neděle 1. června 2014

Kosmetická statistika (květen)

Je tady další měsíc a tato statistika je konečně focena v mém novém domově. Rozhodla jsem se pro focení na podlaze. Nejenže je to nejpodobnější  původnímu pozadí, ale také mám jistotu, že se to tam vždycky všechno pohodlně vejde. :-) A kdo hádá, že jsem uprostřed měsíce stěhovala do nového působiště i prázdné obaly od kosmetiky, jen proto, aby to na fotce bylo všechno pohromadě, tak tomu bylo přesně tak. Jo, každý z nás má svoji ,,úchylku". :-D A abych nezapomněla, číselné vyjádření za květen dělá 19 novinek a 15 spotřebovaných kousků.

Novinky

Tématem tohoto měsíce bylo ,,šetření". A i když se to na první pohled asi nezdá, tak já jsem s výsledkem spokojena. Kupovalo jsem skutečně jen běžné provozní věci, omezila dekorativku na minimum a i částka, kterou jsem za kosmetiku dala, se řadila k jedné z nejnižších cifer, od doby, kdy tuto statistiku vedu. Vynechala jsem Yves Rocher, překonala jsem se a nekoupila nude rtěnku od L'oréal a mávla jsem rukou nad několika dalšími lákavými akcemi. Vyřádila jsem se jen v DM, kde jsem měla slevu 15% na celý nákup a vedle prášků na praní a wc čističů jsem si pořídila i nějaké kosmetické nezbytnosti - pasta na zuby, tekuté mýdlo, linky ve fixe (doma už žádné nebyly) a na zkoušku kokosový olej. Oční krém, mycí gel a čisticí proužky také v koupelně došly a byly potřeba nové. Největším výstřelkem tak byl nákup dvou termálních vod Avéne, ke kterým jsem dostala mini micelárku zdarma. Potom už to jen zakončuje návštěva ve Vichy a Ladybox. 

Spotřebováno

Spotřebováno drželo basu s nákupy, a tak se také drží v těch nižších číslech. 15 kousků je na mé poměry spíše průměr. Docela vtipné je, že jsem vypotřebovala rovných 5 pleťových odličovačů. Vypadá to, že jsem je v květnu snad i pila. :-D 

1) Čisticí gel Mary Kay - Moje velká změna ohledně odličování. Rozhodně to nebyla špatná zkušenost, ale existuje tolik dalších zajímavých ,,čističů", že o opakované koupi tohoto neuvažuji. Byl dobrý, ale ničím zázračný.

2) Tonikum Guy De On - Dalo se vypotřebovat, ale bylo celkem agresivní a za tu cenu nestálo ani omylem. Znovu kupovat nebudu.

3) Tekuté mýdlo Dove - Bylo sice příjemné, ale hrozně mě rozčilovala jeho konzistence, která více než mýdlo připomínala krém a kolikrát to po ruce steklo dříve, než jsem to stačila ,,rozmydlit". Navíc jsem to vypotřebovala nějak rekordně rychle, snad za 14 dnů. Příště raději sáhnu po úspornější Balee.

4) Opalovací krém Bioderma - Tak jsem si myslela, že mám letos vystaráno. Jenže se mi to přes zimu nějak zkazilo, takže krém bohužel letěl do koše.

5) Pleťové mléko Garnier - Skvělé, skvělé, skvělé. Vyhovuje mi po všech stránkách a určitě si ho koupím znovu.

6) Lak na vlasy Wella - Moc mi nevyhovoval. Sice vlasy neslepil, ale ani pořádně nezafixoval. Nato, že to byla síla 4, tak to na hlavě fakt nedělalo skoro nic. Raději jsem se v této oblasti vrátila k oblíbenějšímu Schwarzkopf.

7) Micelární voda Ziaja - Byla velmi příjemná a asi jako jediná micelárka mě vůbec nevysušovala. Znovu si ji ale asi nekoupím, protože používání micelárek pomalu, ale jistě ze své péče o pleť vypouštím.

8) Odličovač očí Yves Rocher - Není dokonalý, ale je to zatím to nejlepší, co jsem na odlíčení očí našla. Mám doma další dvě balení, takže v dohledné době se ani žádná změna konat nebude.

9) Odličovač očí Loreal - Tady už to bylo horší. Naprosto příšerný odličovač. Neodličuje, štípe, nebrat!

