pondělí 29. prosince 2014

Nejhorší kosmetika 2014

Začneme tou méně pozitivní sérii, a to nejlepší si necháme až na úplný konec. Dnes tedy shrnu ty produkty, které mě za posledních dvanáct měsíců nepotěšily. Musím ale říct, že na to, kolik mi projde rukama kosmetiky, to není tak tragické. Tak tak jsem dala dohromady top 10. Samozřejmě, že bylo spoustu průměrných produktů, které bych si znovu nekoupila, ale tenhle článek přece jen patří výtečníkům, kteří mě naštvali a vůbec mi nesedli, a těch naštěstí nebylo zase až tolik. Co si tedy rozhodně nekupovat?

Tělový sorbet The Body Shop

Začneme kouskem, který mě za celý rok naštval asi úplně nejvíc. Představa tělového sorbetu mě nadchla a já jsem ho hned chtěla vyzkoušet. Nakonec jsem to s ním odtrpěla a asi poslední třetinu jsem vyhazovala, protože jsem na to neměla sílu. Sorbet měl super divnou konzistenci, která po pokožce drhla, lepila, nevstřebávala se. Po namazání jsem se cítila ulepeně a kůži to nehydratovalo. (RECENZE)

Fix na linky Avon

Dalším výtečníkem jsou linky ve fixe, kterými nic nešlo namalovat. Na můj vkus byl hrot příliš tlustý a neforemný a nebylo možné namalovat tenkou linku. Testovala i kamarádka, které vadila příliš světlá barva, nerovnoměrná aplikace a velmi krátká výdrž. Linky už se dávno vyhřívají na dně odpadkového koše. (RECENZE)

Laky na nehty Sally Hansen

Laky jsou většinou nekonfliktní produkt, nicméně tyto kousky sem zařadit musím. Nevím, kde přesně se stala chyba, protože laky Sally Hansen jsou obecně velmi chváleny, ale mně jednoduše nesedly. Velmi špatně se aplikovaly a dělaly bublinky. Neměla jsem na ně nervy a dnes jsou již u nové majitelky. (RECENZE)

Krém na ruce Manufaktura

Tento krém mi totálně vysušil ruce. Byl velmi řídký, díky čemuž bleskově ubýval. Měl nevábnou parfemaci a především vůbec nehydratoval. Je to přesně ten typ krému, o kterém za pět minut už ani nevíte, že jste ho aplikovali. Za mě jedno velké ne. (RECENZE)

Lak na vlasy Fructis

Tento lak vůbec nic nedělal. I kdybyste si dali na hlavu půlku lahvičky, tak ani nevíte, že jste něco aplikovali. Účes to nezpevní, jediné, co se o tom dá říct, tak to docela hezky voní a nebylo to drahé. Ale určitě se tomu vyhněte. (RECENZE)

Oční stíny Essence

Já vím, co čekat od stínů Essence. Ale já jim vždy ráda dávám šanci, protože občas umí překvapit a vyrobit dobrý prudkt. Nicméně tato paletka z podzimní limitky se absolutně nepovedla. Je to hrozná škoda, protože vizuálně je božská. Stíny však vůbec nejsou pigmentované, nejde s nimi vykreslit souvislá vrstva a hrozně se rozpíjí. Tohle se nepovedlo. (RECENZE)

Báze pod oční stíny Elf

Elf je obecně za báze pod stíny chválený, já s nimi však mám problém. Tato báze, původně myšlena pod třpytky, se prostě nepovedla. Je sice pravda, že dokáže úžasně vytáhnout barvu stínů a díky její lepivosti se se stíny skvěle pracuje, ale celé veledílo vydrží tak dvě hodiny. Poté se vše zpije do jedné mastné čáry. Nebrat. (RECENZE)

Rozjasňovač Dermacol

V letních měsících vtrhl Dermacol na trh s velkou novinkou a představil několik rozjasňujících novinek. Zatímco pudrové verze nejsou úplně marné, tekuté fluidy se dočkaly spíše kritiky. Já osobně jsem pro ně prostě nenašla využití. Je to mastné, plné velkých třpytek a nedokáže to vytvořit přirozený rozjasňující finiš. Navíc nepatří k nejlevnějším. (RECENZE)

CC krém La Roche Posay

O tom jsme se bavili nedávno. CC krém je hodně hutný, špatně se s ním pracuje. Během dne se buď vytrácí nebo vytváří mapy a zalézá do vrásek. K tomu nabízí jeden univerzální odstín, který je docela tmavý a výrazně žlutý. Pro CC krém do lékárny určitě nechoďte. (RECENZE)

Masky Avon

Na závěr tady mám dva kousky, které jsem ani nestihla zrecenzovat a dost možná už o nich ani psát nebudu. Řadu Planet Spa mám od Avonu ráda, tato fialová Amazonian Treasures se však nepovedla. Maska na obličej na tom není ještě tak špatně. Prostě jen nic nedělá. Na obličeji vytvoří lepivou hmotu, kterou po deseti minutách sundáte v totožném stavu, jako jste ji nanášeli. Obličej je možná trochu vysušený a pne, ale nic dalšího se nestane. Je to naprostá zbytečnost. Maska na vlasy je na tom o stupeň hůře. S vlasy samotnými sice umí hezké věci. Jsou vzdušné, lesklé a jemné. Problém je s vlasovou pokožkou, která masku nezvládá. Hrozně mi po ní svědí hlava a umí se objevit i lupy. Bohužel jsem ji musela odložit.

