úterý 14. ledna 2014

Přírodně s Yves Rocher

Před pár měsíci přišel Yves Rocher na trh s novou bio řadou, která se chlubí množstvím přírodních a bio surovin. Na novinky od Yves Rocher já slyším, navíc tato müsli řada vypadala obzvláště lákavě, takže se mi doma brzy objevily hned dva produkty z této řady a právě těm bude patřit dnešní článek.


Sada obsahuje krém na ruce, balzám na rty, tělové mléko a sprchový gel.  První dva jmenované už mám doma, tělové mléko si chci koupit s dalším slevovým kuponem a na sprchový gel také jednou přijde, ale mám teď doma tučné zásoby, takže na něj nemám v dohledné době nárok.

Všechny výrobky obsahují 99% přírodní surovin, žádná barviva a parabeny a pyšní se certifikátem BIO. Obsahují mimo jiné akátový med, bio kaštan, bio oves a bio slunečnicový olej. Tímto složením mají evokovat müsli a přesně takhle i voní. Prostě jako miska plná obilných lupínků, oříšků a polité sladkým medem. 

Krém na ruce



Krém je trochu tekutější konzistence, ale aspoň se díky tomu lehce roztírá. Se vstřebáváním je to horší, chvilku mu to prostě trvá. Nejdříve jsem proto krém používala striktně jen na noc, ale později jsem přešla i na běžné denní používání. Pocit mastnějších rukou sice i tak prvních pár minut přetrvává, ale v tomhle zimním období mi to nepřijde na škodu. V létě bych ale krém nepoužívala. 

Voní opravdu úžasně, ale stále decentně . V prvních chvílích v tom cítím marcipán. Poté už je to prostě oříškové müsli. Časem se to vytratí a zůstanou už jen čistě hydratované ruce.

Hydratace je skutečně vydatná. Ruce zůstanou jemné, bez suchých šupinek opravdu dlouho. S tímto krémem nemáte pocit, že si po pěti minutách musíte natírat ruce znovu. Bohatě postačí dvakrát - třikrát denně a vše je v naprostém pořádku. 

Krém je v docela pidi 50 ml balení a ubývá bleskovou rychlostí. Po necelém měsíci už mačkám poslední zbytky. I tak mě ale nadchl a přijde mi to jako ideální krém na zimu. Dost možná si ho příští rok koupím zase.

Balzám na rty

Balzám na rty je oproti tomu pořádný macek, má celých 10 ml. Najdete ho v tubičce se skoseným aplikátorem. Já mám taková balení ráda, takže mi vyhovuje, jen mi tedy bude trvat věčnost, než se dopracuji k jeho konci.

Balzám je hodně tekutý, má až takovou gelovou texturu a mléčně bílou barvu. Voní dost podobně jako krém na ruce, čili oříškovo - medově. Chuť je tedy v tomto případě nic moc. Je lehce nahořklá, opravdu jako některé oříšky. Ale jde to cítit jen prvních pár minut, potom už to člověk moc nevnímá.

Balzám je na rtech příjemný, takový lehoučký. Vůbec nelepí, přesto vydrží docela dlouho. Jídlo a pití sice moc nezvládá, ale jinak s vámi pobude i nějakou tu hodinku. Rty si také nestěžují, jsou hydratované, bez šupinek, koutků či jiných nedokonalostí. 

Balzám není vůbec špatný, problém je spíše jen ten, že jsem měla už i lepší balzámy. Dost ho také kombinuji s Nivea Lip Butter a to je prostě úplně jiná liga. Takže ne že by byl nějaký slabší a špatný, ale prostě jsou mi sympatičtější jiné kousky. Největší problém je pro mě asi ta hořká pachuť, která z něj prostě nejoblíbenější balzám nikdy neudělá. I tak ho ale určitě budu používat nadále. 

Složení není uvedeno ani na obalu ani na internetových stránkách, proto ho neuvádím.

Ceny jednotlivých produktů se pořád proměňují, takže je zbytečné něco konkrétně vypisovat. S výjimkou sprchové gelu na produktech však nejsou zelené body, takže na ně můžete mít v klidu slevy 40 - 50%. Krém na ruce i balzám na rty mě v těchto případech přišly každý na něco kolem stokoruny. 

Krém na ruce bych vám doporučila určitě. Sice se trochu déle vstřebává, ale stojí to za to. Je to skvělý hydratační krém. 
Balzám na rty mě už tolik neoslovil. Není špatný, ale najdou se i lepší. Zaujmout by ale mohl právě milovníky přírodnějších produktů. Konečné rozhodnutí nechám na vás.

Zkoušeli jste něco z této bio řady od Yves Rocher?

11 komentářů:

  1. Celou tuhle radu jsem dostala od pritele k Vanocum, zatim si to ale setrim:)

    OdpovědětVymazat
  2. Balzám na rty mě hodně z této řady láká, protože balzámu přece není nikdy dost:) Takže k němu jak se znám se brzy dostanu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle bio řada je jediné, co mě v YR poslední dobou láká. Dřív jsem u nich nakupovala pravidelně, ale když jsem si přečetla složení výrobků a porovnala to s cenou... raději si krém sama uvařím! :))
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ten krém. Vůně úžasná, vstřebávání horší, hydratace fajn, ale příště si zase koupím klasický arnikový :))

    OdpovědětVymazat
  5. Na Vánoce jsem dostala sprchový gel z této řady. Zatím jsem ho nezkoušela, ale voní moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nezkoušela jsem z téhle řady nic, ale ten krém mě zaujal :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ráda bych řadu aspoň očichala :).

    OdpovědětVymazat
  8. Vždycky se mi líbí jejich obrázky, ale přijde mi tak kosmetika dosti obyčejná, ničím nevyniká a třeba na obličej jako krém apod.bych si z YR nic nedala :-( U balzámu už nejsem tak přísná, ale mám jiné adepty :-) docela v poho jsou ty jejich tuhé.

    OdpovědětVymazat
  9. súhlasím s Veronikou, vyššie :)


    Pozyvam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. Balzam mám aj ja, a mne hrozne smrdí. Inak je ale fajn.. :)

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat