pátek 15. srpna 2014

Jak mě pan Rocher naučil používat peeling

Člověk míní a život mění. Nesčetněkrát jsem vám tady psala o mé averzi k peelingům všeho druhu. Stalo se však to, že mě jeden peeling zaujal natolik, že jsem si ho nejen dobrovolně koupila, ale následně i oblíbila. Někdy je prostě potřeba změnit své preference.


Počátkem léta uvedl Yves Rocher na trh tyto ovocné sprchové peelingové gely. Honosí se vcelku pěkným složením, příjemnými parfemacemi a 100% přírodními peelingovými zrníčky.



Peeling můžete vybírat z pěti variací s tím, že jahoda a broskev jsou letními limitkami. Ostatní parfemace zůstanou v sortimentu i nadále. Já jsem nejdříve odolávala. Pestrobarevné tubičky mi sice byly sympatické od prvního pohledu, ale říkala jsem si, je to peeling, to nesnášíš, nekupuj to. Nakonec mi to ale nedalo spát a já jsem se pro jeden kousek vydala.

Při nákupu jsem vůbec neřešila parfemaci, po které sáhnu. Voní všechny božsky, takže tam stejně není moc co řešit. Poctivě jsem ale prohlížela lahvičky, studovala složení a cíleně hledala ten, v kterém bude zrníček nejméně a bude nejjemnější. Nakonec jsem usoudila, že toto zadání nejlépe splňuje jahodová varianta, kterou jsem si následně odnesla domů.


A i když se to zdá k nevíře, peeling se mi docela líbí. I když pravda, hlavně proto, že je tam těch zrníček pět a půl a ve skutečnosti to moc peeling není. Pro mě je to tedy ideál, ale pokud jste milovníkem drsných zrníček, tady asi nepochodíte. Je to primárně sprchový gel s tím, že je tam pár zrníček pro okrasu. 

Sprchový peeling úžasně voní. Naprosto věrně jako lesní jahody. Vůně je při sprchování velmi intenzivní a příjemná. Po koupeli ale bohužel z pokožky cítit nejde. 

Docela se mi líbí, že gel vytvoří i jemňoučkou pěnu, která dobře přilne k pokožce. Naopak trošku mi vadí, že gel je hodně tekutý a na jedno umytí ho spotřebujete hrozně moc. Ubývá rychlostí blesku. I když zase já ho používám méně než jednou týdně, takže mi chvíli vydrží. Při denním použití je to ale dávka tak na týden. 

Pokožka je po umytí velmi jemná (přece jen ta zrníčka nějakou práci odvedla), vůbec ne podrážděná či přehnaně suchá, jak se mi stávalo s jinými peelingy. Prostě spokojenost.



Já jsem tedy s tímto peelingovým sprchovým gelem velmi spokojená. Úžasně voní, k pokožce hezky přilne, umyje ji a velmi jemně zbaví šupinek a odumřelých buňek. Je to velmi příjemné letní osvěžení, které vám určitě můžu doporučit. Počítejte však s tím, že peelingové vlastnosti jsou u tohoto produktu spíše druhotné a pokud hledáte primárně něco drsného na pořádný peeling, nebude to pro vás to pravé. 

Cena za 200 ml je 99 Kč, což je vzhledem k rychlému úbytku tak na hraně akceptovatelnosti. I tak si ale určitě zajdu koupit ještě vanilkovou variaci.

Jaký peeling používáte v létě vy?

15 komentářů:

  1. Já mám ten broskvový a je fajn, já ho právě ani tolik nepoužívám jako peeling, protože moc neodrbe, ale spíš coby sprcháč, dá se s ním i holit, takže pravý peeling to úplně není :). Docela se mi líbí, ale že bych si z neěj sedla na zadek, to zas neee.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám taky ten jahodový a zatím jsem ho ještě nerozbalila,ale už se na něj moc těším. Super recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teď používám peeling/sprchový gel z H&M, který jsem dostala na Vánoce. Zrníček tam je ještě méně, než v tomhle, takže to je taky spíše jenom sprchový gel :) Líbí se mi teď Balea peeling z nynější limitované edice (hlavně kvůli vůně a jeden jsem už vyzkoušela a vyhovoval mi) pro který si asi brzo dojdu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď žádný peeling doma nemám, nedávno jsem vypotřebovala jeden od Palmers. Tak se po něm podívám :).

    OdpovědětVymazat
  5. Já peelingy na tělo vůbec nepoužívám, ale tyhle mě už dlouho lákají :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já peelingy mám ráda a tenhle mě hodně láká.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem měla jeden peeling od Avonu, ale jak jsem ho dopotřebovala, už jsem si žádný nekoupila - ani nevím proč :D, ale na tyhle jsem se v YR taky dívala :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem peelingům přišla na kloub teprve nedávno a docela je teď vyhledávám :) mám oblíbený od Balei a od značky Farmona, které úžasně voní :))

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za tip, vypadá úžasně :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Na eshopu jsem ho měla už (několikrát!) v košíku a nakonec jsem ho neobjednala - ale pořád mám nutkání si ho pořídit :D

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za tip! peelingy naprosto zbožňuju! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Také jsem se po něm dívala, ale nakonec jsem odolala :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám od Neutrogeny nějaký peeling určený na obličej, ale je dost starý, tak ho používám na tělo. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře a tipy na další peelingy.

    OdpovědětVymazat
  15. No vida, to jsem nevěděla, že některé z vůní byly limitky. Koukám, že jahodový ještě je na eshopu, tak budu muset kouknout v obchodě. Měla jsem ten malinový a byl super, voněl úplně jako červené bonpari. :-) Což, jak jsem teď onehdy zjistila, voní i klasický malinový sprcháč Plaisirs Nature.
    K tělovým peelingům jsem vždycky měla stejný vztah jako Ty a ledy u mě prolomil malinovo mátový sprcháč od Oriflamu. Bože, ta vůně! :-D A pořád jsem si říkala, že kdyby neškrábal, byl by ještě stokrát lepší. :-D Jo a vlastně ještě peelingový sprcháč Adidas. Ten jsem taky musela používat navzdory tomu, že škrábal, kvůli jeho úžasné vůni. Ale časem jsem tomu přišla na chuť, přece jen na hlaďoučká pokožka pak není k zahození. :-)

    OdpovědětVymazat