po všech stránkách překvapil, protože jsem ho čekala úplně jiný. Zvědavá jsem byla na vůni. Ta sice skutečně malinová je, ale není příliš výrazná a spíše než čerstvou hrst malin mi evokuje takovou tu klasickou ,,kosmetickou" malinu. Vůně mi tedy nevadí, ale úplný ráj pro čichové buňky to také není.

Podle složení jsem byla připravena na to, že sprcháč nebude pěnit a čekala jsem tak trochu mastnější olejovější konzistenci. Konzistenčně je to však vcelku tradiční sprcháč, a co mě potěšilo, tak hezky pění. Ne úplně klasicky, přece jen sulfát tam není, ale rozhodně to vytvoří jemňoučkou pěnivou konzistenci, se kterou se dá pohodlně umýt. 

Tekutina není vůbec mastná, nicméně po sprchování ten rozdíl oproti běžnému sprchovému gelu cítit jde. Pokožka není vysušená a prostě máte takový jiný pocit, který se špatně popisuje, ale je tam. 

Sprchový gel už mám nyní skoro celý vypotřebovaný. Přiznám se, že si asi nebudu hned kupovat další balení. Obecně mám prostě raději voňavější sprcháče. Ale je to také dáno tím, že se můžu mýt čímkoliv a nedělá mi to problémy. Pokud však máte suchou pleť a klasické sprcháče vám nevyhovují, tohle je dobrá alternativa. 250 ml stojí 125 Kč.


Na šampón jsem se hodně těšila, a ten tedy nezklamal. Jediné, co by se mu dalo vytknout, tak je to ošklivé balení. Připomíná mi aviváž. :-) Ale jinak je skvělý.

Šampón je oficiálně regenerační a měl by zabránit vypadávání vlasů. Primárně za tímto účelem jsem si ho však nepořizovala. V tomhle směru na zázraky už dávno nevěřím. Nicméně se mi líbilo, že obsahuje spoustu složek, které jsou velkým pokladem pro vlasy, a ty mé to jedině uvítají. Namátkou třeba chmel, kopřiva, lopuch nebo ženšen. 



Šampón má hodně řídkou konzistenci a mléčnou barvu. Moc se nezadá s obyčejným mlékem. :-) Ale dá se s tím domluvit. Vůně není příliš oslnivá. Je to něco mezi bylinkami a zatuchlým mýdlem v babiččině skříni. Ale jsem docela zvyklá na podobné parfemace u vlasových produktů, takže mi to vyloženě nevadí. Ve vlasech se to potom nedrží. 

Co je super, tak šampón pění! To jsem tady fakt nečekala. Pěna je opět velmi jemná a rozhodně ne tak bohatá, jako u konvenčních šampónů, nicméně k pohodlnému umytí vlasů bohatě postačí. 

Vlasy jsou po umytí lehké, vzdušné a očividně nezatížené. Jsou tedy i trochu hrubší, takže je docela fajn to kombinovat buď s kondicionérem nebo olejíčkem. 

Výraznější účinky jsem začala pozorovat už tak po dvou týdnech. Já osobně nejvíce bojuji se svědivou pokožkou hlavy a šampóny rozděluji buď na ty, co mi problém zhoršují a je to k nevydržení nebo na ty, co to dokáží zmírnit a udržet v přijatelné rovině. Šampóny, které by svědění dokázaly zastavit úplně, bych spočítala na prstech jedné ruky a ještě by mi některé prsty zbyly. Hristina to ale dokázala. Hlava mě jednoduše nesvědí, a je to pro mě fakt vítězství. S tím je spojeno i to, že čím méně se drbu, tím méně i vlasy padají. Inu, i nějaký ten malý zázrak se občas děje. 

Háček to má jen jeden a naštěstí jen malý. Pravidelným používáním je sice vlasová pokožka naprosto spokojená, nicméně po estetické stránce to trochu upadá. Vlasy jsou hrubější a hlavně docela matné. Lesklé a uhlazené vlasy prostě umí jen silikon a přírodní šampón ho v tomhle nedotáhne. Snažím se to hodně dohánět různými olejíčky a nyní zkusím šampón prostřídávat i s konvenčnějším kouskem a uvidím, jestli na tenhle kompromis přistoupí i mé vlasy. 

Každopádně, pokud máte problém se svědivou vlasovou pokožkou nebo vás jinak klasické šampóny iritují, Hristinu určitě vyzkoušejte. 400 ml vyjde na 230 Kč.


Na začátku jsem mluvila o tom, že Hristina vyrábí i spoustu zajímavých produktů, které nejsou tolik obvyklé. Vybrala jsem pár favoritů, které mě lákají a chtěla bych je v budoucnu vyzkoušet.

