úterý 13. května 2014

Změna péče o pleť s Mary Kay

Někdy počátkem února jsem se rozhodla k velkému kroku. Opustila jsem po letech čistění obličeje pleťovými mléky, toniky i micelárkami a vrhla jsem se po hlavě do mokrého čištění, které jsem v minulosti zkoušela jen párkrát a nikdy mi nevyhovovalo. Vadí mi hlavně ta aplikace, voda v očích, mokré vlasy a tak dále. Také jsem se bála toho, co moje pleť řekne, když na ni dvakrát denně budu šplíchat vodu. Na to nejsem moc zvyklá a dokonce i po ránu jsem vždy vodou promnula maximálně oči. Ale v kosmetice experimentuji ráda, navíc se mi přes zimu pleť nějak zbláznila a žádala si důkladnější péči, tak jsem to jednoduše riskla.

Shodou náhod se mi do cesty dostalo Mary Kay. Vyhnula jsem se tedy jejich odborným konzultacím. Začalo to nevinným povídání s kolegyní v práci, která s touto kosmetikou dělá. Nic mi primárně nenabízela, jen jsme se prostě obecně bavily o kosmetice a právě ona mi spílala, že bych měla čistit pleť na mokro a hned mi doporučila přípravky MK, které by byly vhodné pro moji pleť. Občas bývám v nákupech hodně impulsivní, a tak jsem jí hned odkývala, že produkty chci. Sama sobě jsem to ospravedlňovala tím, že k tak velké změně očistných návyků potřebuji něco ,,lepšího", abych do toho měla větší chuť a nešvihla s tím po pár dnech. Ale moc racionální ta úvaha není, to netvrdím. :-)


Jak se pleť na novou očistnou kůru tvářila? Sama jsem byla překvapená, jak jsem si na nový způsob mytí obličeje zvykla. Pořád si sice myslím, že je to o něco větší otrava, než se odlíčit na sucho, ale nedělá mi to větší problémy a čistila jsem opravdu poctivě dvakrát denně. Ze začátku se pleť docela bouřila a naskákalo mi větší množství pupínku. Po třech měsících je to ale výrazně lepší a myslím, že už se blížím ke svému normálu. Pupínek se sice občas objeví, ale není jich moc. Dost možná to bylo způsobeno tím, že jsem pleť čistila nedostatečně. Často to bylo jasně patrné, jak se pupínek udělal v nějakém záhybu či zapomenutém místě, kde jsem si byla vědoma toho, že jsem gel neaplikovala. Zatím tedy pleť čistím ručně, co v době super houbiček a Clarisoniců asi také není výhra, ale snažím se to dělat co nejpoctivěji a dostatečně dlouho. Dokonce to vypadá, že pleť zvládá i tu obrovskou dávku vody. Sice mám obličej vždy o něco červenější a podrážděnější, ale vždy jen chvíli po aplikaci, pak to mizí. A dokonce ani pleť není výrazněji dehydratovaná a šupinky taky nemám. Takže zatím to vypadá celkem dobře, jen ještě musím vychytat menší mouchy a také pro změnu zkusit i jiné přípravky. Plánuji na to úplně samostatný článek, co s pletí taková změna udělá, ale třeba až tak za půl roku, až se to stoprocentně poddá.

A pojďme už konečně na dnešní hlavní aktéry - čisticí gel a hydratační krém od Mary Kay. Oba jsou z řady Botanical effects a jsou určeny pro smíšenou pleť. Jak už jsem psala výše, vybrala mi je kolegyně, sama jsem do toho nijak nezasahovala. Ale nutno dodat, že jsem vše bez nátlaku odsouhlasila, nikdo mě do ničeho nenutil. 



Čisticí gel - Konzistenčně odpovídá svému názvu, je průhledný a voní tak nějak ,,sterilně". Prostě neutrálně, obdobně jako mnoho lékárenských produktů. Nevadí mi to, spíše naopak. 

