neděle 8. června 2014

Tělová klasika: Dove a Nivea

Nic u mě není větší pravidelností, než povánoční obhlídka obchodů a skupování kosmetických balíčků. A ještě větší klasika u mě je, že minimálně jeden balíček je s produkty Nivea. Už jen proto, že je vždy dávají do hezkých kosmetických taštiček. Těch mám sice za ta léta pěknou sbírku, ale vždy se pro ně využití najde. 

Letos, respektive loni ke sklonku roku jsem to však trochu ošidila, protože domácí zásoby byly železné. Koupily jsme si proto se sestrou dva balíčky na půl a každá si v tom našla to své. Já jsem brala samozřejmě krásnou plátěnou taštičku a dvě tělová mléka. Těm také bude patřit dnešní článek.

¨


Od Dove jsem toho měla spousty, ale tělové mléko ještě ne. I když ho má docela v oblibě mamka a určitě jsem si ho v koupelně párkrát půjčila, takže to zase tak velká neznámá nebyla. Konzistenčně je to typické mléko a vůně je neomylně ,,dovevovská". Mám ji ráda. Je taková čistá a evokuje ve mně prostě domov, bezpečí.

Mléko se dobře roztírá, vstřebatelnost ujde. Je potřeba aspoň minutku počkat, ale není to nic hrozného. Hydratace je čistě průměrná. Mně to stačí, ale na to, že je to určeno pro suchou pleť, tak s tím tedy nesouhlasím. Tohle vám opravdu suchou kůži nevyléčí. 

Celkově z něj mám takový průměrný pocit. Nevadí mi, už ho mám stejně jen trošku na dně, ale že bych si hned běžela koupit další balení, tak to ne. Beru to tak, že když se mi zase někdy přimotá do cesty, tak s ním nebudu mít problém, ale cíleně pro něj nepůjdu.


Nivea je na tom tradičně o chlup lépe. Jejich tělová mléka miluji. Moc dobře vím, že existuje množství mazadel, která jsou hydratačnější, voňavější nebo mají ušlechtilejší složení, ale Nivea je pro mě prostě srdcovka a čas od času se k ní musím vrátit. Poměrná novinky Smooth Sensation je navíc zase o kousek lepší než klasika.

Konzistenče je to sice pořád mléko, ale je lehčí, našlehanější. Roztírá se skvěle a vstřebá se velmi rychle. Pokožka je poté tak zvláštně jemná a příjemná na dotek. Vůně je opět klasika Nivea, ale velmi jemná, nevtíravá. Hydratace je podle mě velmi dobrá, rozhodně lepší než předchozí Dove, i když za opravdu suchou pokožku ruku do ohně nedám. Já jsem však spokojená po všech stránkách.


Tato mléka jsou pro mě jednoduše naprostá klasika, po které čas od času ráda sáhnu. Je tedy pravda, že od Dove mám raději jejich jiná mazadla (například krém), ale vyloženě špatný není ani tento kousek. A Nivea dokázala dokonce ještě překvapit. Smooth Sensation je opravdu velmi příjemné mléko, které ve své koupelně ráda uvidím znovu. Nejpozději o příštích Vánocích si zase nějaké pořídím.

Mléka seženete ve všech drogeriích a super/hypermarketech a cena za 250 ml se bude pohybovat někde mezi 70 - 100 Kč.

Máte rádi mléka Dove nebo Nivea?

10 komentářů:

  1. Já dávám přednost Nivee :)) Ale přemýšlím i o Dove :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tělová mléka jsem nikdy nevyhledávala a teprve si na jejich pravidelné používání teď zvykám, přičemž od Nivei ani od Dove jsem je nikdy neměla. Ale plánuju si koupit od Nivei to do sprchy, jsem na něj docela zvědavá :D Jinak obecně mám raději Niveu, ani nevím proč, možná za to může tradiční kulatý modrý krémík, který je prostě moje stálice :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já nevím, nikdy mě ani jedna tato značka nelákala a neláká...něco mi na těch značkách nesedí...

    OdpovědětVymazat
  4. podle mě je Nivea i Dove taková klasika, která většinou nezklame :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmm...ja sa vôbec ale že vôbec nemažem krémami na telo (len tvár a krk)...A pri tom mám celkom suchú pleť :D

    OdpovědětVymazat
  6. Klasika, ktorá nikdy nesklame.. Mám rada parfumáciu oboch značiek.:)

    OdpovědětVymazat
  7. Od Dove mám to mléko s třpytivým efektem a od Nivei mám podobné :)) Už bych konečně měla tu zásobu vytáhnout a začít se pravidelně mazat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Od Dove jsem asi ani žádné tělové mléko neměla, možná kdysi dávno, o Nivey mám tėlová mléka ráda, je to pro mě taky klasika, ke které se čas od času ráda vrátím.

    OdpovědětVymazat
  9. ja nepoužívam telové mlieka..skôr krémy z kakového masla z anglicka

    pls follow me:
    http://anahjalliyah.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Obe patria k mojim miláčikom, skvelo voňajú, pomerne rýchlo vsiaknu do pokožky a majú aj pohľadný obal. Ak si nejaké telové mlieka dokážem kúpiť znovu a znovu sú to práve tieto. Nivea bola odjakživa mojou stálicou v oblasti telových mliek ale aj šampónov.
    Bianka

    OdpovědětVymazat