čtvrtek 27. března 2014

Vlasová péče Thermal

Nastal čas zrekapitulovat si zase jednou moji péči o vlasy. Jak už tomu bývá léta zvykem, na Vánoce mi vždy mamka koupí nějakou ,,lepší" kúru na vlasy a čekáme pak na zázraky, jestli jednoho dne budu mít zpět nádhernou hustou hřívu. To je sice utopie, ale čas od času člověk aspoň narazí na něco, ne zrovna zázračného, ale minimálně docela fajn.


O značce Thermal jako takové jsem moc informací nenašla. Píší něco o australské licenci, ale na obalu je uvedeno, že je to vyrobenu v EU, popisky tam jsou ve slovenštině a výhradní český dovozce sídlí v Kyjově. Ale údajně jde tedy o významnou světovou značku, která je oblíbená u mnoha celebrit. Nabízí ucelené řady na veškeré kožní neduhy, které vás mohou potkat.

Šampón a krém slibují mnohé, ale oficiální popis se pokusím co nejvíce zkrátit. Obsahují vitamíny B5, B3, B1, E,  minerální látky, stopové prvky, borovicový olej a olej ze slunečnicových klíčků, pšeničné proteiny a dokonce i víno. Primárně by měly působit jako vlasový stimulátor a donutit růst vlasy i tam, kde už máte dávno lysiny. Dále jsou výrobky vhodné na lupy, a to i ty mastné a obecně svědivou a podrážděnou vlasovou pokožku.

Celou tuto kúru už jsem jednou měla, jsou to tak 4 roky zpátky. Tehdy jsem ještě tolik účinky nezkoumala, ale co mi tak ve vzpomínkách zůstalo. Bylo to fajn, ale vlasy mi po tom nenarostly. A obdobný dojem z toho mám i nyní. Šampón používám od Vánoc, čili tři měsíce. Balzám jsem přidala až počátkem února a asi před týdnem jsem dodělala i to druhé balení, takže to vydrželo cca 2 měsíce. Šampónu ještě trochu mám. 


Složení je opravdu plné ingrediencí vypsaných výše, akorát se jim tam tedy zatoulal i jeden silikon, takže pro vyznavače přírody to asi nebude.


Při úplně prvním použití, tehdy před lety, mě tento šampón neuvěřitelně vyděsil. Silně jsem je podezírala z toho, že do lahvičky nalili Domestos a mně po tom slezou vlasy. :-D Ta podoba a vůně je totiž s tímto záchodových čističem neuvěřitelně věrná. Je to jedovatě modré a voní to naprosto typicky levně citronově. 

Pokud však překonáte prvotní šok, mytí tímto šampónem je bezproblémové. Hezky napění, jde dobře dolů. Vlasy výrazněji nezacuchá, ale použití kondicionéru či nějakého jiného ,,rozčesávátka" se bude hodit. Vlasy jsou jen po šampónu trochu hrubé. 

Vlasy jsou hezky umyté, nejsou zatížené a vydrží v dobrém stavu svoji obvyklou dobu. Začínala jsem na 3 - 4 dnech, teď už je to nutné mýt obden, ale také už jsem na dně druhé 300 ml lahve, což je můj absolutní rekord. Většinou odkládám šampón v půlce balení, protože vlasy už ho odmítají. Tady už si v tento moment také dost zvykly a žádají změnu, ale přišlo to velmi pozvolna a po daleko delší době, než je u mě zvykem. Takže v tomhle směru jsem spokojená. 

Celkově je ten šampón fajn a používám ho ráda. Zázraky se ale nekonají. Sám o sobě na růst vlasů nereaguje a ani s lupy si neporadí. Vyzkoušeno, když jsem ho ten první měsíc používala samostatně. To jsem na lupy trpěla dost a nemohla jsem se jich zbavit. Pomohl až krém níže. 


Podle výrobce je lepší vypoužívat dvě balení krému po sobě. Aplikovat by se měl ideálně dvakrát týdně, v případě akutního vypadávání vlasů i denně, a to až do vypotřebování obou tubiček. Po týdenní pauze je možné celou kúru zopakovat. Já jsem se snažila krém použít ob jedno mytí, což cca vycházelo dvakrát týdně. Ale ne vždy jsem to dodržela, protože potřebujete půl hodiny navíc a to každé ráno nebylo možné. Tubičky stejně ubývají hrozně rychle. Jedna mi vyšla na 6 použití, takže celkem 12. A to mám těch vlasů docela málo a mám je relativně krátké. Pokud máte delší a hustější kštici, ještě si pár aplikací uberte. 



