pátek 13. června 2014

Krajková tvářenka Dermacol

Dnes to bude o jedné legendě, ke které jsem si hledala cestu sakra dlouho. Tvářenky Dermacol jsou obecně velmi oblíbené a najít v drogérkových vodách něco podobného, není úplně lehké. Chtěla jsem si je pořídit už dávno, ale vždy jsem narazila na totožný problém. Výběr barev je naprosto žalostný. Tvářenka se vyrábí ve čtyřech variantách. Z toho dvě jsou hnědé a nazvala bych to spíše bronzerem. Dvě zbylé jsou na tom o chlup líp, ale stejně to není žádná hitparáda. Ale tak nakonec jsem neodolala a sáhla po odstínu číslo 3.


Pod tímto odstínem se skrývá matná cihlová a světle hnědá barva plná drobných třpytek. Druhou jmenovanou ale stejně vůbec nepoužívám. Neosvědčila se mi ani na projasnění, ani na smíchání s tou cihlovou. Zkrátka a jasně, hnědá mi na obličej nesmí a přes to vlak nejede. Necítím se v ní dobře a nenašla jsem pro tuto část tvářenky, na svém obličeji, využití.

Cihlová barva je na to o chlup lépe, i když to chvíli trvalo, než jsme se skamarádili. Tvářenku mám doma od ledna, ale v těchto mrazivých časem mi vůbec neseděla. Pro toto období mám raději studené růžové tóny. Navíc mi přišla docela dost výrazná. Občas jsem to s ní ale zkusila a musím říct, že teď v létě se mi líbí mnohem víc. Mé bledé pleti to opticky dodá ,,opálenou" barvu.


Co se vlastností tvářenky týče, je velmi dobrá. Práší naprosto minimálně, je obstojně pigmentovaná a manipuluje se s ní jednoduše. Na tváři navíc drží téměř celý den. Je to skutečně povedený, velmi kvalitní kousek. Až je mi líto, že to zpackali tím (ne)výběrem odstínů.

Fotit tvářenky na obličeji mi fakt nejde. Ale skutečně ji tam mám. :-)


Měla bych ještě jednu menší výtku k balení. To mi přijde velmi laciné. Prostě kus obyčejného, tenkého plastu. Nevím, kde je chyba, protože Dermacol obecně s balením problém nemá a některé jejich věci se mohou pyšnit skvěle propracovanými obaly. Není to však případ této tvářenky.



Závěrem můžu říct jedině to, že pokud si dokážete vybrat z těch čtyř odstínů, (Což v překladu znamená, pokud potřebujete hnědou tvářenku či náhradu za bronzer.), tak si ji určitě kupte. Je uživatelsky velmi příjemná. Pigmentovaná tak akorát, dá se vrstvit dle potřeby, nepráší, dobře se nanáší a drží. A já budu doufat, že snad časem přijdou s jinou kolekcí tvářenek. Skvělou recepturu už mají, tak teď už jen přimíchat svěžejší barvičky, dát je do hezčích obalů a nebude to mít chybu.

Tvářenky koupíte v běžné síti drogerií a 8,5 gramu produkty vás vyjde cca na 100 Kč.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Dermacol.

Máte doma nějakou tvářenku Dermacol? Jak jste s ní spokojení?

12 komentářů:

  1. Me se naopak vice libi ta hneda nez cihlova, trpytky mi vubec nevadi.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi asi o ní popřemýšlím, vypadá totiž skvěle :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. já zas nesnesu růžovou a nosím jen oranžovou nebo hnědou :D a hlavně bez třpytek!

    OdpovědětVymazat
  4. Já s ní jsem naprosto spokojená :)) nepotrpím si na moc výrazné tvářenky takže mě stačí, mám odstín 1 a mám takovou tu starorůžovou barvu :) ! S balením souhlasím, já už tam neměla asi po měsíci nápis Dermacol :/ ..

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem 1, taková moc hezká starorůžová. Ale přišlo mi, že docela prášila a na tváři ani dlouho nezůstala, oproti např. Catrice :/

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám č. 2 a jsem moc spokojená. S tím obalem souhlasím, mohli by to předělat. A taky přidat další odstíny :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty odstiny se podle me docela lisi, urcite to s nima neni tak zle. :) Rozhodne nejsou vsechny hnede - hnedy je jen jeden z nich, tusim. Dalsi je do merunkova, ten tvuj je cihlovy a myslim, ze ja mam odstin c. 1, ktery je krasne ruzovy. K tomu je priprcly takovy hrozne trpytkaty oranzovy, ktery bych pouzila snad jen na oci :D Za sebe bych u nich urcite zrusila ty doplnkove barvicky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o té jedničce jsem přemýšlela, protože ta růžová vypadala nejlíp, ale zase se mi vůbec nelíbila ta druhá část. kdybych věděla, že nakonec ani u té trojky s tou menší částí nepochodím, tak jdu do ní rovnou. :-)

      Vymazat
  8. Tahle tvářenka se mi moc líbí, vypadá hezky a hlavně jemně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já musím bohužel tuto tvářenku vrstvit, protože když přijdu ze školy, už není skoro vidět :(
    http://gleens.blog.cz/

    OdpovědětVymazat