Tohle byla desítka produktů, která mi tento rok nesedla. Při mém zběsilém testování se tomu prostě vyhnout nedá a jak už jsem psala na začátku, je to jen malé procento toho, co jsem stihla vyzkoušet, takže to rozhodně neberu nijak tragicky. Ne všechno se prostě povede.

Máte vy nějakého letošního ,,anti-favorita"?

22 komentářů:

  1. Mne naopak lak od SH sadol dobre, mám ich rada a stačí len jedna vrstva a drží pomerne dlho...a taktiež rozjasňovač od Dermacolu, nedám na neho dopustiť :) ale súhlasím s linkou od Avonu, celkovo je táto značka pre mňa katastrofa....

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela jsem jen ten CC krém a ten byl vážně šílený. Horší makeup/BB/CC jsem snad ani neměla. Mě letos zklamaly produkty od Toni & Guy, žádný mi zatím nesedl..

    OdpovědětVymazat
  3. Tak za mě jsou zase laky SH ty nejlepší, jaké jsem dosud vyzkoušela! :D Je to zvláštní, jak někomu něco sedí a jinému ne. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem hned po prvním použití zahodila krémové stíny od Elf (jsou dva v jednom kalíšku), je to jako čekat, že vám máslo na víčku zaschne a bude tam celý den... Hned se slijou do vrásky, i když jsem jim zkoušela různě pomoct :D

    OdpovědětVymazat
  5. Naštěstí jsem neměla možnost letos vyzkoušet žádný přípravek, který by mi nesedl.
    Teda jo, na Vánoce jsem dostala nějaký deodorant od Nivei, který fakt nehorázně smrděl a letěl akorát tak do koše. Ale bohužel už si nepamatuji název. :D

    http://clairestpink.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Z Avonu jsem měla z té řady planet spa krém na ruce a ten byl zase výborný :). Jinak jsem žádný z produktů neměla, ale jsem ráda, že jsi napsala o tom krému z Manufaktrury, chtěla jsem ho koupit
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Nic z věcí jsem nezkoušela, ale v plánu jsem měla masku od Avonu a teda nic zkoušet nebudu :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Rozjasňovač od Dermacolu mám, ale ten efekt mně také spíš zklamal, zatím mi jen leží v šuplíku. Jinak mám už jen zkušenost s pleťovou maskou od Avonu, ta sice hezky voní, ale nijak nenadchla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. voní moc hezky, to je pravda, ale je to tak jediná věc, která se u ní dát pozorovat.

      Vymazat
  9. S těmi SH laky naprosto souhlasím, byla jsem z nich zklamaná :(
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/12/vanocni-opi-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. naštěstí jsem neměla co dočinění ani s jedním produktem :D CC jsem hned věnovala mamce, na mě je jak pro černocha, a ta si nestěžuje :)

    OdpovědětVymazat
  11. hm, k tomu poviem iba to, ze si nevies vybrat kozmetiku vhodnu pre tvoje vlasy, plet atd... :-)
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat
  12. jo, letos je pár věcí, co mi nesedlo, fixační sprej od Avonu, jejich paletka korektorů (na recenzi teprve čeká, ale to je jak kdybych se malovala křídama), Bourjois ubrousky... ale naštěstí mi víc věcí sedlo než ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten fixační sprej mám taky pořád někde doma. vůbec ho nepoužívám, nějak jsem si k němu nenašla cestu.

      Vymazat
  13. škoda těch laků, vypadají hezky, ale za ty nervy to nestojí:))
    a od Avonu pečující kosmetiku mít nemůžu, skoro nic mi nesedlo, sprcháč - pupínky, krém na obličej - pupínky, šampony - padání vlasů, mastné vlasy, lupy ...tak už mě nic z pečující neláká :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám u Avonu problém především s šampóny. ty mi nikdy nesedly. ale vše ostatní mi naštěstí nevadí. respektive ne vše je dobré, ale vyloženě alergie nemám.

      Vymazat
  14. U laku od S-he, který jsem si letos kupovala, mě zklamala katastrofální výdrž, loupe se už druhý den po nalakování, jinak jsem tenhle rok byla skoro se vším spokojená co se týče kosmetiky. :)
    Vyloženě antifavority mám od Miss sporty - 1. je řasenka Studio Lash 3D Volumystic. Měla jsem s ní neustále problémy s očima, jako kdybych měla v očích nějaká smítka či co. Taky se blbě odličovala a přitom nijak extra výrazná taky nebyla, rozčiloval mě umělý kartáček, slepovala mi řasy, prostě hrůza. :/

    OdpovědětVymazat
  15. Zkus tu masku dávat jen na konečky vlasů, mně tak vyhovuje.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem ji dávat co nejvíce od hlavy, ale já mám vlasy docela krátké a řídké a nemá to moc valný efekt. Já mám Avon ráda, ale konkrétně vlasové produkty mi od nich nikdy neseděly.

      Vymazat
  16. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  17. Nemala som doma ani jeden z týchto produktov, ale tiež by som vedela vybrať niekoľko záležitostí, ktoré mi tento rok celkom nesadli a ako prvé sa mi vybavujú Baby lips... DAY BY DAY

    OdpovědětVymazat
  18. Já musím říct, že mi ty masky z Avonu docela dost vyhovují ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat