čtvrtek 13. března 2014

Vitamínové tonikum od Bourjois

Na pleťová tonika jsem v poslední době docela zanevřela. Přesedlala jsem na micelárky a ty prostě, už z podstaty věci, lépe odličují. A tak se tonika z mého odličovaní pozvolná vytrácela...probral mě až článek u trb. V té době jsem se potýkala s lehčími problémy s pletí, něco jí očividně chybělo, ale já jsem nevěděla, co přesně udělat jinak. A pak mě to napadlo. Léta letoucí používám tonika a teď mi tady najednou stojí micelárka. Hned jsem šla prohledat své zásoby, jestli ještě nějaké tonikum nenajdu. Našla jsem jich hned několik, zásoby jsou bezedné. :-)

Nejdříve jsem začala používat tonikum jen na ranní péči a v posledních dvou týdnech už jedu i svoji večerní klasiku odličovací mléko + tonikum. A světe div se, má pleť je opět ve svém normálu. Do dokonalosti to má sice stále daleko, občas nějaký ucpaný pór nebo pupínek se objeví, ale nemůžu si vyloženě stěžovat.

Prací tonika je především zatáhnout póry, aby se do nich nedostaly nečistoty. V mém ,,temném" období bez tonika jsem se najednou potýkala s větším množstvím černých teček. Ale v posledních týdnech, kdy je tonikum zase zpět, ucpaných pórů viditelně ubylo.


Mou aktuální odličovací hvězdou se stalo tonikum od Bourjois, které se ještě navíc k tomu všemu stalo asi jedním z nejlepších tonik, co jsem kdy vyzkoušela. 

Toto tonikum je obohaceno o derivát vitamínu C a mělo by zanechat pokožku zářivou, hydratovanou a svěží. Je určen pro všechny typy pleti. A co je takovou zvláštností, obsahuje 0% alkoholu, což je u tonik spíše výjimka a možná i proto je tak dobré. 


Tonikum naprosto skvěle voní, i když si nejsem jistá, jestli vám vůni dokáži dostatečně popsat. Vonět v tom bude právě asi ten vitamín C, ale těžko říct, k čemu to přirovnat. Nabízejí se citrusy, ale tohle není rozhodně typická citrusová vůně. Alespoň ne ta levná citronová. Ale šla by si pod tím představit třeba sladká mandarinka. Vůně je velmi jemná, nevtíravá, ale při odličování je lehce cítit. Je to ale hodně příjemné, zvláště po ránu to dokáže pozitivně naladit. Vůně je sladká, ale zároveň je v ní něco svěžího. Připomíná mi léto, sluníčko. Prostě je to fajn, ale přičichnout si asi musíte sami. :-)

Na pleti je tonikum velmi příjemné. Nelepí a pokožku nevysušuje. Ta absence alkoholu jde opravdu znát. Po ránu s ním dokonce vždy přejíždím i oči a nikdy se mi nestalo, že by mě štípaly. I když primárně k odličování očí jsem to nezkoušela. Na to jsou podle mě nutné speciální přípravky a ne si do očí lít tonikum. Pleť je opravdu svěží a po několik týdnech musím říct, že skutečně i taková ,,rozjasněnější". Je to spíš jen takový pocit, kterého si všimnu jen já, ale něco podobného jsem zažila s céčkovým krémem Garnier, takže si myslím, že v tom ten vitamín C má prsty opět.

S odličováním je na tom tonikum také dobře, i když samozřejmě v mezích, které jsou dány typem produktu. Micelárka pořád odličuje líp, o tom žádná. Ale já vždy to hlavní setřu odličovacím mlékem a tonikem jen dočišťuji a vezme toho ještě opravdu dost a rozhodně nemám pocit, že by na pleti ještě nějaká nečistota zůstávala. 

Typické Bourjois otevírání

Celkově jsem tedy z tonika nadšená. Krásně voní, odličování s ním je radost. Na pleti je příjemné, nelepí, naopak pleť je jemná a není vysušená. Dost možná je i lehce rozjasněnější. Odličuje v rámci svých možností také uspokojivě. A navíc ho stačí trocha a ubývá docela pomalu. 

V balení ho je 250 ml. Myslím si, že půjde sehnat v Douglas, ale dostupnější to bude asi přes internet. Co jsem se tak namátkou dívala, nabízí ho cca 40 eshopů, takže si s klidem můžete vybrat váš oblíbený nebo se řídit dle ceny. Já jsem ho kupovala ve výprodeji, takže mě vyšlo asi na 70 Kč, ale normálně je trochu dražší, většinou se to drží někde lehce nad stokorunou. Není to úplně nejlevnější tonikum, ale podle mě se to ještě drží v rozumné normě. Určitě vám ho doporučuji a sama si ho časem také plánuji koupit znovu. 

Co vy a tonika? Používáte je nebo se bez nich obejdete?

15 komentářů:

  1. Mně by to složení nedělalo dobrotu :/ Používám Serozinc jako tonikum a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já momentálně používám tonikum od Salvusu a je taky fajn, to je zas přímo na problematickou pleť, ale rozdíl nevidím, zatím :D ! Tohle vypadá moc hezky, už jen tím, jak září :)

    OdpovědětVymazat
  3. Řekla bych, že na kombinaci mléka a tonika něco je, protože mám po nich vždycky hezčí pleť (barevně sjednocená, vyhlazená, prozářená, s méně pupínky) než s micelárkou. A je jedno, jestli mám Ryor, tonikum od Baley nebo Dr. Popova :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja na ruzna tonika nedam dopustit, jsou pro me snad nejdulezitejsi casti me rutiny=) Momentalne Lush Breath of Fresh Air, jinak klasika Clinique nebo Clarins...

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som len nedavno zacala tonizovat...a prave s tymto tonikom :) Tiez som s nim velmi spokojna, pekne uzatvara pory a plet je po nom hladka a jemna. Vonia presne ako si to popisala..citrusovo ale nie umelo..ako sladky pomaranc alebo mandarinka. Jedine co mi robi vrasky na cele su pritomne parabeny. Tonikum pouzivam rano aj vecer, teda by som uvitala ich absenciu. Najblizsie skusim asi prirodnejsi produkt, ale inak som s Bourjouis velmi spokojna :)

    www.peackapples.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle zní opravdu hezky, asi na něj mrknu. Své ideální tonikum stále hledám. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já teda tonika nepoužívám vůbec ale asi bych měla začít!

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  8. Me tedy micelárky moc nenadchly nikdy... takže jsem zůstala u tonika, kupuji si od garnier protože také neobsahuje alkohol, ten by na mé sušší pleti moc dobroty nenadělal. Pěkný článek! ;)
    http://lakomanie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Pečující kosmetiky od Burjois mám celkem ráda, ale tohle tonikum jsem ještě nezkoušela. Měla jsem jen to růžové od Loreal, které bylo super, ale tohle vypadá také zajímavě, určitě zkusím:)

    OdpovědětVymazat
  10. Miluju levandulové tonikum od Hádka, to je můj objev a už bez něj nedám ani ránu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Od Bourjois mám dvoufázový odličovač a je celkem fajn. Možná něco jiného časem vyzkouším. Toto tonikum vypadá sympaticky.

    OdpovědětVymazat
  12. Bourjois mám rada..Aktuálne som si objednala z iherb dve toniká- Thayers a Everyday Coconut, čiže som predzásobená vopred, ale raz by som rada ja toto vyskúšala..
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře a zajímavé tipy na další tonika.

    OdpovědětVymazat
  14. já teď používám čistící tonikum od Natura Siberica a jsem spokojená :) krásně voní, je příjemné na pleti a v očích vůbec neštípe. Používám jej jen ráno, tak nemůžu říct, jaké má odličovací schopnosti, ale bordel a prach z noci sebere bez problému :) tohle taky vypadá dost lákavě.

    OdpovědětVymazat