úterý 25. března 2014

Aroma Ritual Dermacol

Aroma Ritual - to je nedílná součást Dermacol a myslím, že je to řada všeobecně velmi oblíbená. Proto není divu, že se neustále rozšiřuje o další parfemace i různorodé produkty. Sama tuto řadu opravdu miluji a vyzkoušela jsem její podstatnou část. A když se naskytla příležitost testovat další produkty Dermacol, rozhodla jsem se zaměřit právě na Aroma Ritual a spolu s vánočními dárky jsem dala dohromady slušnou hromádku.


V nabídce Aroma Ritual najdete srpchové gely, tělová mléka či krémy, peelingy, olej a nejnověji krémy na ruce. Nabídka parfemací je také lákavá a seřadím vám je rovnou podle mé oblíbenosti - hrozny a limetka, pistácie, černá třešeň, belgická čokoláda, karibský sen. Nezkoušela jsem jasmín (docela hezký, snad se k němu někdy dostanu), meloun (nemám tuto parfemaci v lásce, takže to ani zkoušet nebudu) a nejnovější mango (plánuji koupit).

Sprchové gely

Ty mám aktuálně dva. Černou třešeň jsem dostala od sestry k Vánocům a zrovna se blížím k jejímu dnu. Vůně je to naprosto dokonalá. Nepřipomíná mi ani tolik čerstvé třešně, jako spíše slaďoučký třešňový kompot (sakra, teď jsem na něj dostala hroznou chuť. :-D )

Nedávná novinky Karibský sen mě bohužel dost zklamala. Vím, že se na ni obecně hodně těšíte, ale opravdu vás musím zklamat. Jestli čekáte vůni ananasu a kokosu, asi ji zde budete muset hodně hledat a zapojit představivost. Tento sprcháč voní spíše neutrálně sladce. Pokoušela jsem se vždy zavírat oči a co nejvíc si představovat, co z toho cítím. Ale je to fakt hodně neutrální. Kdybych neviděla obal, možná bych dokázala tipnout, že je v tom slaďoučké ovoce, ale jestli bych určila přesně ananas, tím si jistá nejsem. A kokos by mě tedy nenapadl vůbec. Možná, tím spíš, když to vím, tak s velkou dávkou představivosti je v tom trochu kokosového mléka. Ale čistou sytou piňakoládu v tom prostě nenajdete. Normálně by mě nad tím nenapadlo tolik uvažovat, ale přece jen u Aroma Ritual jsou zvykem úžasné a věrné vůně a tohle se tedy nějak nepovedlo. Není to špatné, prostě sladké, ale znovu bych si to nekoupila, na to mi to nepřijde dostatečně zajímavé.

Jinak jsou to klasické sprcháče. Napění, zbytečně nevysušují. Není k tomu moc co dodávat, případně zapátrejte v mých minulých recenzích, tam jsem se to pokoušela rozepisovat více (zde a zde). Obecně mi vyhovují, mám je z celé řady Aroma Ritual nejraději a mají u mě předplaceno stálé místo v koupelně.



Tělový olej

Tělový olej vyrábí Dermacol jen v jedné voňavé variantě, ale jelikož se trefili do mé nejoblíbenější vůně, tak si rozhodně nestěžuji. Olej má různorodé využití, můžete ho použít na celé tělo namísto krému nebo jen k lokálním masážím, můžete si z něj udělat zábal na ruce a dokonce jde použít i do vlasů (to jsem ale nezkoušela). 

Voní, jak jinak, než božsky. Musím souhlasit s oficiálním popiskem, opravdu to na mě má antistresující účinky. Už sprcháč, který jsem před časem měla, byl bomba, ale tohle je ještě lepší a intenzivnější. Na kůži to dokonce nějakou tu hodinku vydrží. Docela paradoxní je, že jsem měla i hroznové tělové mléko a u toho mi trochu vadilo, že ho ze sebe cítím. Zatímco ten olej miluji. Nedokážu to racionálně vysvětlit, ale asi to na tu kůži prostě chytá trochu jinak.

Já jsem ho používala klasicky po koupeli na namazání celého těla. Původně jsme si ho chtěla nechat jen na občasné použití pro potěšení, ale než jsem se nadála, lahvička byla pryč. Teď už ji nemám a vydržela mi sotva na deset namazání. Ale asi jsem toho na sebe lila moc, protože v hodně recenzích se píše, že stačí troška a vydrží to dlouho. U mě se teda moc nezadařilo. :-)

Olej velmi dobře pokožku hydratuje, docela překvapivě rychle se vstřebá a rozhodně nezůstane nepříjemný ulepený pocit. Sice jsem vždy tak minutku čekala, než jsem dala pyžamo, ale vzhledem k tomu, že je to olej, a že jsem ho na sebe lila docela dost, tak to byla vážně paráda. Určitě si ho chci koupit znovu, akorát už s ním tedy budu zacházet opatrněji a budu ho schovávat jen na pošmourné dny, kdy si budu potřebovat zpravit náladu. 


Krémy na ruce

Nedávnou novinkou jsou krémy na ruce. Vyrábí se ve třech parfemacích. Mně chybí limetka, tu jsem vyměnila za kokosový sprcháč výše. 

Belgická čokoláda spolu s pomerančem voní moc hezky. Obecně sice čokoládu v kosmetice nevyhledávám, ale tohle je opravdu delikátní. Dlouho jsem se tomu vyhýbala, ale plánuji si v této variantě koupit sprchový gel a asi i tělový krém. 

Třešeň už jsem popisovala výše. Je moc hezká, i když konkrétně v krému na ruce tolik nevynikne a krém voní spíše dost neutrálně a nevtíravě. 

Na krémy jsem se těšila, ale ve finále mě bohužel zklamaly. Vypadají skvěle, voní skvěle, ale nehydratují! Už když se podíváte na složení, tak tam nic moc zajímavého není a na pokožce to jde hned znát. Třešeň je na tom o kapku lépe. Už od pohledu je lehce hutnější a hydratace je tam aspoň nějaká. Čokoláda je jen čistě pro efekt. Kdyby vám krásně nevoněly ruce, tak ani nevíte, že jste se namazali. Používala jsem týden v kuse jen tyto dva krémy, ale pak už jsem to musela začít střídat s něčím lepším. Ruce byly viditelně vysušené. Takže je to fajn možná tak na léto na nějaké to letmé přetření. Třeba do kabelky nebo na pracovní stůl. Ale určitě to nejde brát jako hydratační krém, který by vám pomohl se suchou kůží na rukou. Jinak jsou ale fajn. Textura příjemná, roztírají se dobře, nelepí, rychle se vsáknou. Ale to zklamání převládá a znovu bych si je nepořídila.



Suma sumárum, i přes menší karamboly Aroma Ritual miluji. Nemůže tam být vše perfektní a ani každému nesednou všechny parfemace, ale pořád je to neuvěřitelná řada plná úžasných vůní a velice slušných výsledků, co se do účinků týče. Já nejvíce tíhnu ke sprchovým gelům. Těm nemám co vytknout a budu je používat i nadále. Občas dostanu chuť i na nějaké to mazadlo na tělo, kde je jednoznačnou jedničkou hroznovo limetkový olej. 

Ceny se drogerie od drogerie různí. Sprchové gely jsou často v akci i za 40 Kč, obvykle stojí kolem 60 Kč. Mazadla na tělo jsou v rozmezí 100 - 150 Kč, i tady lze narazit na slevy. A krémy na ruce vyjdou na 60 Kč. 

Za třešňový sprchový gel moc děkuji sestře a za všechny ostatní produkty děkuji PR Dermacol.

Co vy a Aroma Ritual? Jaký je váš nejoblíbenější výrobek a jaká parfemace?

30 komentářů:

  1. Ja mam doma pouze peeling a s sprchac s vuni cokolady. Urcite chci ale vyzkouset i dalsi:)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten sprchový gel s kokosem musí krásně vonět. Miluju kokos! Sprcháč s kokosem mám od Marks&Spencer a měla jsem ho i od Isany. Ale ani v jednom případě nevydržel vonět na kůži.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  3. Já miluju sprcháč s tou čokoládovou vůní :) a mám i ten s hrozny :)) měla jsem i tělové mléko s melounovou vůní ale byla moc svěží tak putovalo k mamině :)) . Chci zkoušet i další hlavně to mangové:) a ten olejíček mě hodně zaujal :). Ty krémy na ruce mě zatím vůbec nelákají.

    OdpovědětVymazat
  4. škoda těch krémů, teď mám nějaké přesušené ruce, tak mám dost velkou spotřebu a chtěla jsem je zkusit. jinak mám ráda sprcháče, taky tu limetku a musím zkusit mango, tu vůni zbožňuju, tak snad se jim povedla :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já zbožňuju jejich pistáciový sprchový gel, pro mě je to nejlepší vůně ze všech. Těšila jsem se na ten Karibský sen, ale když jsem k němu přivoněla, tak mě tady vůbec nenadchnul, taková neurčitá přeslazená vůně :/ Tak snad aspoň nové mango nezklame. A ještě se chystám na ten olejíček, ten mě láka :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem měla pistáciový sprchový gel a tělové mléko a oboje mě vysušovalo, takže další výrobky už zkoušet nechci. Až na ten olejíček, ten mě láká už dlouho.

    OdpovědětVymazat

    OdpovědětVymazat
  8. Mám tělové mléko s vůní pomeranče a belgické čokolády, jak už jsi zmiňovala vůně je naprosto úžasná. Ale co se samotného tělového mléka týče tak to není zas takový zázrak. Hydratace je chvilková takže s dlouhodobou se tu počítat nedá. Čekala bych větší hydrataci, ale to je jen podle mých zkušeností... Koupila jsem ho asi za 50kč takže mi to tolik nevadí ale příště bych si ho už nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja som sa velmi tesila na vone tych novych sprchacov a po privonani v DM som bola poriadne sklamana. Kokos+ananas vonia ako zhnity ananas a kokos to ani nevidelo a mango vonia ako poriadne zhnite mango. Teda tieto vone sa im vobec nepodarili. No aspon ma nelaka ich kupit :)

    OdpovědětVymazat
  10. Měla jsem jen mléko s tibetským jasmínem, které hrozně hezky vonělo a překvapila mě i hydratace, kterou jsem očekávala mnohem nižší :)) Ale musí se rychle spotřebovat, přijde mi, že po půli roce výrazně změnilo vůni :( Chci ještě očichat pistácii, ta mě docela láká :)

    OdpovědětVymazat
  11. mám doma telové maslo pomaranč a som veľmi spokojná :) plánujem si dokúpiť i iné príchute

    OdpovědětVymazat
  12. Zatím nejlepší vůně, co jsem kdy vyzkoušela, je pistáciová. Jinak ten sprcháč s tím ananasem a kokosem mi vůbec nevoněl :(

    OdpovědětVymazat
  13. Já bych chtěla vyzkoušet! :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Nalákalas mi na olej :-) takže ho nutně potřebuju... nejpozději ihned :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Já měla sprcháč, teď mám mléko a olejíček, který je naprosto boží :) Ony jsou z této řady i peelingy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je čokoládová verze a jde koupit normálně i v drogerii.
      http://www.dermacol.cz/pece-o-telo/typ-produktu/t-3

      Vymazat
  16. Celou tuto řadu mám moc ráda, už mám v zásobě dva sprcháče. :) Božský byl i peeling. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já mám moc ráda tělový olej, krásně pokožku hydratuje. :) Jinak se těším i na tyto nové sprchové gely, určitě brzy některý osobně vyzkouším. :) SINSAY GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  18. Ten olej se mi teda hodně zalíbil. Asi už bych si taky měla nějaké takové produkty od Dermacolu pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě jsem z téhle řady nic nevyzkoušela, ale vždycky, když jdu do DMka tak očuchávám ty jejich sprchové gely :D kamarádce jsem koupila třešňový, který voněl i mně, ale vybrala bych si pomerančový s čokoládou (protože mi připomíná Pims čokopiškoty s pomerančem - ne připomíná, ono to voní naprosto stejně!), ale asi bych ho snědla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem měla podobný ,,problém" s tím pistáciovým sprcháčem. hrozně mi připomínal moje oblíbené pistáciové mléku od mullera a taky bych ho nejradši snědla. :-D

      Vymazat
  20. Já jsem měla melounovou verzi a moc mě to neoslovilo. Teď jsem si oblíbila sprcháče od Bourjois :)

    OdpovědětVymazat
  21. Miluju tu jejich vůni čokoláda a pomeranč! Měla jsem od nich s touto vůni všechno a vracím se k tomu znovu!

    A.

    OdpovědětVymazat
  22. minulý rok na Vánoce jsem dostala svůj první sprcháč - Belgická čokoláda, moc mi nevoněl, ale tenhle rok jsem kupovala zase, protože mi evokuje Vánoce :D k němu jsem vzala ještě Pistácii. Teď si myju ruce Limetkovohroznovým, protože po něm neskutečně dlouho voní a ještě si chci koupit ten Třešňový a Mangový a možná i Meloun. Jasmín a Kokos s Ananasem mě moc neuchvátily.

    OdpovědětVymazat
  23. Mala som ten olejček je fakt skvely ale už mi tiež došiel, škoda že ho nemajú aj vo viacerých verziách, určite si ho ešte kúpim

    OdpovědětVymazat
  24. Naprosto miluji limetko- vínový tělový olej! :-) Vůně je božská a asi se jí nikdy nenabažím! Hledala jsem i tělové máslo od této vůně, ale nenašla jsem jej. Body lotion bylo na mne moc tekuté a ne příliš výživné, ale nákupu nelituji - kvůli vůni :D Z krémů na ruce mi nejvíce voní třešňový, ale je na mne také málo výživný,... :)

    OdpovědětVymazat
  25. Obecně Dermacol moc nemusím, ale tyhle vůně jsou úžasné! :))

    OdpovědětVymazat