Nejprodávanějším produktem jsou prý intimní mýdla. Tento produkt je u mě také docela problematický a konvenční značky nemůžu vůbec používat. Vystačím si tedy bohatě s kokosovým olejem, ale zase tahle pěkná lavhička a navíc s jahodovou vůní by také nemusela být k  zahození. (155 Kč za 250 ml)

Dost mě také zajímají různá másla. V nabídce najdete kokosovou či kakaovou klasiku, ale takové mangové máslo musí být super. Složení je více než jednoduché: 100% mango butter a použití velmi všestranné - naprosto na cokoliv. ( 355 Kč za 250 ml)

Peelingy stále nejsou moje parketa, ale proč nezačít právě u těch přírodních. Navíc zrovna tady se mi líbí i ten obal. Nejvíce důvěryhodně na mě působí kokosové otruby. (119 Kč za 200 ml)

Za nejoriginálnější nápad považuji masážní svíčky. Údajně jsou skvělé pro erotickou masáž. :-) Mají velmi nízký bod tání (stejný jako je tělesná teplota), takže je můžete lít na pokožku bez toho, aniž byste sobě či partnerovi ublížili. Svíčka je složena ze včelího vosku a pár olejů, takže je to nejen neotřelá hračka, ale i skvělá hydratace. A mě osobně by docela zajímalo, jak svíčka voní a jestli by trumfla Yankee. Musím nějakou vyzkoušet. ( 255 Kč za 100 ml)

A nakonec bych se nechala zlákat i přírodním parfémem. Myslím, že by to mohlo být zajímavé. (295 Kč za 30 ml)



Mě osobně značka Hristina prostě nadchla. Na jednu stanu mi pomůže řešit problémy, se kterými si konvenční kosmetika neporadí a dost mě baví především díky neotřelým produktům, které nejsou tolik obvyklé. A jako bonus, cenově je fakt přijatelná. Já sama hodlám tuto značku prozkoumávat i nadále.

Pro poctivé čtenáře, kteří dočetli až na konec tohoto dlouhé článku, mám malý dárek. Tím je slevový kupon do eshopu www.hristina.cz. Stačí zadat NAVLASTNIKUZI10 a získáte 10% slevu na váš nákup. Eshop zasílá i na Slovensko, takže kód je platný pro české a slovenské čtenáře.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu Hristina.

Znali jste tuto značku? Zaujala vás? A troufli byste si na masážní svíčku?

16 komentářů:

  1. Kosmetika se mi líbí, ty sprcháče fakt mají super varianty a moc mě zaujaly ty svíčky :D A i ty másla nevypadají vůbec zle, naopak.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, Stáňo! Tohle mě popravdě také nadchlo a přečetla jsem to jedním vrzem :D Asi využiji tvého kódu a něco si objednám. Spíše asi zabrousím do těch zajímavějších kousků, o kterých píšeš na konci. Docela mě pobavil opalovací olej s afrodiziaky - během opalování tak asi přilákáš spoustu pěknejch chlapů :D Docela vtipná představa. Jdu si e-shop projet podrobněji. Děkuji za článek :) Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, doufám, že budeš stejně spokojená. a některé ty popisky jsou vážně vtipné. :-)

      Vymazat
  3. Super, ze pises aj o novej neznamej znacke. Urcite sa pozriem na ich eshop. Len sa nejako nemozem zbavit pocitu, ze z INCI vynechali niektore zlozky. Je to prilis pekne. Ak im krivdim, tak sa ospravedlnujem. Je to len moj pocit.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to zajímavě, uvažuju o nákupu dokud platí sleva :-) Svíčka by se mi líbila a máslo taky. I peeling.

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle značka mě asi nadchla :) Líbí se mi hlavně sprchové gely :))) A ta svíčka vypadá tež hodně lákavě :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  6. Moc mě značka zaujala :). Hned jsem objednala šampon, jsem zvědavá :).

    OdpovědětVymazat
  7. Ty vůně sprchových gelů..hned půjdu probádat e-shop, protože tohle mně doopravdy zaujalo:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš pravdu ty obaly nic moc, ale ty vůně zní skvěle.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. fiha, tak na šampóny sa určite pozriem :) ešte som nenašla taký, ktorý by si s mojimi mastnými vlasmi poradil... zatiaľ najlepší je pantene aqua light, ale ani to nie je ono :) takže určite skúsim ich šampón na mastné vlasy, vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký den, děkuji za inspirativní článek. Ještě uvidím, co vyberu. Zároveň by mě zajímalo, zda máte někdo zkušenosti s touto kosmetikou: http://www.misshablog.cz/? Na těchto stránkách najdete různé články o produktech - na jejich základě ve mně kosmetika vzbudila zájem a chuť ji vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  12. Objednala som si šampon Hristina proti lupinám. Mám s tým dosť problém a jediný šampon ktory mi pomaha je H&S, takže som chcela vyskúšať zmenu. Hristinu som používala mesiac a pol a nič. Pokožka hlavy svrbela, lupin som sa vobec nezbavila, takže u mňa sklamanie a nemala som vôlu ho používať dlhšie. :-/

    OdpovědětVymazat
  13. Hristina neuvádí kompletní složení! Jsou to jen lháři, bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, taky se mi to jeví nějaké příliš jednoduché to složení, můžete mi prosím říct, odkud čerpáte tuto informaci? děkuji.

      Vymazat