pondělí 18. srpna 2014

Odličovač očí Sephora

Odličovače očí, to je věčná věda. Zkusila jsem jich už spousty, ale s žádným jsem nebyla spokojená na sto procent. Na delší čas jsem tedy zakotvila u Yves Rocher, což mi přišlo jako nejlepší kompromis. Ale po čase mě to opět začalo nudit a já jsem se poohlížela po něčem novém. Sáhla jsem po jednom z mnoha tipů od vás, čímž byl dvoufázový odličovač od Sephory.


Tento odličovač slibuje zatočit s veškerým makeupem, včetně toho voděodolného. Zároveň je určen pro citlivé oči, včetně majitelek kontaktních čoček a neobsahuje parabeny a je bez parfemace.

Tekutiny musíte klasicky smíchat dohromady a musím říct, že zde jsem nadšena. Vydrží spolu dlouhou dobu, klidně i pět minut. Obvykle je to u takových odličovačů jen pár sekund a dříve než to stihnete dát na tampónek, už se složky oddělují. Tady v klidu zvládnu odlíčit obě oči a ještě ani potom nejsou složky oddělené. 


Lahvička má i praktický aplikátor a odličovače stačí opravdu jen trocha. Ubývá tak velmi pomalu. 


Zajímá vás ale jistě do nejdůležitější - jak odličuje. Jedním slovem - perfektně. Troufám si říct, že je to ten nejlepší odličovač, co jsem kdy měla. Opravdu jsem byla překvapená, jak rychle a jak jemnými tahy šel veškerý makeup dolů. Yves Rocher odličuje skvěle, ale tady ten od Sephory stáhne makeup ještě jednodušeji. 

Všechno to má jeden jediný háček. Pálí mě v očích. Ne sice moc, ale prostě po úplně každém odlíčení cítím chvíli v očích takový nepříjemný tlak. Sice to hned zmizí a ani z dlouhodobějšího hlediska to nedělá nic špatného, ale přece jen oči jsou velmi citlivé a asi není dobré používám něco, co jim očividně vadí. 


Ve finále jsem spíše naštvaná. A to hlavně proto, že jsem našla naprosto skvělý odličovač, ale bohužel se nesedl s mýma očima. Co se odličovacíh účinků týče, je Sephora odličovač výborný. Stejně tak je uživatelsky velmi příjemný a jeho aplikace je jednoduchá. Ale v očích prostě trochu pálí a to mu odpustit nemůžu. Já sama si ho proto znovu nekoupím.

Nicméně, pokud nemáte citlivé oči, můžete to zkusit. Já si myslím, že každá z nás na to budeme reagovat jinak, takže je možné, že vám vadit nebude a ty odličovací schopnosti za to stojí.

Seženete v Sephoře a 125 ml stojí 190 Kč (Nicméně 20 - 30% sleva to jistí).

Já budu dále sbírat tipy na další odličovače, takže mi určitě do komentářů napište vaše oblíbence.

11 komentářů:

  1. Taky mám hodně citlivé oči a pálí mě v nich skoro všechno - nesnesu ani čistou vodu. Navíc díky tomu, jak jsou citlivé, mi často slzí, takže používám voděodolnou řasenku. Zkoušela jsem různé micelárky - na základní odlíčení celkem dobrý, ale hodně mě vysušují a na voděodolnou řasenku nestačí. Po odličovačích se silikony ve složení se mi dělá krupička a olejové mě pálí. Tak jsem se naštvala a začala jsem používat obyčejný meruňkový olej - jednoduše ho nakapu na vlhký tamponek. Odličuje na jedničku a vůbec nepálí v očích. Díky tomu vím, že mě v normálních olejových odličovačích dráždí nějaká příměs. Ještě tu mám čistý mandlový olej, ten si schovávám na zimu. Za sebe doporučuju to vyzkoušet s nějakým olejem, který ti běžně vyhovuje - i kdyby ti to nesedlo, ten olej se dá vypotřebovat místo tělového krému.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní zajímavě, určitě o tom popřemýšlím.

      Vymazat
  2. Já si teď hodně oblíbila dvousložkový odličovač očí od Mixy. Odličuje báječně, oční okolí hezky zvláční a v očích mě nijak neštípe. Takže pokud jsi nezkoušela, můžu doporučit!

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten už čeká v pořadí. Dostávám na něj skvělé reference ze všech stran. Jsem na něj fakt zvědavá.

      Vymazat
  3. Já používám Yves Rocher a nebo The. Body Shop, přijdou mi prakticky stejné. Tento bych klidně vyzkoušela, ale pokud páli v očích tak by mi asi nesedl. Navíc nosím čočky, škoda :/.

    OdpovědětVymazat
  4. Mým zatím nejoblíbenějším odličovačem je dvoufázový od Garnieru :). Díky za super tip
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Nemám rada, keď tie zložky vydržia zmiešané 5 sekúnd, v tomto bol dobrý jedine tak dvojfázovák od Mixy. Škoda, že mi Sephoru nemáme, ale cez víkend ideme do Viedne, tak sa naňho určite pozriem... Dúfam, že mňa štípať nebude. :D :)

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
  6. Používám dvoufázový od Yves Rocher, je úžasný. Odličuje se s ním opravdu dobře, zatím bych neměnila. Vyzkoušela jsem ale i dvoufázový od Nivei a nesrovnatelné.. složky se oddělují asi po 2 sekundách a navíc mně po něm strašně pálí oči. Takže za mě Yves Rocher číslo jedna.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám na odličování jen dvousložkové odličovače. Tento mám docela ráda, ale nejradši mám Garnier a Ryor, i Mixa mi vyhovovala. Naopak mi nesedl Yves Rocher, Rival de Loop, Nivea, Loreal a Balea.

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsem hrozne dlouho pouzivala odlicovat sephora, protoze mi prisel jednoduse skvely a myslela jsem, ze lepsi nenajdu. Ale nasla jsem :D. Ted nedam dopustit na odlicovac od parfumerie Douglas :).

    OdpovědětVymazat