Nemám tedy moc srovnání s jinými čisticími gely, ale nenašla jsem na něm žádné mouchy, které by mi vyloženě vadily. Klasicky ho nanesu na navlhčený obličej a vmasíruji do pleti. Moc nepění, ale nečistoty stáhne obstojně. Ze začátku jsem tedy ještě následně s tonikem stáhla docela dost nečistot, ale časem se to zlepšilo. Dala jsem produktu více a poctivěji jsem pleť masírovala. Vždy tedy použiji ještě tonikum, ale teď už se mi stává, že je tampónek úplně čistý. Takže šlo jen vychytat techniku, gel sám o sobě makeup stáhne velmi dobře. 

Co se očního makeupu týče, tam vám toho moc nepovím, protože se mi příčí odličovat oči s gelem. Přijde mi to brutální mít v očích všechna líčidla, gel a hromadu vody zároveň. Takže oči odlíčím klasicky přípravkem pro ně určeným a teprve potom jdu odličovat celý obličej. Někdy jsem oči ještě s gelem lehce promnula, ale často tento krok vynechám. Je mi to nepříjemné. Gel občas v očích trochu štípe a celkově mám dojem, že na tyto partie prostě nepatří. 


Hydratační krém - Ten je bílý a velmi velmi lehký. Voní obdobně jako gel, neutrálně. Nejdříve jsem z něj byla lehce v šoku a čekala jsem, že budu za pár dnů jako sušenka. Vůbec se mi ta textura nelíbila, přišlo mi, že to nebude vůbec hydratovat. Je to opravdu taková lehká vodička, která se bleskurychle vsákne a nic z toho. Nakonec jsem však zjistila, že pouze klame tělem a ve finále hydratuje více než dobře. 

Používala jsem ho ráno i večer asi dva měsíce v kuse. Poté jsem měla dva týdny úplně pauzu a teď ho používám už jen na ranní péči. Nehledejte v tom však nic speciální. Jednoduše potřebuji testovat další krém aneb můj věčný problém - mám jen jeden obličej. :-) Ale asi mi to jen na tu ranní péči vyhovuje více. Sice jsem se přesvědčila, že hydratuje dobře i sám o sobě, ale stejně jsem klidnější, když na noc dávám něco hutnějšího. 

Krém je jinak velmi příjemný. Dobře se roztírá, rychle vstřebá, nelepí, necuckuje a skvěle se hodí pod makeup. Nemůžu si stěžovat a teď na léto na ranní hydrataci nemám nejmenších výhrad. Ani pleť si nestěžuje. Je hydratovaná, šupinky se neobjevily a ani černé tečky nemám ve větším než obvyklém množství. Prostě fajn lehký krém. 


Celkově jsem spokojená, nikoliv však výrazněji unešená. Oba výrobky jsou plně funkční a pleti neubližují, ale že by to byla bomba, kdy bych si řekla, že je to ta nejlepší věc, co jsem kdy měla a už nikdy nechtěla nic jiného, tak to ne. U gelů tedy fakt nemám srovnání, ale tím spíš mám teď chuť zkoušet další a další. Krém mi přijde průměrný. Měla jsem lepší i horší a v zásobách mě čekají další zajímavé kousky. Však mě znáte, jen málo co si koupím dvakrát. :-) Tím spíš, když pomyslím na cenu, která je výrazně vyšší než je u mě obvyklé. 

Gelu je 113 g a vyjde vás na cca 500 Kč, krému 88 g a stojí cca 600 Kč. Záleží, jestli budete kupovat na netu nebo jak moc ukecáte dámy od MK. 


Recenzi nechám bez doporučení. Kdyby se vám produkty přimotaly do cesty nebo vás lákají k vyzkoušení, tak do nich klidně běžte, jak už jsem psala, jsou jednoduše fajn. Na druhou stranu, není nutné, abyste si pro ně hned museli běžet. Myslím si, že se dá za ně najít spousta alternativ. 

Jak čistíte vaši pleť vy? A jak jste na tom s Mary Kay? Máte něco vyzkoušeno?

