čtvrtek 9. ledna 2014

Pozitivní minimix

Vánoční klid na blogu zapříčinil to, že se mi tady nebezpečně nashromáždily výrobky k recenzi. Jelikož je mezi nimi i pár věcí, o kterých postačí pár slov, rozhodla jsem se ty recenze trošku pospojovat. Dnes si tedy dáme tři mini recenze a rovnou budou všechny pozitivní. Čeká vás samozřejmě i negativní minimix, ale ten si dáme až příští týden.

Gel Aloe Vera

Aloe vera v co nejvyšší koncentraci je mojí základní kosmetickou výbavou. Tato zázračná kytička dokáže vyléčit všechny neduhy, co se na kůži objeví. Jelikož mi má předešlá lahvičky došla, hledala jsem zase něco nového. Na parfums.cz jsem objevilu tuto bezejmennou aloe vera lahvičku kolem stokoruny, a tak jsem se jí rozhodla vyzkoušet.

Popisky na lahvičce jsou trochu schizofrenní a výrobce netuší, co že to vlastně prodává. Velký nápis hlásá, že je to 100% přírodní. A pak jsou tam ve složení takové složky jako glycerin, peg a dokonce i urea. Tak upřimně doufám, že se do toho někdo ne... a že  urea pochází z chemické laboratoře, tak jak to u kosmetických výrobků bývá zvykem. Také mi chybí údaj, kolik procent aloe tam skutečně je. Proto jsem nejdříve byla z výrobku docela rozpačitá, působil na mě neprofesionálně, ale naštěstí to vypadá, že je tam aloe docela dost, protože funguje.

Je to tekutější gel nazelenalé barvy a nasládlé parfemace. Která je tam mimochodem také dodána uměle. Pak že 100% přírodní, to určitě. Gel je lehoučký, rychle se vstřebá a nelepí. Použít lze na jakoukoliv část těla.

Funguje skvěle, přesně jak jsem zvyklá. Viditelně urychluje hojení ran všech druhů. Záděry, drobnější řezné rány, odřeniny, popáleniny, modřiny... Ano, když je člověk ,,šikovný", tak takovou věc prostě potřebuje. :-D Pomůže i se suchou kůží, zchladí kdejaký pupínek a doma se prostě neztratí. 

Jsem s ním tedy spokojená, ale postup výrobce mi přijde neprofesionální a proto raději příště sáhnu po něčem jiném. Rostlinku aloe vera jako takovou vám ale určitě doporučuji všemi deseti.

Čisticí ubrousky Douglas

O těch už jste jistě slyšeli mnoho chvály a tady to nebude jiné. Ubrousky používám obvykle na cestách a zatím jsem si vždy vystačila s Niveou. Douglas je ale jiná. Velmi příjemně jemně voní a co je nejdůležitější, skutečně odličují. Makeup je dole pár tahy. A co mě překvapilo nejvíce, odlíčit jdou i oči. To se mi dosud s ubrousky nedařilo. Sice se musí lehce přitlačit a určitě to není vhodně pro každodenní používání, ale dolů to jde, a to kompletně. Zkoušeno na běžných stínech a řasence. Jak by se to tvářilo na voděoodolná líčidla či gelové linky, to nevím, ale asi by se muselo ještě více přitlačit. 

10 kusů vyjde na 39 Kč a toto balení je sympaticky malé, takže se vejde do každé kabelky. Koupím si ho znovu téměř určitě a možná sáhnu raději i po větším balení. Od teď je to můj nepostradatelný pomocník při každé cestě. 

Tyčinka na akné

Moje obdobná tyčinky od Anatomicals se mi před časem rozbila, a tak jsem hledala nějakou náhradu. Od těchto výrobků očekávám vlastně jediné - placebo efekt. Prostě pro ten pocit, že tam ten pupínek nenechávám žít vlastním životem, ale něco jsem udělala pro jeho zničení. Pokud ta tyčinka jako bonus i funguje a trochu pupínek vysuší, je to příjemný bonus navíc.

Na tyčinku od Elf jsou rozporuplné reakce. Mnohým skutečně pomáhá, jiní si zase stěžují na smrad a štípání. To se u mě naštěstí nedělo, ale ta vůně je skutečně silná a věřím, že ne každý ji vydýchá. Mísí se v tom mentol, alkohol, možná nějaká těžká bylinka. Sice mi to nevoní, ale problém s tím nemám. 

Použití je klasické, aplikuje se na pupínek a čeká se. Neštípalo mě to, zbytečně to nelepí, nedělá cucky, prostě bez problému. Pupínek se samozřejmě zázračně nevypaří, ale po nočním působení se mi zdál vždy sušší. Takže aspoň něco málo to dělá, neubližuje mi to a mé svědomí je klidné, že s pupínky tak obstojně bojuji.

Pokud něco obdobného hledáte a nepotřebujete zázraky, tak je tato tyčinka od Elf skvělá volba. Cena je lidová, 39 Kč. 

Znáte některý z těchto výrobků, jaké s nimi máte zkušenosti?

14 komentářů:

  1. Gel z Aloe si zrovna budu teď objednávat do vlastního krému ale dám si pozor, aby byl přírodní teda, i když vím, že to není tak jednoduché. Na E-koze ho myslím mají úplně bez :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aloe vera gel používám nejvíc na pokožku hlavy, kterou krásně hydratuje:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ubrousky jsme měla na dovoloné a nebyly špatné. hezky mokré, moc nelepily a vůně s emi líbila, i když byla dost chemická. Doma bych je nepoužívala (nějak se to nevyplatí), ale na další dovolené po nich sáhnu znovu.
    Což nemůžů říct o tom roll on od elf. Smrad se u těhlech věcí tak nějak čeká, takže to mi nevadilo. Vadilo mi to, že to nefungovalo (asi málo věřím, tak se žádný placebo efekt nedostavil). Taky mi ta aplikace přijde dost nehygienická - dotkne se to bakteriemi nasáklého pupínku, pak se to otočí dovnitř tuby a kontaminuje to celý produkt :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že je v tom tolik alkoholu, že je každý bacil spolehlivě zabit. :-) Ale samozřejmě, pokud je to v jiném balení, je to obecně lepší.

      Vymazat
  4. Taky jsem si chtěla tento Aloe vera objednat, ale nikde jsem nemohla dohledat % podíl aloe. osobně nedám dopustit na gel od LR: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2012/08/velka-recenze-lr-health-and-beauty.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ten údaj nejde dohledat ani na samotné etiketě. Je to asi výrobní tajemství. :-D a díky za odkaz, podívám se na něj.

      Vymazat
  5. Ubrousky jsem taky používala, ale jak píšeš, jsou lepší na cesty než na každý den, mně přišly že mi hodně dráždily oči :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony obecně jsou ubrousky dobré jen na občasné používání na cesty. Když už nic, tak by při každodenním používání přišly docela draho.

      Vymazat
  6. Vlastně jsem ani jednu věc nezkoušela, ale mám jiný aloe vera gel a to je to samé, ohánějí se 100% a potom to člověk otevře a cítí chemickou vůni, píší něco o glycerinu... No čert aby se v tom vyznal...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já si ty ubrousky teda na dovolenou taky pořídím:o)) Díky za recenzi:o)

    OdpovědětVymazat
  8. Tý jo neznám ani jeden, ale to s tím aloe vera, vypadá dost dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Ty odličovací ubrosuky od Douglassu jsou úžasný! Snad nejlepší, co jsem doteď vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky miluju odličovací ubrousky od Douglasu! Skutečně odličují, což se o ostatních říct jen tak nedá...
    http://simushkainwonderland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat