pátek 2. května 2014

Kosmetická statistika (duben)

Opět tady máme nový měsíc a s ním přichází i statistika. Čísla jsou tento měsíc pěkně tučná na obou stranách. Jsem ráda, že se mi podařilo spotřebovat dost velkých balení, která nemusím stěhovat. Ale zase jsem to pěkně vynahradila novinkami. Nicméně, sami jste mi psali, že toho doma nemám zase tolik, takže je vlastně všechno v pořádku. :-) Konkrétně v číslech je to 31 novinek a 21 spotřebovaných věcí. Což se mi samozřejmě opět nevešlo na jednu fotku, takže jsem to musela trochu roztáhnout.

Novinky



Tento měsíc jsem hodně nakupovala, plus jsem i dost věcí dostala, takže je toho ve finále opravdu dost. Aneb 4 laky na nehty, 4 věci na rty, 4 makeupy...Dělala jsem po delší době objednávku u Elf, nemohla jsem tradičně vynechat Yves Rocher, něčím mě obdarovaly kamarádky a zbytek už jsou jen nezbytné drobnosti, však to znáte. :-)

Spotřebováno


Tento měsíc jsem se na spotřebu hodně zaměřila a snažila jsem se dojít ke dnu co největšímu počtu věcí, abych nemusela zbytečně stěhovat poloprázdné lahvičky. Docela se mi to dařilo a odpadkový koš jsem na konci měsíce zaplnila docela obstojně. 

1) Antibakteriální gel Anatomicals - Můj nový nepostradatelný pomocník. Mám ho na pracovním stole a při každé příležitosti si ,,čistím" ruce. Je perfektní, na rukou příjemný a nevysušuje. Už mám druhé balení.

2) Šampón Garnier - S tímto kouskem to bylo jako na houpačce. Nejdříve mi hodně vyhovoval. Ale asi tak od půlky lahvičky mě po něm začala svědit hlava, a tak jsem ho používala jen na štětce. Ke konci už jsem se ho chtěla zbavit, tak jsem ho párkrát vzala i na vlasy a zase to bylo jako na začátku, takže vesměs fajn. Tento samý si ale asi nekoupím, jen mám tedy do zásoby jeho novější medovou variantu, tak jsem na ni zvědavá.

3) Pěna do koupele Dove - Byla fajn, nemůžu si stěžovat, ale stěhuji se teď do bytu se sprchový koutem, takže obdobné věci v dohledné době neplánuji kupovat znovu.

4) 5) Sprchové gely Dermacol - Miluji je, jsou to mé nejoblíbenější kousky na mytí. I když tedy modrá ananasovo - kokosová varianta se zase tolik nepovedla. Ale už si brousím zuby na další voňavé variace.

6) Šampón Thermal - Byl velice příjemný a takhle zpětně si myslím, že se na kvalitě vlasů skutečně trochu podepsal. Ne nějak dramatickým způsobem, ale aktuálně mi vlasy vůbec nepadají a myslím si, že v tom má Thermal prsty. V dohledné době ale jeho koupi neplánuji, protože vlasy si na něj dost zvykly. Ale možná to za pár let zase zopakuji.

7) Gel na holení Gillette - Má letitá klasika, není co řešit. Už mám v koupelně další balení.

8) Krém na nohy Oriflame - Nebyl špatný, ale ani ne natolik dobrý, abych si ho koupila znovu.

9) Krém na ruce Essence - Také taková již rutina. Mám jejich krémy ráda a budu je kupovat i nadále.

10) Pasta na zuby Vademecum - Zkoušela jsem pro jednou něco ,,lepšího". Ale asi jsem spíše na ty klasičtější větrové pasty. Tahle mi přišla nijaká.

11) Antiperspirant Garnier - Vídáte ho v poslední době na blozích často. Získal si nejedno srdce a i já jsem si ho zamilovala. Koupím si další téměř určitě.

12) Čisticí pásky Nivea - Asi není třeba nic dodávat. Už jsou na cestě další. :-)

13) Toaletní voda Beyoncé - Tak dlouho jsem ji chtěla a ve finále se mi přestala líbit. Takže jsem ji vystříkala v takových volnějších dnech a víckrát už ne. Je taková fádně sladká.

14) Tělové mléko Nevo - Mělo dost specifickou parfemaci, ale nějak jsem to s ním zvládla. Jinak klasické mazadlo, nic zvláštního jsem na něm nepozorovala a za tu cenu bych si ho již víckrát nekoupila.

15) Tonikum Bourjois - Můj letošní objev. Výborné tonikum, které mi po všech směrech vyhovovalo. Určitě si ho koupím znovu.

16) Tuhé mýdlo - Mé poslední zbytky z dovolené z Itálie. Jinak ale klasické hrozné mýdlo. Hrozně brzy se rozpatlalo a vyhodila jsem ho. 

17) Tampónky Avon - Celkem zvláštní věc napuštěná kyselinou. Možná byly i docela fajn, ale znovu je neplánuji.

18) Balzám Saloos - Sám o sobě byl nic moc, ale ta vůně granátového jablka byla božská. Znovu si ho asi kupovat nebudu, ale poohlédnu se, co Saloos s touto parfemací ještě vyrábí.

19) Řasenka Catrice - Tohle byl také pěkný kolotoč. Nejdříve mi to přišlo jako průměrná řasenka, poté jsem ji chvíli nenáviděla a ve finále jsem si na ni zvykla a hrozně mi vyhovovala. Nejvíce to, že uměla řasy skvěle natočit. Nakonec to dopadlo tak, že si ji klidně koupím znovu.

20) Sprej na akné Salcura - Na pravidelné používání to nebylo, ale jak se mi vyrojilo větší množství pupínků nebo jsem měla jinak podrážděnou pleť, tak to byl zázrak. Chtěla bych ho znovu, ale stačilo by mi opět jen toto mini balení. I tak mi to vydrželo rok. Jenže tento vzorek se neprodává, a tak jsem to zatím neřešila.

21) Rtěnka MUFE - Vzoreček z boxu. Byla to krásná cihlová barva. Rtěnka měla úžasnou texturu, akorát tedy na rtech moc nevydržela. Proto také ubývala rychlostí blesku. Plnému balení bych se vyloženě nebránila, ale zatím ho neplánuji.

Kosmetický velmi plodný měsíc máme za sebou a květen bude už jen klidnější. Namísto kosmetiky teď budu muset kupovat výbavičku do bytu a i spotřebováno bude chudší, protože mám teď od většiny čerstvá otevřená balení. Ale něco se zase určitě najde, na nule to nezůstane.

Co jste si v dubnu pořídili pěkného vy?

18 komentářů:

  1. To je veci, krasny novinky. Me balzam SAloos vyhovuje, pouzivam ho na ocni okoli a super. Rasenku Catrice mam taky rada.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Táni, určitě zkus nové sprcháče Dermacol - Mango a Jahoda/rebarbora, oboje voní naprosto neskutečně ;)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chystám se na ně. Teď se mi ztenčily zásoby, takže je brzy při nějaké akci vezmu.

      Vymazat
  3. já jsem ten rozmarýnový Garnier zrovna včera zkoušela u přítelovy mamky a od rána si furt hrabu do vlasů, protože je mám krásně jemné a příjemné na dotek :D kdybych neměla tisíc šampónů, tak pro něj letím. měla jsem ten fialový (i s kondišem) a taky mi vyhovoval, naštěstí citlivou pokožku nemám. jsem zvědavá na ty jejich medové věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také mi fakt vyhovoval na začátku, mně se hrozně líbí i ta výrazná bylinková vůně a vlasy po něm byly krásné. bohužel mé vlasy si vždy zvyknou na každý šampón a musím to střídat.

      Vymazat
  4. Gilette holící gely jsou nejlepší :) na Garnier deodorant jsem dneska koukala v DM ale já nějak furt nevím :))

    OdpovědětVymazat
  5. Šampon od YR mám taky, dostala jsem ho zdarma k nákupu a jsem zvědavá až ho vyzkouším.
    Avon fixátor mě docela zaujal.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho také dostala k nákupu a už ho mám připravený v koupelně a začínám testovat. ale šampóny od YR mě nikdy nezklamaly, tak věřím, že bude dobrý.

      Vymazat
  6. Taky jsem si pořídila od Avonu rtěnku mají je fajn :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Mám L´Oreal Caresse lesk ve dvou odstínech a tu rtěnku od Avonu taky a s obojím jsem moc spokojená!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Můžu se zeptat proč ten sprcháč od Dermacolu není nic moc? Brousím si na něj zuby na léto:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvalitou je dobrý, stejný jako všechny sprcháče Dermacol, ale podle mě se nepovedla ta vůně. Je to prostě jen sladké, ale kokos ani ananas z toho moc cítit není. ale zkus si přičichnou v drogerii a uvidíš, jestli ti to sedne.

      Vymazat
  9. Tyhle články čtu asi nejradši. Hrozně mě láká tonikum od Bourjois. Působí adstringentně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že tohle tonikum ne, že v tom žádné hojivé látky nejsou. případně tady v článku najdeš jeho složení.
      http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2014/03/vitaminove-tonikum-od-bourjois.html

      Vymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem zvědavá na ten Beauty Oil od Garnier, také o něm uvažuji. Jinak od Dermacolu mám tu černou třešeň jako krém na ruce a neskutečně božsky voní, tohle se jim fakt povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle jsou nejlepší články :D teď mám od Bourjois micelárku a jediné co mi vadí je to otevírání s kuličkou, už se mi podařilo ho celé ulomit :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ja si toho zase pořídila:D Těším se na nějaké recenze, makeupy vypadají skvěle a ty Loreal produkty na rty mě lákají čím dál tim víc :/

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat