neděle 30. března 2014

Multifunkční paletka Barry M

Byla to láska na první pohled. Jednou jsem ji zahlédla a jednoduše jsem ji musela mít. Ano, paletka BarryM vypadá na první pohled naprosto dokonale. Úžasné univerzální stíny, k tomu tvářenka v použitelném odstínu. Vše zabaleno v krásném obalu. Nádhera. Nakonec jsem ji objevila pod vánočním stromečkem a naživo jsem z ní byla unešená ještě více. Ty barvy vypadaly tak dokonale. Světlé, tmavší, matné, s trochou třpytu...Celý dlouhý měsíc jsem na paletku nesáhla. Vždy jsem ji jen nábožně otevřela, kochala se tou nádherou a zase schovala. A asi jsem to tak i měla nechat. Stačilo totiž jediné sáhnutí na stíny a velké lásce byl konec...


Značka BarryM je v mé sbírce naprostým nováčkem. Ale celkem věhlasné jsou jejich laky na nehty a nějakou tu chválu už jsem četla třeba i na tužky na oči, tvářenky či rtěnky. Přiznám se, že jsem byla tak zamilovaná, že jsem žádné recenze o této paletce nehledala. Tak nějak automaticky jsem předpokládala, že je to slušná anglická značka a žádné katastrofy jsem nečekala.

Začneme ale popořadě a nějakými těmi pozitivy. Paletka přišla v opravdu hezkém obalu. Je papírový, ale vcelku bytelný a drží velmi dobře. Uvnitř je dokonce menší zrcátko. Chlubí se to i dvěma aplikátory, ale nejsou příliš použitelné. Klasika. Uvnitř na vás čeká 6 stínů na oči a jedna tvářenka. Vše v přírodních odstínech. Fantastická je i cena. Paletka vás vyjde na 259 Kč.



První použití byl doslova šok. Myslela jsem si, že celou paletku půjdu rovnou vyhodit do koše. Ale i když náš vztah není doteď ideální, postupně jsem trochu vychladla a nejenže ji nevyhodím, dokonce ji ani nikomu nedám. Na občasné použití se vcelku hodí. Respektive, zachránily to dva stíny, které jakoby vypadly z jiné paletky a chovají se velmi slušně.

Nejdříve se tedy budeme bavit o prvních 4 barvách. Jejich pigmentace je velmi slabá. K tomu brutálně práší! Navíc umí chytat dost nerovnoměrně a občas je to fakt o nervy. Jejich nanášení chce opravdu trochu cvik. Nejdříve mi to vůbec nešlo, ale teď už je to lepší. Určitě tomu pomůže lepivější báze, která je zkrotí. Mně se osvědčila báze od Avon. I tak je to práce zdlouhavá a výsledek jednoduše velmi nevýrazný. Já mám radši na očích výraznější barvy, takže je to na mě docela málo. Jako základ dávám buď první narůžovělou nebo tu druhou bílou a stínuji je čtvrtým šedým stínem. Třetí matná hnědá mi samostatně moc nesluší, protože jde do zrzava. Ale jde třeba využít při konturování nebo když mám náladu si se stíny hodně hrát a zapracovávám do sebe více barev než obvykle. Stejně tak druhý tělový odstín se dá dobře použít na rozjasnění pod obočí.



Nějak jsem to nevychytala a na ruce jsou stíny v obráceném pořadí než na předešlé fotce. Takže se začíná nejtmavším, jde se na začátek a úplně na pravém kraji ( z vašeho pohledu) je tvářenka.


Odstíny číslo 5 a 6 jakoby vypadly z jiné paletky. Jsou velmi obstojně pigmentované a i když práší, tak výrazně méně než jejich kolegové. Velice dobře se s nim pracuje. Vůbec se nedrolí, neopadávají pod oko, nanáší se rovnoměrně. Hodně jsem si je oblíbila, protože je na oko nanesu velmi rychle, pohodlně a výsledek je pro mě uspokojivý. Hnědé stíny teď nosím nejraději a tyto odstíny mi hodně sedí. 

Důvodem, proč jsem stíny nakonec vzala na milost, je jejich výborná výdrž. U těch prvních 4 odstínů je to s bází běžně kolem 8 hodin, Dva nejtmavší stíny se mnou zvládnou hodin 10 a i po dvanáctihodinové směně jsem ve velmi obstojném stavu. Sice už lezou do vrásek, ale v této době už většina stínů na oku ani není, takže je to pro mě velice slušný výsledek. Něco obdobného na mém oku umí jedině Inglot. 


Na závěr ještě tvářenka, která je pěkně naprd. Ona to vlastně ani tvářenka není. Je to špatně pigmentované a akorát se to lehce třpytí. Občas ji používám namísto rozjasňovače nad jinou tvářenku (můžete to zahlédnout na fotce ve článku zde.) Když to použiji jen samostatně jako tvářenku, tak to udělá jen takový levný třpytivý flek a vůbec se mi to nelíbí. 

