pondělí 11. srpna 2014

Laky na nehty Sally Hansen

Kosmetický svět v posledních dnech žije spíše gel laky Sally Hansem, ale já se dnes zaměřím na jejich letitou klasiku. Sally Hansen jsou velmi chváleny snad všemi americkými blogerkami, a tak mě přirozeně lákaly také. Omezené množství seženete v našich drogeriích Teta a DM. Jenže se mi zrovna nepozdával žádný odstín a cena také spíše vyšší, cca 100 Kč. Nakonec jsem je však ulovila na internetu v akci za 69 Kč a ještě jsem vybírala z množství odstínů. Zvolila jsem dva kousky a měla jsem z nich hroznou radost. Dlouho jsem je měla vystavené na pracovním stole a kochala se jejich krásou. Jenže stačilo jedno lakování a vše bylo pryč...



Mám dva odstíny růžové, světlejší 490 First Blush a tmavší 165 Pink Punk. Svými vlastnostmi jsou laky totožné.

Jedná se o docela velké lahvičky, každá má 11,8 ml. Jsou úzké a dlouhé a obdobně pitomě mají řešený i štěteček. Ten je hodně tenký, což já nemám ráda, plus je ta rukojeť strašlivě dlouhá. To má za následek to, že se laky aplikují fakt blbě. Jak to máte tak nadaleko, tak nemáte v ruce takový cit a špatně se to koriguje. Tím spíše, když je lak hodně tekutý. Lakování tedy jedním slovem - katastrofa. Když jsem to zkoušela poprvé, tak jak jsem to nečekala, dala jsem dvě silné vrstvy, které se roztekly i mimo nehty, plus to šíleně nabublinkovalo, takže to šlo hned dolů.


Napodruhé jsem se obrnila trpělivostí a udělala si na lakování dostatek času. Dala jsem hezky bezbarvý podklad a čekala půl hodiny. Poté jsem opatrně dala tenkou vrstvu laku. Čekala jsem dalším čtvrt hodinu a poté ještě opatrněji aplikovala vrstvu druhou. Výsledek? Zasychá to asi tak sto let, takže není problém do toho udělat po dvou hodinách rýhu, či si to na druhý den obtisknout do polštáře. A jako bonus - bublinky, bublinky, bublinky. U obou laků a při každém lakování, i přesto, že jsem fakt dávala velké pauzy mezi vrstvami. Jedním slovem - katastrofa.

Něco pozitivního bych ale také měla. Když se povznesete nad to, že máte nehet samou bublinku a podaří se vám tam udělat jen pár rýh, než lak skutečně zaschne, poté s vámi vydrží vcelku obstojnou dobu. Zhruba třetí den se začnou lehounce ošoupávat špičky, ale s klidem vám v relativně dobrém stavu vydrží i pět dnů. 

First Blush je typická barbínkovská růžová. Čekala jsem ji trošku decentnější, takže mě docela překvapila a pár dní mi trvalo, než jsem si na ni zvykla. V první vrstvě dost pruhuje, takže je nutné dát dvě.



Pink Punk mě dostala a je to úžasná barva, která se mi hrozně líbí a sedí mi. Je to sytá růžová, možná trochu s nafialovým nádechem. Miluji ji. Tedu tu barvu, lak samotný už nikoliv. Navíc kryje slušně i v jedné silnější vrstvě. Na fotku jsem však dala raději dvě tenčí.



Nevím, kde přesně se stala chyba, ale všemi chválené laky Sally Hansen u mě nepochodily. Majitelky menších štíhlejších nehtů by možná tak naštvané nebyly, ale já prostě řídké laky s vypelichaným štětečkem o pěti chlupech nesnáším. Velice špatně se mi s tím manipuluje a bublinky jsou dost možná následkem právě tohoto nepříjemného lakování. Z mé strany se tedy doporučení nedočkáte.

Laky seženete v drogeriích Teta a DM, případně na internetu. Cena do 100 Kč. 

Zkoušeli jste někdy laky Sally Hansen?

