úterý 11. března 2014

Nové laky na nehty Essence

V poslední době lakuji jako divá a v mé sbírce je to jedna novinka za druhou. Velkou měrou v tom jsou obsaženy laky na nehty Essence. A i když ty se v poslední době mohly pyšnit spíše špatnou výdrží, vypadá to, že se blýská na lepší časy a v jejich kolekci jdou najít i pořádné držáky. A především skvělé barevné variace.


Má sbírka je pěkně namíchaná. Nejdříve jsem kupovala růžový lak z limitky Love Letters. Poté jsem od Essence dostala zeleno modrý lak z klasické nabídky a jeden efektový lak z nové kolekce. Později jsem se v drogerii stavila pro další efektový kousek. A asi ještě pořád nemám dost. :-)

172 splash! (39 Kč)

Tento lak najdete v klasické kolekci, ale jedná se o barvu, která se do regálů dostala v letošním jarním update. Do zkoušení se mi moc nechtělo, protože za prvé to není zrovna univerzální barva a za druhé jsem se bála výdrže. Mám doma asi tři laky z této nabídky a všechny se začnou loupat tak dvě hodiny po nanesení. V případě tohoto kousku je to ale o chlup lepší.

Štěteček to má stále klasický čili hodně široký. Sama mám nehty dost široké, takže to s ním nějak zvládnu, ale na užších nehtech to musí být skutečně boj. Ihned mě zaujala textura, která není tak tekutá, jak je u těchto laků zvykem. Je naopak docela příjemná, prostě tak akorát a s lakem se pracuje velmi dobře. Určitě by byl schopen krýt v jedné silnější vrstvě. Já jsem dala dvě, ale více méně kvůli focení, až ho budu lakovat příště, dám jen jednu. 

Schnutí nám bohužel moc nejde. Je to přesně ten typ laku, do kterého si uděláte rýhu i po pěti hodinách. Já si tak hned zkraje oddělala oba palce, když jsem si oblékala kalhoty.

Ihned jsem začala vyhlížet ošoupané špičky, ale ony pořád nikde. Teprve třetí den se mi výrazněji odloupl jeden nehet a ostatní nehty se začaly lehce ošoupávat. V tento moment jsem ho sundávala, ale spíše jen proto, že jsem nutně potřebovala na nehtech něco přirozenějšího. Ta barva, ač je krásná, tak se skutečně nehodí ke všemu a ke každé příležitosti. Jinak si ale myslím, že bych ho dokázala nosit i 4 - 5 dní. Použila jsem pod něj podklad, kvůli zabarvení nehtů, ale nadlak u mě klasicky chyběl. Už ta textura laku mi přišla jiná, takže si myslím, že tento lak skutečně vydrží o něco déle než jeho kolegové. Není to barva pro všední dny, ale myslím si, že během léta se pro něj prostor určitě najde. 



01 Rosy in Love (55 Kč)

Tento lak pochází z valentýnské limitky, ale drogerie byly asi dobře zásobeny a není problém ho ještě na mnoha místech sehnat. Do barvičky jsem se zamilovala na první pohled, ale až na nehtech mi došlo, že vlastně na takové růžovučké odstíny vlastně moc nejsem a necítila jsem se v tom nejlíp. Barva na nehtech je výraznější a růžovější než se zdá na první pohled v lahvičce.

Vlastnostmi je nic moc a je to nejslabší kousek z této mini sbírky. Štěteček je užší než u klasických laků a s ním problém není. Lak je ale hodně řídký a lakuje se dost špatně. Tím spíš, když má tendence dost pruhovat. Nutné jsou dvě vrstvy, ani ne kvůli krytí, ale kvůli tomu, abyste ty nerovnosti mohli trochu vyrovnat. Díky bohu, aspoň rychle schne.

Výdrž je bohužel špatná. Špičky se začnou šoupat hned druhý den a ten třetí to jde dolů poměrně výrazně, takže se musí odlakovat. No, asi jsem ho klidně v té drogerii mohla nechat. Nejsem si moc jistá tím, jestli jeho lakování ještě někdy zopakuji. 


01 pixie dust (55 Kč)

Essence v jarním update přinesl novou kolekci efektových laků. Najdete zde 15 variant různých barev i efektů. Jeden z těch, který upoutal moji pozornost, je pixie dust. Je to ale ve finále pěkná potvůrka. Začíná to už focením. Všechny fotky jsou trochu máznuté, protože na tohle prostě nejde zaostřit. Jedná se o holografický perleťový lak se zelenými a fialovými odlesky. Tedy takhle to aspoň vypadá v lahvičce. Na nehtech to k mému překvapení chytá především do fialova. Vůbec to nechápu. V lahvičce je fialové minimum a na nehtech to jednoduše dominuje. Myslím, že je to dobře zachycené i na těch máznutých fotkách, že na nehtech je trošku něco jiného než v lahvičce.

Divnosti ale pokračují. Texturu to má super divnou. Nikdy dřív jsem se s něčím takovým nesetkala. Je to neuvěřitelně husté a nejvíc to připomíná přeleželý lak, který se začíná táhnout. Ale kupodivu se to lakuje docela dobře. Musíte být teda hodně rychlí, protože to zasychá rychlostí blesku, ale zase je ta aplikace velmi přesná, protože tohle vám opravdu nikam stékat nebude. Bohatě postačí dvě vrstvy. Štěteček má tato kolekce výborný. Není tak extrémně široký jako u klasických štětců, ale není to ani vypelichaná štětka o pěti chlupech. Takový ideál pro všechny typy nehtů. 

Výdrž je průměrná, ale uspokojivá. Tři dny zvládne netknutý, ošoupané konečky vás minou, ale  poté se začne spíše výrazně slupovat. I když schne do hladkého povrchu a nezdá se, tak odlakovat jde docela špatně. Musela jsem hodně přitlačit, aby to šlo dolů.



03 glitz and glam (55 Kč)

Nejlepší na konec. Tohle je prostě miláček. Má to neobvyklou barvu i texturu. Obsahuje zelený shimmer, který dobře kryje a pomáhají mu k tomu větší fialové třpytky. Lak jde určitě použít jen v jedné vrstvě na efekt, já jsem ho však použila samostatně a ve ve dvou vrstvách je krycí poměrně slušně. 

Lakování je piplačka, o tom tedy žádná. Je to vpodstatě gel a pokud nechcete jen sem tam třpytku a požadujete skutečný nános, musíte to na nehty doslova naťupkat. Klasické lehké tahy štětcem tady nefungují. Je to docela otravná práce, co si budeme povídat, ale stojí to za to. 

Schnutí je takové průměrné. Není to sice málo, ale vzhledem k textuře a nánosu, který na nehet dáte, bych očekávala i půl dne, ale ono to v klidu zvládne zhruba do hodinky. Povrch je hodně drsný, nadlak by to určitě sneslo, ale znáte mě, ten jsem nepoužila. 

A pak už vás čekají dlouhé dny, kdy se můžete kochat vy i vaše okolí. Lidé na to hodně reagují, x krát se mě třeba ptali, jestli je to jeden nebo dva laky a celkově to sklidilo mnoho chvály. A výdrž? Ta je neuvěřitelná. Drží, drží a drží. Sundávala jsem ho sedmý den a to jen proto, že už jsem chtěla změnu, šlo by s ním vydržet i déle. Špičky se nešoupou vůbec, občas se tedy může stát, že se vám kousek odloupne. Ale není nic jednoduššího než vzít lak a ten kousek zamáznout. Nikdo nepozná, že jste to k tomu přidávali později. Výdrž je tedy i nekonečná. Nicméně ani tyto korekce nejsou příliš nutné, sám o sobě drží velmi dobře.