Stíny v akci. (Chybí mí poslední a má nejoblíbenější variace. Přidám ji v pondělí večer. Při psaní článku se mi fotka vymazala a mám ji uloženou v jiném počítači, takže ji nemůžu přidat hned.)





Celkově jsem z paletky spíše zklamaná. Asi za to může to velké očekávání, které se nenaplnilo. Výborné jsou akorát dva nejtmavší stíny, které se mi líbí barevně, skvěle se s nimi pracuje a vydrží celý den. Je to aktuálně má nejoblíbenější variace do práce. Ráno to mám na oku vytvořeno velmi rychle a krásně to drží až do večera. Ostatní stíny jsou spíše jen na občasné použití. Nelíbí se mi jejich slabá pigmentace a složitější nanášení. A tvářenka je více méně nepoužitelná.

I když si tedy paletku nechávám a pochválit musím především výjimečnou výdrž stínů, tak vám ji rozhodně nedoporučuji. Myslím si, že se dají sehnat i daleko lepší stíny, a to klidně ve stejné cenové relaci. Paletka jako celek moc nefunguje a je tam více horších věcí než těch skutečně použitelných. 

Koupíte ji na www.mojesminky.cz za již zmiňovaných 259 Kč a můžete si rovnou prohlédnout i jiné barevné variace.

Máte nějakou zkoušenost s produkty BarryM? Jak jste spokojené?

22 komentářů:

  1. Krásná paletka, barvičky přesně jak dělané pro mě. BarryM mám ráda, mám laky a tvářenky, jsou bezvadné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Paletka je krásná, škoda té pigmentace... Ale uvažovala jsem o make-upu od BarryM :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem ráda, že jsem do ní nešla, na první pohled mě zaujala, ale ty vlastnosti teda vypadají dost nešťastně.

    OdpovědětVymazat
  4. Alespoň z vzhledu toho obalu, který mi přijde docela kvalitní, bych od paletky čekala tedy víc. No, alespoň další rada pro produkty, kterým se snad raději vyhnout.

    OdpovědětVymazat
  5. Paletku jsem si chtěla pořídit, teď už vím, že do ní investovat nebudu. Na ruce ještě ta pigmentace docela ujde, ale asi barva špatně chytá na oko, co? Nedivím se, že jsi zklamaná. Taky bych byla.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chytá to opravdu špatně a nerovnoměrně. Hrozně práší, takže je těžké je zkrotit.

      Vymazat
  6. Já jsem o Berry M zatím většinou slyšela jen díky jejich lakům nebo rtěnkám, ale nikdy mne tak nezaujala, abych si musela něco od nich koupit a teď vidím, že o nic nepřicházím :-)

    M. UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  7. Jejda ta je opravdu krásná, ale já si šetřím na sleek :)
    secretofpink.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to zamrzí, taky jsme myslela, že bude líp pigmentovaná. Teď mají nějakou novou s krémovým rozjasňovačem a viděla jsem 1 swatch a vypadá to, že bude ze všech 4 prášit nejvíc a bude nejméně pigmentovaná. Škoda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ji prohlížela, ale po zkušenosti s mým kouskem bych od nich, ještě navíc o světlejších stínech, vůbec neuvažovala.

      Vymazat
  9. Paletka se velmi vydařila :))) Škoda ty stíny :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Na tu paletku jsem se dívala. Ještě že jsem si ji nepořídila:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo byl po vyzkoušení lehce šokován... Já, zvyklá na avon stíny, jsem si myslela, že toto bude pecka, a ono... ono to bylo o dost horší jak celý avon, přesně jak píšeš, použitelné víceméně poslední dva stíny (jsem poměrně výrazný typ a tyto nepigmentované stíny na mě nejsou vidět ani boha).....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že někdo mé domněnky jen potvrdil. vypadá to, že je to opravdu plošně špatné a nepůjde se vymlouvat na jeden kus.

      Vymazat
  12. Já jsem si dost často kupovala laky na nehty a lesky na rty od Berry M. Občas jsem sáhla i po nějakém očním stínu. Paletka vypadá na první pohled opravdu krásně, ale věřím tomu, že jsou některé stíny málo pigmentované (vlastní zkušenost). Já mohu doporučit určitě lesky na rty od Berry M, mají krásné odstíny a jsou za pár korun.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, lesky při další objednávce určitě zvážím.

      Vymazat
  13. Ach jo, to je smůla :-(
    Ale jemné líčení s ní je moc hezké... a celá paletka je fakt hezká

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji vám všem za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadá úžasně, ale škoda že ta účinnost není nic moc.

    OdpovědětVymazat
  16. Ach jo, a já ji zrovna včera objednala :( To je to spontánní objednávání, když člověk zapomene vyhledat nějakou recenzi :D Tak uvidíme, třeba to s tím ročním rozdílem bude lepší kus :)

    OdpovědětVymazat