19 komentářů:

  1. Přišel mi kupónek na nějaké slevy právě na Sally Hansen a je tam akce 1+1 zdarma na tyhle laky :) Už dlouho bych je chtěla vyzkoušet, ale v DMku nemají zrovna moc velký výběr odstínů... Mám zrovna úzké nehty, tak snad by mi to s tím štětečkem šlo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám od SH podobný odtien Pink Punk a som s ním moc spokojná...rýchlo uschne a vydrží mi aj týždeň a stačí mi jedna vrstva :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ach jo neděs mě! Zrovna jsem je nakoupila v akci v DM 1+1 a budou naprd? Nééé :( :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem je u nás zahlédla v Tetě, okoukla jsem je, ale že bych je nějak moc chtěla to ne. :))) Tyto dva odstíny se mi líbí :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Mám přesne tento typ, několik odstínú a nemůžu jim nic vytknout.
    Štětec mi absolutně sedí (a to nemám nijak extra úzké nehty), lakují se pohodlně a i bez base a topcoat vydrží i 5 dní v perfektním stavu (a to dělám běžné domácí práce, sportuji a v práci 9 hodin ťukám do klávesnice).

    Bublinky mi dělal Rimmel. Nalakování krásne, při zasychání otřesné popraskání a samé bubliny. Pak jsem zjistila, že to může být i tím, že lahvičkou někdo třepal, čímž v laku vznikají vzduchové kapsule a projeví se to při schnutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím třepáním to je zajímavá informace. určitě na to budu dávat pozor. díky za tip.

      Vymazat
  6. Pink Punk je hrozně krásný odstín. Lakdy od SH nemám, nějak mě nelákají. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem je ještě nikdy neměla, ale ráda bych je zkusila. Já moc laky neměním, používám jen pár barev, které střídám, tak už moc nekupuju nové :).

    OdpovědětVymazat
  8. Od Sally Hansen jsem ještě žádný lak neměla, ale vyzkoušet bych chtěla. Ty odstíny jsou moc krásné. Úzké štětečky taky nemám ráda
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem si právě koupila 2 v té akci v dm jak se o ní v předchozích komentářích zmiňují a mám jeden světle růžový odstín, který jsem hned nalakovala na nohy a jelikož teď bylo škaredé počasí, tak jsem si na nohy ani nevzpomněla a po dvou týdnech vypadá pořád jako čerstvě nalakovaný :) a s lakováním jsem problém neměla, žádné bublinky, uschnulo to okamžitě.. možná máš jen nějaký vadný kousek nebo je problém v tom lakování, nevím, ale ani druhý odstín, který jsem si koupila, takový skoro až krvavě rudý, mi na rukou neudělal ani jednu bublinku a uschnul taky hned :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na vadné kousky už moc nevěřím. to samé mi lidé říkali u China Glaze, které všichni milují a mě vůbec nesedly. právě proto, že byly také velmi tekuté a měly úzký štěteček. vypadá to, že mi tyhle řídké formule v kombinaci s úzkým štětečkem nesedí.

      Vymazat
  10. nejsi první, u koho čtu negativní recenzi, ještě, že ti aspoň vydržely, už jsem se setkala i s tím, že do druhého dne se začaly loupat. takže mě zatím nijak nelákají

    OdpovědětVymazat
  11. Tyhle laky mě naopak nadchly. Drží mi pěkně i při mytí nádobí, což je co říct ... akorát musím říct, že na palci mi udělal pár bublinek :(

    OdpovědětVymazat
  12. barvičky jsou krásný, ale z těch vlastností bych umřela :DD

    OdpovědětVymazat
  13. Sice jsem ještě žádný lak této značky nezkoušela,ale barvičky vypadají krásně :)

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkné barvičky, já mám od Sally Hansen také jeden lak - výdrž super, ale krytí slabší.

    OdpovědětVymazat
  15. Hm, ja mám práve tie dlhé úzke balenia najradšej :D Dokonca mi zasa začali viac vyhovovať úzke štetčeky (no ale mám aj užšie nechty). Doma mám presne odtieň First Blush a k nemu nádherný koralový Coral Reef (plus nejaký efekťák) a som s nimi celkom spokojná. Pracuje sa mi s nimi dobre, akurát výdrž sa mi zdala na tak známe laky poslabšia. Mne to ale nevadí, lebo lakujem každé dva-tri dni.

    OdpovědětVymazat
  16. Každému sedne zkrátka něco jiného. Mě třeba vyhovují :) a co se toho bublinkování týče, to udělá každý lak. Prostě nesmíte ho mít v tašce kde sebou ten lak mele, nebo nekde, kde ho rozštěrcháte. ;)
    lakomanie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat