středa 28. května 2014

Nová pleť s Visionnaire od Lancome

Jedna z největších květnových kosmetických novinek je krém Visionnaire od Lancome. Reklamy na něj jsou na každém rohu a v každém médiu, takže věřím, že vaší pozornosti neunikl. 

Krém vychází ze slavného séra Visionnaire, které stihlo posbírat již několik ocenění. Tento krém je sice méně koncentrovanější, ale zároveň je hydratační, takže postačí samostatně a již ho nemusíte kombinovat s jinými produkty. 

Tajemství těchto produktů tkví v molekule LR2412, kterou vytvořili speciálně v laboratořích Lancome. V tomto krému jsou jí 2% (v séru zmíněném výše 4 %). Ve zkratce tato molekula umí aktivovat proces obnovy tkáně a díky tomu dochází k regeneraci pokožky. Laicky řečeno, tento krém vám nedodává uměle složky jako je kolagen a podobně, ale donutí vaši pleť, aby se regenerovala sama. 

Krém je popisován jako multikorekční a měl by bojovat s vráskami, pigmentovými a jinými skvrnami a pleť by měla být hladší, zářivější a plnější. 

Aby těch slibů nebylo málo, první změny by měly být viditelné již po týdnu používání a viditelné výsledky se mají dostavit do čtyř týdnů při používání krému dvakrát denně. Teorie bylo učiněno zadost, můžeme přejít k činům...



Já jsem krém dostala s předstihem, takže ho testuji již nějakou dobu. Akorát jsem si tedy zapomněla poznačit, kdy přesně to bylo, ale je to někde v rozmezí 5 - 7 týdnů, s tím, že první 2 týdny jsem jej používala dvakrát denně a poté jsem přešla jen na večerní aplikaci. 

Krém slibuje velmi lehkou a dobře roztíratelnou strukturu. Což už je tedy věc, s kterou moc nesouhlasím, respektive na mé pleti se chová trochu jinak. On to sice je našlehaný gel - krém, ale na pleti mi vždy vytvoří jakoby neprodyšnou masku a trvá mu dobře dvě hodiny, než se uspokojivě vstřebá. Večer mi to nijak nevadí, ale ráno to bylo horší kvůli nanášení makeupu. Pokud jsem nepočkala aspoň ty dvě hodiny, což pochopitelně ne vždy jde, tak poté sice makeup šel nanést bez problému, ale během dne dělal na obličeji mapy. Vyzkoušeno s několika makeupy a určitě to bylo kvůli krému, protože ty samé makeupy s jiným podkladem žádné neplechy nedělají. To byl také jeden z důvodů, proč jsem přešla jen na aplikaci jednou denně. Tím druhým důvodem bylo to, že jsem si krém chtěla tak trošku šetřit. 

Na druhou stranu, krém pleť nezatěžuje a neucpává póry. Poté, co jsem se vrátila k pravidelnému používání tonik, tak se černé tečky daly na ústup a rozhodně to není věc, se kterou bych teď bojovala. Takže on asi opravdu lehký je, jen na smíšené a relativně mladé pleti se nevsákne tak rychle. 



V době, kdy jsem krém začala používat, byla má pleť v dost zbědovaném stavu. Bojovala jsem s akné, které vyskákalo po změně čistění pleti a já jsem se nemohla zbavit milionu červených skvrn, které po akné zůstávaly. Zoufale jsem hledala něco, co mi to urychlí léčit. Krém od Lancome přišel jako na zavolanou...

Také vám to přijde jako nesmysl, že půjde vidět výsledek po týdnu? Mně to tak také přišlo, ovšem jen do té doby, než jsem mohla po pouhých 3 (!) dnech říct, že se na pleti prokazatelně něco děje. Fakt mě štve, že jsem to nefotodokumentovala, ale opravdu mě nenapadlo, že ta změna bude tak rychlá a viditelná. Červené skvrny po akné se začaly bleskově pakovat a s každým pohledem do zrcadla byly bledší a bledší. Opravdu když jsem se večer namazala a ráno podívala do zrcadla, bylo to lepší, když jsem se opět namazala a kontrolovala to večer, opět to bylo lepší. Asi tak do 14 dnů jsem byla z nejhoršího venku, navíc se pleť uklidnila celkově, akné ustoupilo a když už se něco objevilo, Lancome vždy rychle zahladil stopy. 

S čím si Visionnaire dosud neporadil, tak jsou skvrny pigmentové, ty jsou doteď na svém místě. Mluvila jsem o tom ale s kamarádkou, která používala sérum z této řady a říkala, že to zabere i na tyto skvrny, ale až po opravdu dlouhodobém několika měsíčním používání. Takže na tento problém to chce více balení nebo to zkombinovat právě s tím sérem.


Po měsíčním používání jsem si navíc začala všímat další milé věci. Rozšířené póry se lehce zatáhly. Nejvíce mě tento problém vždy trápil na tvářích, a i když tam doteď rozšířenější póry jsou, skutečně mám pocit, že jsou menší a pleť je celkově hladší, sjednocenější, hezčí. Prostě mi nezbývá nic jiného, než ukrást slova chvály ze sloganu. Pleť je jednoduše neidentifikovatelně hezčí. Ten nástup změny byl navíc opravdu bleskový. Všímala jsem si toho především v prvních dnech používání. Teď už mi to ani nepřijde, protože jsem na to prostě zvyklá a jen si myslím, že mě čeká nemilá změna v momentě, kdy krém vysadím. 