Odlakování je samozřejmě peklo, musela jsem si vzít na pomoc alobal. Ale i když je lakování i sundávání poměrně dlouhá otrava, tak ta týdenní výdrž vám to všechno vynahradí. Za mě je to úžasný kousek, který je originální, upoutá pozorznost, ale zároveň nepůsobí rušivě a hodí se téměř ke všemu. Já jsem si ho jednoduše zamilovala.



Závěr je jasný. Berte útokem stojan s novými efektovými laky. Čekají vás třpytky všech barev a velikostí, holografické varianty, pískové laky a tak dále. Já sama si tam půjdu vybrat ještě určitě něco dalšího. 

Navíc to vypadá, že Essence začíná něco dělat s texturou klasických laků. Modrásek vcelku překvapil a není špatný.

Naopak limitka mě moc neoslnila a tam ta výdrž za nic nestojí. Asi to vždy bude trochu loterie a záležet to bude kus od kusu.

Za poskytnutí dvou laků k recenzi moc děkuji PR Essence, další dva jsou kupovány za vlastní.

Zkoušeli jste v poslední době nějaké laky od Essence? Jak jste spokojení vy?

16 komentářů:

  1. Ten poslední lak mám také. Je úžasný o tom žádná. Ale oslabovat ho už nikdy nehodlám! Úplně mi to nehty odrovnalo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda ,že ve finále dostaly nehty zabrat, ale myslím, že hlavně kvůli odlakovači, kterého je potřeba hodně.

      Vymazat
  2. Já laky od Essence už nekupuju, právě kvůli té výdrži. Ale tak třeba s tím něco udělají, jak píšeš, je to vážně otrava, když se začne odlupovat už druhý den :/

    OdpovědětVymazat
  3. Ten světlý růžový se mi moc líbil, ale nakonec jsem ho nezvala, mám pocit, že Essence prostě světlé laky neumí :( Zvu tě na Give Away s Labello Lip Butter ;) My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
  4. Na laky od Essence jsem zanevřela. Nebaví mě pořád odlakovávat a lakovat, výdrž je na nic.

    OdpovědětVymazat
  5. ty limitkové stojí skoro vždycky za prd :-/ já mám teď Give me nude, baby! a ten je perfektní a drží, včera jsem si koupila růžový z Nail Candies řady a zatím vypadá dobře, dokonce lehce voní. taky jsem si pořídila ten houbičkový odlakovač a byla jsem překvapená, jak dobře funguje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o tom houbičkovém odlakovači hodně přemýšlím, ale pořád se mi nějak nepozdává, že bych v něm ,,máchala" celé prsty. Ale je to teď celkem hit, tak možná to taky zkusím.

      Vymazat
  6. Laky Essence nemám ráda od doby, kdy jsem s lakováním začínala a díky nim si nehty lakovala každé tři dny. Navíc mi přijde, že za tu cenu se dá pořídit mnohem kvalitnější nebo alespoň mně více vyhovující lak. Takže Essence laky bohužel, u mne mají stopku :/

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám ráda laky od Essence :)) Mají krásné odstíny :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Páni tak hodně dlouho jsem nečetla tak dobré recenze! Máš můj obdiv! Každopádně skvělý článek, super blog :) Máš o dalšího followera navíc :)
    http://lakomanie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu, udělalo mi to velkou radost. Díky! :-)

      Vymazat
  9. Odstín se mi moc líbí! obzvlášť ten světloučce růžový :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mě naštěstí i ty horší laky drží dobře ale Essence se mi vršky taky loupají tak po jednom dnu.. ty Effects musím pořádně prozkoumat! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Doma mám už 4 efektové a jeden nový zo stáleho sortimentu a som spokojná. Nechty si lakujem často, 2 - 3-krát do týždňa, ako nadlak používam Insta-Dri, takže chodím vždy s upravenými nechtami :D Ale koho to tak často nebaví, olupovanie je nepríjemné. Essence má však nádhernú paletu farieb za super cenu.

    OdpovědětVymazat