21 komentářů:

  1. Zkoušela jsem masku z téže řady a nedělala vůbec nic. Leží mi doma a práší se na ni. Kdybys chtěla, pošli mi mail (mám ho na blogu) a dám ti ji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem tu masku chvíli doma na zkoušku a jak říkáš, nenadchla mě. Na stahování pórů mám radši Pure System od Yves Rocher.

      Vymazat
  2. Tak ja odlicuju na mokro gelem,oci jen vodou. Nemam je nejak extra citlive, takze mensi drhnuti snesou. Jen u pritele pouzivam micelarku.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto řadu jsem také měla, byla jsem s ní maximálně spokojená, máš pravdu, pleť se na začátku trošku zhorší, no prostě to funguje jak detox, ale teď už ani nevím, co to pupínek je :-) Jinak ten gel do očí určitě nepatří, na oči je určený speciální odličovač na oční okolí, mám ho taky a je skvělý, je na citlivé oči a na první pokus odlíčí vše a nemusíš oko drhnout a tím si ho poškozovat :-)
    www.chicoco.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak dlouho trvá zhoršení pleti? :)

      Vymazat
    2. Jen chvíli :) pokud používáš každý den jsou výsledky viditelné :) pokud by jsi si chtěla objednat či zadarmo vyzkoušet není problém a můžeš mě kontaktovat na email - Michalka1414@email.cz :) ráda ti věnuji hodinku pro tvou krásu :) a dáreček jako odměna :)

      Vymazat
    3. Ahoj,taky používám celou řadu od Botanical effects,Už skoro 3 měsíce a vysledek? Je opravdu špatny,plet se mi vyrazně zhoršila,poradkyně mi nejdriv rikala ze to bude trvat tak 2 tydny nez se mi zlepší plet potom ze teda měsíc ze si plet nato musi zvyknout,bohužel.čistila sem se poctive rano vecer,mam vlastne čistíci krem,tonikum a hydratacní krem,a ktomu sem jeste na noc serum na akne z bílé řady,a opravdu nic mrzi me to protoze sem do toho dala tak 3500 mela sem radost ze konecne budu mit krasnou plet..A bohuzel sem šílene sklamana...Holky prosim vas o radu jaka kosmetika na čištění pleti je opravdu oskoušená a dobra,je toho strasne moc a proto nevim zceho vybrat? Moc dekuju predem vsem ktery mi poradi..Domca :)

      Vymazat
    4. Ahoj Domčo, takhle zpětně musím říct, že bych se k tomu už také nevracela a našla jsem si jiné způsoby. Určitě konkrétní značku je těžké, protože neznám úplně tvůj stav pleti a na každému muže jinak fungovat jiná značka. Mně se ale stejně nejvíce osvědčilo držet se osvědčených postupů a na té značce už nesejde tolik. Z těch obecných rad za mě rozhodně pravidelnost - ráno i večer, posledním krokem při odlíčení by mělo být vždy tonikum. Je to taková banalita, ale je to ten nejlepší recept, jak se zbavit černých teček. A za mě osobně i co nejvíce omezit vodu v odličování, protože paradoxně právě ta pleť nejvíce vysušuje. Vím, že je to zase ale ta nejrychlejší cesta, takže to chce najít nějaký kompromis a třeba to úplně nezatracovat, ale ani si nemýt obličej vodou dvakrát denně. A pokud tě trápí smíšená/mastná pleť, tak důležitá je i hydratace, nejen boj s pupínky.

      Vymazat
  4. Tak to mě vůbec neláká, to, že ti po tom strašně naskáčou pupínky, a až po třech měsících je pleť 'téměř v normálu', podle mě rozhodně v pořádku není :/ A taky mi MK přijde hrozně předražená. Ale to je jen můj názor :) Já používám Seaweed odličovací mléko a toner z The Body Shopu, a jsem spokojená, i když po vypotřebování asi zase zkusím něco nového :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem z těch pupínků nebyla nadšená, ale někdo říká, že je to v pořádku, někdo ne, takže těžko říct. Ale brala jsem to tak, že je to pro moji pleť opravdu šok, že ji teď myji dvakrát denně vodou, takže to mohla být reakce i na tohle. A díky za tipy na zajímavé odličovače, poohlédnu se po nich.

