úterý 2. prosince 2014

Ultra Sensitive šampón Alverde

Tento šampón uvedla ve slávu Karolína z bývalé stránky PlumFoolery a neminul ani mě. V přírodní kosmetice se nevyžívám, ale věčně svědění pokožky a lupy mě dovedly k tomu, že bych to mohla aspoň zkusit. Sice to nepomohlo, ale šampón je to minimálně příjemný.


Alverde Ultra Sensitive šampón se chlubí tím nejčistším možným složením a nenajdete v něm snad žádný potenciální alergen. 



Šampón má tekutější, ovšem stále uživatelsky příjemnou texturu. Je téměř čirý a naprosto bez parfemace. Mám takové produkty ráda, takže mi to vyhovuje.

Trochu jsem se bála míry pěnění, ale vše je v pořádku a napění obstojně. I když je ale pravda, že jsem šampónu dávala o něco více než je zvykem. I proto jsem lahvičku vypotřebovala hrozně rychle. Jinak ale klasika, napění, rychle a jednoduše se vymyje.

Vlasy jsou čisté, odmaštěné, ale musí se počítat, že tak čisté složení nenabízí nic navíc a efekt, na který jsme zvyklí z konvenčnějších kousků se nekoná. Vlasy se hůře rozčesávají, jsou hrubé. Pokud šampón používám více než dva týdny v kuse, tak jsou hodně krepaté, lítají do všech stran a vůbec nedrží tvar. Ale myslím si, že je to prostě dáno povahou produktu a těžko mu to můžeme mít za zlé.

Co se mi však líbilo, tak šampón vlasy nezatěžoval a vydržely v dobrém stavu 2-3 dny, což je u mě standard. Co mě mile překvapilo ještě více, tak jsem nyní na úplném dnu této lahvičky a mé vlasy si na šampón stále nezvykly a reagují na něj úplně stejně jako na začátku. To se mi snad ještě nikdy nestalo. Alespoň na něco má to čisté složení vliv.

Co se týče mých problémů se svědivou pokožkou, tak tento šampón sám o sobě nic nezmohl. Sice tento stav nezhoršoval, ale rozhodně s problémem nepomohl.


Celkově jsme ale s šampónem spokojená. Není to zázrak, který by řešil nějaké problémy nebo byste po něm měly lesklé a uhlazené kadeře, ale je to prostě velmi jemný, uživatelský příjemný a nijak nekonfliktní šampón. Pokud vám klasické šampóny přijdou agresivní a chcete, byť dočasnou změnu, tak mi to přijde jako super tip. Sama si ho plánuji pořídit znovu, byť ne na pravidelné používaní, ale na občasné prostřídání nebo na období, kdy vlasy potřebují trochu oddych, mi přijde jako ideální volba.

Cena za 200 ml je cca 80 Kč a zakoupíte ho v drogeriích DM.

Zkoušeli jste tento šampón nebo nějaký jiný od Alverde?

12 komentářů:

  1. Taky jsem četla ten článek u Káji a šampon chci vyzkoušet :) Zatím jich doma mám dost, ale jak je vypotřebuju, hned tento vyzkouším. Nový vzhled blogu se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že se změna líbí.

      Vymazat
  2. Tak to máš super, že ti tak sedl.

    Já á ho už mám vypotřebovaný a bohužel jsem si s ním nesedla. U mě nejhorší šampon za posledních pár let. V životě se mi vlasy tak nemastily. Po umytí byly splihlé, extrémně jemné, že se s tím nedalo nic dělat. Běžně myju po třech i čtyřech dnech, s tímhle každý den a to k večeru vypadaly hrozně. Jakékoli zlepšení jsem nepozorovala.

    Měla jsem i kondicionér s meruňkou , tam mi ještě něco zbylo. Ten je fajn, ale pouze průměrně. Vlasy nezatěžuje, s jinými šampóny je to v pohodě. Vůně příjemná, ale na vlasech nedrží . Rozčesávání po něm o něco lepší než bez něj. Znovu nekoupím ani jeden z nich, neb láska se nekoná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ne každému sedne a myslím si, že zrovna přírodní kosmetika dvojnásob. Mamce jsem Alverde také doporučovala a také nebyla vůbec spokojená.

      Vymazat
  3. Jak jsou ty blogomasáže mocné :), taky jsem ho měla a za mě na. Vlasy zplihlé, i když jsem ho dopoužívala poctivě do konce. + O den dříve jsem je musela mýt.
    Navíc se vždycky mlátím do hlavy, že už bych na ty kecy o složení nemusela dát, že všechno, co najdu v drogérii prošlo nějakými testy a kontrolami, že aby se něco stalo, musela bych se do všech těch parabenů a laků na nehty a SLS a bla bla ponořit celá a zůstat v nich půl roku. A že i voda škodí, když je jí moc. Všeho moc škodí, naopak když se to smí prodávat, musí to být neškodné.. a já semtam ještě těm blbostem na blozích tipu - přírodní, bla bla .. naletím. Nesnáším se za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se mi líbí tvůj názor. Já si myslím, že žijeme v chemickém světě, takže potřebujeme chemickou kosmetiku, aby nás dostatečně ochránila. Přeřešování přírody mě nebaví, protože to bychom za chvíli nemohli ani dýchat, protože i to je škodlivé. Ale ráda zkouším nové věci a když je teď přírodní kosmetika tolik populární, ráda zavítám i do těchto vod.

      Vymazat
  4. Ahoj,

    hezká změna na blogu =o) moc se mi to líbí...

    Jinak šampon už mám druhej, třetí? Prostě je super, na mojí mastnou a svědivou pokožku ideální, nedráždí a vlasy jsou po něm krásný, za mně 1***!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za pochvalu a jsem ráda, že slyším, že i ostatním šampón vyhovuje.

      Vymazat
  5. Mám variantu pro objem s olivou a hennou a je fajn :). Vlasy jsem po něm poměrně hezké na pohled a příjemné na dotek, určitou dobu vydrží nezmaštěné. Lepší průměr :) Terka

    OdpovědětVymazat
  6. Se sampony od Alverde zkusenost nemam,aktualne pouzivam Dove...:)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Sulfaaaaaty , těžko pro citlivou pokožku tohle

    OdpovědětVymazat