čtvrtek 20. března 2014

FIT me! korektor

Korektor FIT me! od Maybelline jsem kupovala v prosinci. Více méně náhodou a ještě dávno před tím, než se s ním roztrhl doslova pytel. S recenzí jsem si dávala dost načas, protože za prvé, korektory jsou věc, která mě moc nebaví a beru je spíše jako nutné zlo. A za druhé, moje zkušenosti s ním se dost rozchází s juchající většinou, tak jsem si s ním stále snažila hrát a zkoušet v různých obměnách, jestli někde nedělám chybu. 


Korektor se u nás prodává ve dvou barevných variacích. Já mám samozřejmě ten světlejší odstín 15. Líbí se mi, že má docela neutrální podtón. Sice možná trošku více tíhne ke žluté, ale i pleť s růžovým podtónem si s ním poradí. Odstín samotný je také vcelku uspokojivě světlý, i když osobně bych snesla ještě světlejší. Ale vzhledem k tomu, co se dá běžně v drogeriích sehnat, tak za tohle můžeme být ještě rádi. 

Balení klasické s houbičkovým aplikátorem. Nanáším ho vždy na pleť rovnou tou houbičkou a poté rozklepu buď prsty nebo štětcem. Černé nápisy a bohužel i ten černý pruh se šoupe rychlostí blesku. Aktuálně už to mám celé takové zašedlé a není to nejhezčí. Ale tak co člověk nadělá.


Korektor jsem si primárně kupovala s tím, že ho budu používat na pupínky a jiné nedokonalosti na pleti. Moc jsem s ním nepočítala na kruhy pod očima. Na ty už mám totiž jiného a lepšího pomocníka Jemma Kidd. Ale když všichni začali básnit, jak je pod očima skvělý, samozřejmě jsem to také párkrát zkoušela. 

Pod očima s ním mám ale hlavně ten problém, že je fakt tmavý. Na pupínky na obličeji je ta barva fajn, ale pod oči to chce u mě ještě trošku něco jiného. Proto právě tolik miluji Jemma Kidd, protože ten je skoro až bílý. Ale rozhodně tedy musím říct, že kryje fakt super. Používala jsem ho hlavně ve dnech, kdy kruhy byly dost výrazné, a na ty je JK trochu krátký a opravdu šel vidět rozdíl. Bohužel mi tedy vždy spolehlivě zaleze od vrásek. Zkoušela jsem na něj všechno možné. Malé množství, velké množství, rozmazat prsty, štětcem, smíchat ho s krémem, pudrovat, nepudrovat...Ale stejně jsem měla po pár hodinách pod očima výrazné ,,korektorové rýhy". 

S pupínky a pigmentovými skvrnami se to mělo dost podobně. Kryje velice obstojně, ale ať se snažím jak chci, po několika hodinách se kolem pupínku vytvoří nevzhledná mapa. 

Korektor sice používám i nadále, protože od mého předešlého kousku Dermacol je to určitě krok kupředu a je rozhodně lepší. A jelikož já na ty korektory fakt kašlu a nebaví mě hledat a kupovat nové, tak je FIT me! asi jeden z těch lepších korektorů, co jsem kdy měla. 


Se závěrem nevím jak si poradit. I když korektor není vyloženě špatný, tak jásat nad ním a doporučovat ho také nemůžu. Vadí mi, že zalézá do vrásek a vytváří na obličeji mapy, a to v takovém rozsahu, že to není tolerovatelné. Na druhou stranu, je o něm napsáno už tolik recenzí a podobnou té mojí jsem četla snad jednu, takže je dost možné, že já dělám něco špatně nebo že si to prostě nerozumí s mojí pletí. Nebo mám ke korektorům už od přirozenosti takovou averzi, že na mě jednoduše nefungují. :-D Takže za mě osobně ne, ale samozřejmě ho dopotřebuji, protože to poslední, co se mi teď chce, je složitě shánět nějaký další korektor. Jo, tohle asi nebude nikdy moje oblíbená kosmetická věc.

Korektor má 8.6 ml a stálá cena je 169 Kč, v akci se pohybuje kolem stovky. Seženete ho v každé drogerii.

Co vy a korektory? Máte nějaký oblíbený a zkoušeli jste FIT me?

15 komentářů:

  1. Já jsem z řady Fit me měla před časem pudr, ale ten byl opravdu hrozný.. samá třpytka a kolem poledne jsem se už leskla. Další produkty mě proto nějak nelákají..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pudr matuje opravdu jen velmi decentně. Také jsem mu zatím nepřišla moc na chuť.

      Vymazat
  2. Tento korektor v odtieni 15 som vyhrala u teba v giveaway za co este raz dakujem.
    Ja tekute korektory pouzivam iba na kruhy pod ocami a z tohto nie som velmi nadsena. Na mna ma male krytie, pretoze moje kruhy pod ocami tu fakt tmave a pre mna je trosku svetly. Nerozumiem tomu, pretoze som biela ako stena. Asi mi nesadol podton.
    Mne vsetky korektory (vratane tohto) zaliezaju do vrasok. Dam si korektor a za 20 minut je vo vraskach :( A pritom vrasky volnym okom vobec nie su vidiet.
    Najprisernejsi korektor pod oci aky som kedy skusila je Match perfection od Rimmel. Prepadak storocia.
    Vyskusala som desiatky korektorov a minuly tyzden sa stal zazrak. Nasla som jeden, ktory mi nezalieza do vrasok. Sice aj ten je na mna trosku svetly a potrebovala by som vyssie krytie, ale nazaliela :) Je to ten novy Bourjois - 123 CC eye corrector. Odporucam ti vyskusat vzorku z parfumerie. Mozno ti sadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tvoji mini recenzi a samozřejmě také za tip na další korektor. Na ten mám také do budoucna zálusk. :-)

      Vymazat
  3. Já si ho zrovna teď koupila a asi se moje a tvoje názory rozcházeji, protože mně absolutně sednul :D Mě osobně korektory baví, bez nich bych nedala ani ránu :)

    OdpovědětVymazat
  4. prodává se ve čtyřech barvách, ale možná ne všude (já ho brala v Palladiu). jinak jsem ráda, že jsem narazila na někoho se stejným názorem :D ale kdyby mi do těch vrásek zalezl po několika hodinách, tak jsem ráda - jenže já tam ty rýhy mám ještě dřív, než se celá stihnu dolíčit! a furt ho musím proťupkávat, takže má pak mizernou výdrž. kryje mi sice dobře, ale k čemu mi to je :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění. Ty 4 odstíny možná nechali jen tam, kde se dalo Fit me sehnat i dřív (třeba to palladium), ale jinak jsem všude viděla jen ty 2.

      Vymazat
  5. Tak jsem ho chtěla a už nechci :D Jestli leze do vrásek, tak ho kupovat určitě nebudu.

    OdpovědětVymazat
  6. I když je světlý na mě by pořád vypadal moc tmavě:) jinak bych ho, ale ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já taky nepoužívám korektory :)) Z téhle řady chci vyzkoušet jenom makeup :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. mě celá řada fit me nezaujala. korektor chci catrice ale nemám v nadcházející době cestu kolem rossmana :(

    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem měla od Maybelline vždy moc ráda klasický korektor Affinitone a skutečně bych na něj nedala dopustit. :) Nyní jsem přesedlala na mírně dražší značky, ale Maybelline mi vyhovoval spoustu let. Nový "Fit me" mě ale bohužel nijak nezaujal, tak ho v drogerii vždy jen obcházím.. Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  10. Korektory téměř nepoužívám, za celý život jsem vyzkoušela asi jen dva, ale láká mě korektor od Catrice :).

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Mně u této řady přišly všechny odstíny strašně tmavé, tak jsem si ani nic nekoupila :(

    A.

    OdpovědětVymazat