Celá procedura je lehce zdlouhavá, takže si to chce opravdu na mytí vlasů vyhradit výrazně delší čas. Vlasy mají být před aplikací vlhké, takže jsme je vždy letmo namočila a vysušila ručníkem. Poté jsem krém vmasírovala do pokožky hlavy a zbytky ,,utřela" do délek. Vlasy jsem zabalila do ručníku a čekala dle návodu 20 - 30 minut. Musím tedy říct, že za tu dobu se krém téměř stoprocentně vsáknul. Dávala jsem ho opravdu dost a hlavu i vlasy jsem měla dost ulepené. Když jsem však po půl hodince sundala ručník, byly prostě jen ,,mokré". Ihned poté se má aplikovat šampón. Já jsem vždy aspoň pro pocit nejdříve propláchla vlasy pod vodou, ale opravdu nebylo co smývat, krém se stoprocentně vsáknul. Poté už jsem klasicky použila šampón. Tam byl tedy ještě malý háček. Jak byly zřejmě vlasy nacucané krémem, tak šampón nechtěl moc pěnit. Ale šlo jen o takový divný pocit, vlasy byly krásně umyté i bez pěny. 

V případě krému se konečně dostavily i nějaké viditelné účinky. Na lupy je to tedy výborné. To šlo vidět už po prvním použití, že jsou na ústupu. Asi po třech aplikacích byly pryč úplně. Celkově je vlasová pokožka taková vyživenější a vůbec nesvědí. S tím jsem měla pár měsíců předtím dost problém, protože jsem se toho nemohla zbavit po útoku maskou Goldwell. I vlasy samotné jsou vyživenější, lesklejší a zdají se být hodně pevné. Nejvíc to šlo poznat vždy po aplikaci krému. Vlasy byly jemné, nadýchané a opravdu zdravé na pohled. Ale i takhle zpětně můžu říct, že jsou vlasy v lepší kondici. Tato výživná kúra jim rozhodně prospěla. Co se růstu nějakých nových vlasů týče, tak ale opět vůbec nic. Ani náznak. Po různých podobných kúrách jsem aspoň vždy měla pocit, že vlasy rostou rychleji nebo dokonce že mám i nějaké nové, ale v případě Thermal jsem tohle nezaznamenala ani v nejmenším. 


Celkově jsem s Thermal spokojená. Výrobky jsou fajn, ale nemůžu tady hýřit žádnými superlativy. Šampón je příjemná klasika. Krém je na tom o třídu výše, to je opravdu moc dobrá výživa, která vlasům čas od času neuškodí. Tady i uvažuji, že bych si je třeba za rok koupila znovu. 

Původně jsem vám tedy chtěla výrobky doporučit. Sice to není na růst vlasů, ale určitě to pomůže s lupy, svědivou a podrážděnou pokožkou hlavy a vlasy to uspokojivě vyživí. Našla jsem na tom ale jeden háček. Sice vám nákup nezakazuji, ale není to zrovna levná sranda. Já jsem cenu vůbec neřešila, protože jsem to v obou případech dostala jako dárek. Až teď před recenzí jsem pro vás chtěla zjistit více a nestačila jsem se divit. Každá jedna věc vás vyjde na 330 Kč. Celá kúra čítá 3 věci, takže je to bezmála tisícovka. Jako, ty věci jsou dobré, ale sama si nejsem úplně jistá tím, jestli tak moc dobré, aby stály za těch tisíc korun. To spíš, pokud chcete pro vlasy nějakou vitamínovou bombu a dokonce se dočkat i nějakých nových vlásků, doporučuji můj loňský pokus Migliorin. Tam ty výsledky byly celkově výraznější a cenově to vyšlo plus mínus podobně.

Pokud vás však cena Thermal neodradila nebo na něj někde narazíte výhodněji, klidně do něj běžte. Vlasům to jistě prospěje, i když ne nijak výrazně. Koupíte na www.thermal-sens.cz.

Máte vy nějaký tip na ,,zázračné" přípravky na růst vlasů?

15 komentářů:

  1. No moc mě to nezaujalo a to hlavně složením.. Na růst vlasů jednoznačně Alpecin C1 a vlasovou vodičku Capillan! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi pro vás.. né každému pomůže to co druhému....

      Vymazat
    2. v 17ti jsem zažila psychický šok co mi "sundal "vlasy od temena až po ofinu. je mi 25 a stále mi prosvítá lebka. zkusila jsem necalpin,alpecin šampon i vodičku,biohar aktivátor,capilan aktivátor se šamponem,tobolky revalid,donna hair ted používám haar clinic-vlas aspon enpadají.. ale ještě jsem nenašla nic co by mi probudilo PRÝ DÁVNO UŽ MRTVÉ mé vlasové cibulky. Nechci tomu věřit a ani nebudu.Když epilované chloupky i s kořínkem se po 4řech týdnech zase oběví tak proč by se nemohly oběvit nové vlasy.neklesámna mysly.

      Vymazat
  2. Tyto výrobky jsem viděla v maďarských lázních, když jsem byli na dovolené a tam ty ceny byly daleko nižší. Nějak mě ale tyto produkty nezaujaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a zaujali vás nějaké produkty které by pomohly prořídlým???jestli ano.Které? ocením kažou radu ,každou pomoc.

      Vymazat
  3. Cena tychto produktov je poriadne premrstena :(
    Pre mna je najvacsi zazrak uzivanie tekvicoveho oleja - proti padaniu, rychlejsi rast vlasov, rast novych vlasov...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,diky tvemu clanku o vanocnich darcich jsem se dostala i na tuhle tvoji recenzi o kosmetice Thermal, ktera me vazne zaujala, protoze pracuji v lekarne, kde tuto kosmetiku prodavame. Bereme ji od pani,ktera ji dovazi primo z Madarska a byla jsem trochu sokovana cenami, o kterych pises. Sampon u nas vychazi asi na 100kc, krem na vlasy je o neco drazsi, ale myslim ze tak do cca 150kc. Dost oblibeny je trebani i pletovy krem, ktery sice stoji asi 450kc, ale je opravdu fajn. Takze je videt, jak se u nas da prirazka ke vsemu tak 300%, a tak se vydelava, asi nekde delame chybu :-D..Mej se hezky, Alena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za zajímavou informaci. Asi příště začnu pátrat v menších lékárnách.

      Vymazat
  5. Zdravím, navšivte stránky maďarského obchodu ERLI http://www.obchod-erli.cz/produkty/kosmetika.html, kde nabízejí produkty kosmetiky THERMAL s daleko příznivějšími cenami, které uvádíte. Kupovala jsem je především při svých cestách po Maďarsku, a když jsem našla tento maďarských obchod u nás, tak nakupuji přes e-shop jen zde. Po zkušenostech s těmito výrobky můžu jen doporučit. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za stránku, nacházela jsem jen odkazy které bud nešli otevřít a nebo za šampon a 2 krémy chtěli 990 kč+poštovné . tady to mají levné moc děkuji :)

      Vymazat
  6. no já kupuji thermál kúru za 459 Kč na euphorie.cz. Složení naprosto stejné jako za těch 900 Kč. A jsem zatím spokojená. Trpěla jsem hlavně na ty lupy, ty jsou pryč. Dcera je teď v pubertě, takže ji taky používá a vlasy má fajn. Předtím se jí strašně mastily.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to kozmetika z dudinskej liecivej vody, vid slovenske kupele Dudince na juhu Slovenska. Voda je to fakt lieciva, odporucam navstivit. Prave som tam na dovolenke☺

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem se nechal napálit a koupil jsem si tuto "kúru" celkem 3x. Používal jsem to přesně podle návodu tři čtvrtě roku a výsledek je takový, že mám na hlavě asi tak 50 % vlasů, co tam byly před vyzkoušením. Tedy efekt totálně destruktivní. Vyhozený prachy a spláchnutý do septiku. Není to sice nijak extrémně drahý, ale co mě fakt neskutečně vytáčí, jsou ty články, které občas vychází v deníku metro o tom, jaký je to zázrak, jak po tom po pár použití rostou vlasy a ještě obohaceno o nějaké pozitivní rádoby zkušenosti od rádoby uživatelů. Je to jeden velký podvod! Vřele však doporučuju každému, kdo CHCE BÝT PLEŠATÝ snadno a rychle. Pokud se chcete zbavit svých vlasů, rozhodně používejte thermal sens vlasovou kosmetiku.
    Už vážně nevěřím, že něco na podporu růstu vlasů vůbec existuje. NEPOMÁHÁ ABSOLUTNĚ NIC!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pro doplnění: je mi 27 a plešatět jsem začal ve 23. Nyní "díky" tomuto "zázraku" mám téměř lysinu.

      Vymazat