pátek 21. března 2014

Lehoučký makeup Yves Rocher

Dnes to pro vás nebude asi velká novinka, protože o tomto makeupu už jsem se na blogu zmiňovala několikrát. Byla by ale škoda, kdybych mu nevěnovala samostatnou recenzi. I když má totiž makeup mnoho chyb a klasicky ho spousta lidí odsoudí, já ho mám velmi ráda a konečně mám něco, kde nemusím dělat kompromisy ohledně odstínu.


Pure Ligt od Yves Rocher slibuje, jak už název napovídá, svěží a vzdušné složení, které na pleti vypadá maximálně přirozeně. Navíc obsahuje výtažek z rýže, který zlepšuje buněčné dýchání pleti. U nás se prodává v 6 odstínech. Z toho 4 jsou se žlutým podtónem a 2 s růžovým. Což mi přijde skvělé a konečně jde o docela slušný výběr, kde si vybere velké procento žen. 

Já jsem samozřejmě zakotvila u té nejsvětlejší žluté verze Beige 100 Teint Trés Clair. A je to přesně ten odstín, který je jak dělaný pro moji pleť. Konečně nemusím řešit nějaké pracné roztírání do ztracena. Tohle krásně splyne s mojí pletí. A jelikož je pro mě opravdu těžké najít vhodný odstín, tak si tohoto kousku obzvláště cením a ráda mu odpustím i nějaké ty mouchy. 


Makeup má docela záhadné balení. Nejdříve jsem si myslela, že je to sklo. Jenže je to úžasně lehké, a po bližším přezkoumání jsem zjistila, že je to vlastně plast. Ale opravdu dobře udělaný a bytelný. Druhou záhadou je, že  pravděpodobně lahvička není průhledná, ale stejně hnědá jako ten makeup. Já jsem ho prostě začala používat, ale vůbec nešlo vidět, že by něco mizelo. Prostě to bylo pořád stejně hnědé a vlastně nejde vůbec poznat, kolik makeupu uvnitř ještě je. Teď před recenzí jsem záměrně odšroubovala celou pumpičku, abych zjistila, kolik toho mám. Zbývají mi asi ještě 2/3 obsahu, ale lahvička je pořád stejně hnědá. Vím, že je to blbost, ale prostě jsem to nečekala a docela mě to dostalo. Asi je to pro pocit, že makeup máte na věky a vůbec neubývá. :-D


Teď už k makeupu samotnému. Je docela řídký, takže to chce nacvičit nějaký grif při nanášení. Já jsem ze začátku měla vždy hrozně opatlanou tu pumpičku, jak to po ní stékalo. Teď už to zvládám vcelku bez katastrof. Na obličej mi postačí tři pumpnutí. Ubývá však docela rychle, což je u těch tekutějších věcí obvyklé. 

Makeup se velmi dobře roztírá a je skutečně velmi lehký, tak jak tvrdí výrobce. Krytí je tedy bohužel slabé. Zvládne to spolehlivě sjednotit pleť a poradí si i s drobnými nedokonalostmi. Na pupínky je ale poté nutný ještě korektor. Pro problematičtější pleť, která žádá vyšší krytí to nebude. 

Makeup je na pleti velmi přirozený. Přesně podle mých představ! Pleť je svěží, ale přitom se zbytečně neleskne. Makeup nezalézá do pórů, během dne neoxiduje. Pouze, když jsem loni v létě testovala vzorek, tak v teplém počasí má tendence se dost roztékat a mizí z obličeje velmi rychle. Během chladnějších dní s tím ale nemám sebemenší problém. Já ho proto na léto hodlám vysadit. Stejně nemá SPF. A vracet se k němu budu zase až na podzim. Nyní tedy výdrží tak 8 hodin. Po 12 ti hodinách v práci sice na obličeji něco zbude, ale určitě už večer neodličuji úplně všechno. 


I když se to tedy na první pohled nezdá, já mám makeup velmi ráda. Má pro mě naprosto vyhovující odstín a vypadá neuvěřitelně přirozeně. Což jsou u mě dvě nejdůležitější věci, které po makeupu chci. U všeho ostatního už jsme ochotna přimhouřit oči. Nedostatkem je tedy především slabé krytí a průměrná výdrž. Která se zlepší v chladnějším počasí a pokud se pleť pořádně zapudruje. Není to pro mě vyloženě překážka, i když věřím, že pro mnohé ano. 

Proto makeup nemůžu plošně doporučit. Ocení ho lidé jako já. Čili pokud vám postačí lehké krytí anebo třeba začátečníci. S tímto makeupem se velmi dobře pracuje, nejde to s ním přehnat, a výsledek je velmi přirozený, což se v začátcích vždy hodí. Ostatní se bohužel budou muset poohlédnout jinde.

Cena za 30 ml je 469 Kč, takže určitě nezapomeňte využít jejich obligátní 40% slevu. 

Kompletní fotka se tentokrát žádná nevyvedla, tak aspoň výřez.:-) Makeup jsem ještě zapudrovala, ale záměrně jsem vynechala korektor, ať můžete posoudit míru (ne)krytí.


Jaký makeup používáte aktuálně vy?

10 komentářů:

  1. Mam bezproblemovou plet, ale nemam rada prirozene make-upy s nizkym krytim. Pouzivam ho pouze na doma a normalne pouzivam Affinitone.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoooj,

    jo mám ho vyzkoušenej, byl v boxu. A v Maďarsku se prodávají ty samé tubičky, co byly v boxu za 1€, nechápu, proč třeba ne tady?
    Za mne nedostačující ve všem. ALE mám mastnou pleť, akné, červený fleky a celkově pleť absolutně na nic... Makeup jsem unosila po víkendech, kdy nechodím do práce a nepotřebuju vypadat parfektně, má SPF 15 tuším, takže pohoda. Tekutou konzistenci můžu jedině potvrdit, ale dá se na to zvyknout, navíc příjemně voní.
    Pleť celkově hezky sjednotil, považuju ho za makeup, který doladí hezkou pleť =o)

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda bych tento make-up vyzkoušela, ale s výběrem odstínů je to u mě těžší, tak nevím jestli bych si vybrala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mi se tento makeup velmi líbí, dávám přednost rozjasnění a přirozenosti a velké krytí nepotřebuji, takže by mi asi vyhovoval. Na Tvojí pleti vypadá moc hezky. Já jsem momentálně maximálně spokojená s Healthy mix radiance v odstínu 51 (nejsvětlejším) od Bourjois, asi o něm bude i článek. Mám jej doma ještě v odstínu 52, viz zde:

    http://www.bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/07/bourjois-healthy-mix-radiance.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mám od nich jen ten Fluidní a zkoušela jsem i ten Krémový v kelímku, co jsem měla v pytlíčku. Ten je pro opravdu suchou pleť, na mě byl moc hutný a mastný.
    Ale ten Fluiďák miluju - nejen, že mi Beige 100 sedne naprosto dokonale, ale dlouho vydrží, krásně kryje, ale nedělá efekt masky (samozřejmě na kruhy pod očima nebo větší pupínky se musí použít korektor, ale sjednocuje opravdu moc hezky). V létě má tendenci taky trochu téct, tak ho používám po zbytek roku. Navíc nevysušuje. Jediný, co bych mu vytkla je asi fakt, že se musí víc roztírat, protože třeba u čela, kde mám jemný chloupky, jak tam začínají vlasy, dělá trošku mapy.
    Ten tvůj je podle popisu asi více projasňující a o chloupek i hydratační. Ten můj je fajn na normální až smíšenou pleť, na mastné pleti vyniknou ty jeho hydratační a vyživující vlastnosti, na suché pleti se chová trochu jak matující.

    OdpovědětVymazat
  6. já ho používám v létě, když mám lepší pleť, teď by mi nestačil :( ale koupila jsem si od nich teď "komfortní krémový MU", v takové skleněné dóze a jsem s ním spokojená. akorát trošku bojuju s nanášením, já si prostě na štětec nezvyknu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám teď Facefinity od MF, také na něm vidím určité mouchy, ale mám jej ráda i přes ně a to je, myslím, dobré znamení:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá fajnově :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá hezky, ale pro mě tedy málo krycí. :) Já teď používám CC krém od Essence, se kterým jsem moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  10. mám spíšenou plet a taky chci tento mu zkusit.. ted jsou na něj akce u Yves R.

    OdpovědětVymazat