10) Krém na ruce LCN - Spadá pod profesionální nehtařskou péči a dala mi ho kamarádka. Byl naprosto úžasný. Krásně voněl a hlavně dlouho a výrazně hydratoval. Škoda, že se nedá běžně sehnat.

11) Fix na oči Loreal - Sice stále funkční, ale já už na něj nemám nervy. V životě jsem s ním neudělala použitelnou linku. Hrot je hrozně tlustý a barva se navíc na očích dost roztéká. Netřeba takovou věc doma skladovat.

12) Fix na oči Essence - S tím už sice malovat šlo, ale zase to nic nevydrželo. Do dvou hodin byla velká část pracně namalované linky fuč. A takovou věc doma také nepotřebuji.

13) Řasenka Essence - Byla dobrá, vyhovovala mi, jen škoda, že tak citlivě reagovala na vlhko. Znovu si ji kvůli tomu nekoupím.

14) Balzám na rty Essence - Nebyl vůbec špatný. Na rtech příjemný, lehce hydratoval i tónoval. Nějak po něm ale znovu netoužím.

15) Matujicí papírky Essence - Nevím, jak jsem bez nich mohla tak dlouho existovat. Pro moji věčně lesklou pleť je to výborný pomocník. Koupila jsem si teď další od Elf, ale klidně časem zase ráda sáhnu po Essence. Myslím, že zrovna u této věci je to dost jedno, od jaké značky jsou.

Jsme na konci. Myslím, že květen byl na obou frontách docela střídmý a červen bych chtěla udržet v podobném duchu, i když nějakou malou radost si určitě udělám. Už jen proto, že budu mít narozeniny. 

Jak jste na tom za květen vy? Koupili jste si něco hezkého?

16 komentářů:

  1. Taky se mi podařilo vypotřebovat čtyři odličovače (hurá!), krom toho nic moc :)
    Nákupy jsme psala na blog před pár dny, největší radost mám asi z Lovelula boxu.

    OdpovědětVymazat
  2. Termální vodu od Avene jsem si koupila v časopisu Elle takže jsem na ni velice zvědavá :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Hrozně mě láká ten odličovač od YR jenže já jsem holt holka která má smůlu a do YR se dostane max. když jede na nákupy což je jednou za půl roku většinou protože nemáme nákupní centra zrovna blízko a času také moc není... :( Wellaflex používám teď stále a moc jsem si ho oblíbila protože je parádně lehký :)

    OdpovědětVymazat
  4. Doporučuji vyzkoušet dvoufázový odličovač od Mixy (mají ho ve všech DM drogériích). Mně osobně přišel lepší než ten od YR a je i levnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ho v hledáčku. Pořád mi o něm básní kamarádka, takže ho určitě chci vyzkoušet. Ale ještě počkám, než snížím domácí zásoby. :-)

      Vymazat
  5. Zaujala mě (z nákupů) tvářenka Bourjois a Alverde na pleť. Budu se těšit na recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že zatím jsem z obojího dost rozpačitá, ale tak třeba se ještě nějak sžijeme.

      Vymazat
  6. perfektní stručné a jasné ohodnocení vypotřebovaných produktů, takhle mě ty články bavěj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Mám to ,,nakázané" od sestry, která mi články vždy kontroluje a statistiku nemá v oblibě, že prý je to nuda.:-) Tak to zkracuji, co to jde. A myslím si, že to takhle v pár slovech stačí. Většinou to jsou věci, o kterých už velká samostatná recenze byla, takže není třeba se opakovat.

      Vymazat
  7. květen padl za OPI laky :) den otevřených dveří mě zlákal a podlehla jsem :)) jinak jsem docela pyšná, že jsem tolik neutrácela :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty matující papírky si taky musím pořídit!! kokosový olej je skvělej úplně na všechno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem se dostala jen k mazání rukou,ale budu to pokoušet dál. Když o tom tolik lidí básní, tak to musí být zázrak.

      Vymazat
  9. Pekná štatistika.
    Z tohto všetkého mám len kokosák.
    Ale už by som si rada zaobstarala, aj tie Nivea pásky, ale nejako sa mi nedarí. Aj teraz ich mali v Tescu v akcii a kým som si rozmyslela, že ich naozaj chcem a potrebujem, tak sa minuli :/

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som si minule kupila presne tu istu pastu, ale este som ju neodskusala, mam totiz z USA jednu dobru bielaciu pastu Crest ( o;

    a s Mary Kay som spokojna, jedina, ktora mi nesposobuje lysiny (o;

    gomistories

    OdpovědětVymazat