Jestli čekáte nějaký háček, tak jeden by se našel. Tím je cena, která je mírně řečeno astronomicky vysoká. Kdyby krém stál tisícovku, tak si bez váhání letím pro další balení, protože to byl byla cena, která by kvalitě a účinkům naprosto odpovídala. Jenže na reálnou cifru si musíte ještě přihodit a oficiální cena je 2200 Kč za 50 ml produktu. Při používání dvakrát denně to odhaduji tak na dvou měsíční výdrž. A co si budeme povídat, to už je vcelku brutální zásah do rozpočtu. 


Pokud vás však cena neodradí, běžte do něj. Za sebe můžu říct, že je to to nejlepší, co jsem kdy na svém obličeji měla. Pleť je skutečně zdravější, spokojenější, vyhlazenější, sjednocenější a bez červených skvrn po akné. Změna je to výrazná a nastupuje velmi rychle. Neucpává póry, má příjemnou texturu a jemně neutrálně voní. Na smíšené pleti se akorát delší dobu vstřebává a za sebe ho moc nedoporučuji pod makeup, ale čím více sušší a starší pleť budete mít, tím více se tento problém eliminuje. 

Já si určitě začnu střádat do prasátka, protože jednou bych si ho určitě chtěla pořídit znovu.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Lancome.

Jaký je váš dosud nejlepší krém, který jste kdy vyzkoušeli?

11 komentářů:

  1. Děkuji za hezký článek. Popravdě jsem nic jiného od tohoto produktu neočekávala a jakmile doberu jiné krémy, které teď používám, tak se na něj chystám. Používám sérum a začala jsem používat i makeup ze stejné řady a oční krém. Taky mě hodně trápila pleť, pupínky, rozšířené póry, počínající vrásky. A bác... Sérum jsem na doporučení kamarádky vyzkoušela a už něchci nic jiného. Za X let mi ani moje kosmetička s jejími profi výrobky nedokázala s pletí udělat to co sérum za několik týdnů. A i když je cena přípravků vyšší a někdo by si mohl říct, že je to ztráta peněz, není nad to cítit se dobře ve své kůži :) Asi víš jak to myslím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Opravdu to za ty peníze stojí, ale sama bych tomu nevěřila, kdybych nevyzkoušela. Také přemýšlím o tom, že bych teď pro změnu šla do toho séra a používala ho třeba jen občas, aby chvíli vydrželo. A oční krém mě láká samozřejmě také, ale ten koupím až třeba časem.

      Vymazat
  2. Ta cena na to příšerný složení je šílená. Nicméně já jsem si ho teď koupila za 600 ,- vpodstatě a to se dá (i tak je drahej na to složení).
    Co si budeme povídat, je to optický kouzlo, silikony, gylcerín, hezky to vyhladí, zklidní, ale po vysazení krému se ten super efekt vytratí podobně rychle jako přišel, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím bohužel počítám, že to není nic trvalého a po vysazení krému se budu divit. Mají to na nás dobře vymyšlené. Budu ho muset kupovat znovu a znovu. :-)

      Vymazat
    2. A není lepší si koupit produkt, který je opravdu účinný a nedělá jenom krátkodobý efekt?
      <"Wonderfull Today">

      Vymazat
    3. já si myslím, že je to tak jako tak o pravidelnosti používání. když cokoliv vysadím, tak nemůžu čekat, že tam zůstanou ty benefity, co ten produkt přinášel.

      Vymazat
  3. já na něj recenzi psala včera, a mám stejný názor. jen teda já ho používám už skoro dva měsíce, a nejsem ani v půlce, tak nevím... přitom mi nepřijde, že bych šetřila. používám ho také jen na noc, protože mám smíšenou pleť, a pod make-up mi vážně (pro mě) nepřijde úplně vhodný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem doteď měla pocit, že s ním taky šetřím, ale každý máme tu míru asi někde jinde. :-) Já mám cca tak třetinu.

      Vymazat
  4. Za špatné vstřebávání, pocit masky a také rychlé zjemnění pleti mohou silikony, kterými je krém opravdu hojně prošpikován. Popravdě, ve složení nevidím vůbec nic, do by mělo mít na pleť pozitivní účinky, natož mít hodnotu několika tisíců...
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to složení překvapilo. proto jsem si ho také nechala posílat,abych zjistila, kde je ten zázrak ukrytý. asi to bude nějaká tajná alchymie. :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, ten zázrak je právě v derivátu kyseliny jamonové - je i ve složení a tato látka je sama o sobě velmi drahá. Takže v tom asi tkví celé kouzlo :-) Jinak co jsem se informoval v L´ORÉALu, tak i krém obsahuje 4% LR2412. Jinak moc pěkná recenze :) Nyní již se krém prodává v trochu pozměněném obalu jako Visionnaire Crème Intensive : https://www.douglas.cz/douglas/P%C3%A9%C4%8De/Obli%C4%8Dej/Denn%C3%AD-p%C3%A9%C4%8De/P%C3%A9%C4%8De-Obli%C4%8Dej-Denn%C3%AD%20p%C3%A9%C4%8De-Lanc%C3%B4me-Visionnaire-Cr%C3%A8me-Intensive_productbrand_3001001988.html?sourceRef=mBuCVkKeM

    OdpovědětVymazat