      Vymazat
    2. Mary Kay je dražší, to musím uznat sama, ale za tu kvalitu se to vyplatí. Koupíš si masku a při správném použití ti klidně vydrží i půl roku. Pokud máš problematickou pleť MK má dva druhy masek, záleží na tvé pleti. Pokud budeš mít zájem a MK vyzkoušet ozvy se mi a ráda ti udělám typologii tvé pleti :)
      Email - Michalka1414@email.cz

      Vymazat
  5. Vypadá to celkem zajímavě... Je fakt, že teď zrovna nemám doma žádný použitelný mycí gel/něco na obličej, a zatím jsem nenarazila na žádný, který bych si toužila koupit... Ale chybí mi doma, o tom žádná. Děkuji za připomenutí, poohlédnu se po něm. :))
    Proti výrobkům od MK dohromady nic nemám, na druhou stranu mě ani nijak zvlášť nelákají... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skúšala som celú radu a na moju pleť to bola katastrofa, kt. vyriešila až kožná lekárka. Ale keďže to bolo skoro nové a celé a vôbec nie lacné, vzala si to sestra a tá si to chváli.
    Moja pleť bola po tomto ale bohužiaľ v takom stave, že som sa vždy ráno bála pozrieť do zrkadla na nové rôzne typy vyrážok. A keby niekto namietal, že to sa pleť čistí a treba to používať dlhšie ako mesiac, tak nech skúsi. Ja som to riskovať nechcela...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To složení je dost chemické, nedivím se, že to nesedne každému a pokud je ta reakce opravdu bouřlivá, je vždy lepší toho nechat hned. Také už jsem měla krém, jehož zkoušení jsem ukončila po třech dnech, jakože normálně snesu hodně. :-D

      Vymazat
  7. Já jsem tuhle řadu zkoušela u MK prodejkyně a nebylo to nejhorší. Pleť byla hezky jemná a vyhlazená. Ale už kvůli silikonům a té ceně bych si to nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zkoušela jsem a hrůza !! Předražná kosmetika se silikonama. Díky, nechci ... Týden jsem se té alergie zbavovala, kamarádka se mě lekla ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že mě to složení také docela zarazilo. Mně sice ty ,,sporné" látky nevadí, ale celkově když se na to složení člověk podívá, přijde mi to dost obdobné jako běžná drogerie, která vyjde daleko levněji.

      Vymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Ja som zas s Mary Kay veľmi spokojná, hoci moja peňaženka už menej, tak to väčšinou riešim ebay... Mávala som priam lysiny na tvári - vydreté suché miesta - pri používaní iného čistiaceho gélu a aj teraz, keď som skúšala iný, vrátilo sa to ešte horšie..

    čiže pre mňa už je Mary Kay nutnosť.

    www.gomistories.blogspot.sk - na mojom novozaloženom blogu nájdeš aj info o Mary Kay Skinvigorate - čistiacom prístroji

    OdpovědětVymazat
  11. ahoj, tiež zvažujem, či sa dať na používanie MK... mám mastnú pleť, stále sa lesknem, žiaden krém, ktorý som doteraz vyskúšala, nepomáhal... ako ten krém pôsobil na tvoje lesknutie? ďakujem Monika

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj odstoupila jsem od Mary Kay ale doma mám pořád spoustu produktů, zcela nové i párkrát použité, kdyby si měla zájem prodávám je ve slevě v rozpětí 30-60% a můžeme se domluvit, kdyby si měla zájem o jakýkoli produkt, ozvi se mi na email a já ti napíšu zda-li ho mám /popř. jaké produkty nabízím/
    děkuji Kristýna
    krisjanku@gmail.com

    OdpovědětVymazat