úterý 21. ledna 2014

Po stopách granátového jablka

Nápad na tento článek vznikl vlastně úplně náhodou. Dnes vám představím 3 věci, které spolu nemají na první pohled nic společného. Doputovaly ke mně v rozdílnou dobu, z různých stran a za odlišnými účely. Přesto všechno je spojují dvě věci. Voní po granátovém jablku a všechny je miluji primárně kvůli jejich vůni. A to je také důvod, proč jsem se je rozhodla spojit do jedné recenze.

Přiznám se, že jsem sice granátové jablko už jedla, ale je to už pár let zpátky a nějak si jeho chuť ani vůni nedokáži vybavit. Jediné, co si pamatuji, jsou ty miliony otravných zrníček, co to obsahuje. 

Na následujících produktech je docela vtipné, že i když mají všechny připomínat jedno a to samé ovoce (a dva z nich jsou dokonce přírodní, takže by měly obsahovat i přírodní aromata), tak vlastně každý z nich voní úplně jinak. Ale všechny jsou skvělé, a to je hlavní. 

Balzám na rty Greenland

Greenland je přírodní značka, která se prodává v Douglasu. Je mi sympatická, má hezké obaly plné ovoce a není ani přehnaně drahá. Jednou už jsem sahala po jejich pleťovém krému, ale na poslední chvíli mě znechutila prodavačka, která o něm neměla ani páru a nedokázala mi k němu nic říct. Při poslední návštěvě této parfumerie mě ale zaujaly krásné balzámy na rty. A i když jeden stál 99 Kč, což není na balzám zrovna málo, byla jsem tehdy v dobrém rozmaru a jednoduše jsem si udělala radost. Parfemací bylo na výběr více, mě nejvíce zaujalo právě granátové jablko.

Balzám se pyšní přírodním složením, obsahuje bambucké a kakaové máslo a také jojobový olej. Naopak v něm nenajdete parabeny a parafín. 

Na balzámu je nejhezčí balení, které opravdu zaujme. Působí bytelně, elegantně a budí dojem, že je z kovu. Je to však obyčejný plast. Ovšem kvalitní a nepraská, nerozjíždí se, jak to umí levnější kolegové. 

Nejdříve jsem byla z balzámu docela rozpačitá, protože ze všeho nejvíc připomíná obyčejný jelení lůj. Postupem času jsem si na něj ale zvykla. Na rtech je příjemný, nijak nechutná, drží dlouho a o rty krásně pečuje. A vůně, tak ta je krásná. Jemná, nevtíravá, sladká. Balzám mi ve finále hodně vyhovuje a jestli někdy půjdete kolem Douglas a nebude vám líto dát stovku za balzám, tak vám ho vřele doporučuji.

Balzám Saloos

Tento balzám na celé tělo ke mně doputoval v jednom z beauty boxů a nejdříve jsem z něj nadšená nebyla. Měla jsem už jeho jinak parfemovaného kolegu a tak nějak je to nanic. Nehydratuje to nijak extrémně, má to hodně tuhou texturu, vstřebává se to sto let. Nejvíce jsem to využívala na suchou kůžičku kolem nehtů. Postupem času jsem ale zjistila, že jsem si vypracovala závislost na té vůni. Ta je božská!

Nevím, jestli takhle reálně voní i granátové jablko, spíš bych řekla, že to tak výrazné nebude. Ta vůně je opravdu silná, sladká, ovocná, opojná. Nedovedu to lépe popsat, zatím jsem se s ničím podobným nesetkala. Ale prostě mě to učarovalo. Postupem času jsem si tím proto začala mazat celé ruce. Samozřejmě jen před spaním, protože se to vsakuje tak půl hodiny, takže přes den je to nemyslitelné. A s rukama to vlastně ani nic zázračného nedělá. Když si je namažu běžným hydratačním krémem, jsou spokojenější daleko víc.

Takže tenhle produkt je vesměs nanic, ale tu vůni miluji tak, že mám hříšné myšlenky, že si ho snad i koupím znovu. :-) Ale s klidným srdcem vám ho fakt nedoporučuji.


Sprchový gel Fa

Obvykle takové klasicky provařené značky sprchových gelů moc nekupuji. Fa, Palmolive, Radox, Adidas, Playboy atd. Vlastně pro to nemám žádný racionální důvod. Celkově mám konvenční masovou kosmetiku ráda a používám ji hojně, ale prostě tam chybí nějaké vzájemné sympatie a já si vždy radši, ač nelogicky, koupím třeba Yves Rocher, který vyjde třikrát dráž a rozdíl v kvalitě asi moc velký nebude. Každopádně, také ráda dělám výjimky a v létě ke mně doputovaly dva sprchové gely od Fa. Byla na ně nějaká akce a soutěž v Rossmannu, takže ve finále mě vyšel jeden sotva na 20 Kč a zase až tak velké antipatie k tomu nemám, abych to za tu cenu nevyzkoušela. A právě jeden z nich voní po granátovém jablku...

A zcela překvapivě voní úplně jinak než dva předchozí ,,granátoví" kolegové. Voní to prostě jako dost klasický sprcháč s neutrální ovocnou parfemací. Kdybych neviděla obal, na granátové jablko nikdy nepřijdu. Ale i tak je ta vůně na sprchování fajn. Příjemně nasládlá a spíše neutrální. 

Sprchový gel má mléčnou bílou barvu, pění více než obstojně a prostě vás umyje. Tak nějak klasika. Dále slibuje obdobné účinky, jako má tělové mléko. A musím vám říct, že i když mazadla všeho druhu nenahradí úplně, tak na tom něco bude. Pokožka není po mytí vůbec vysušená a když zrovna nemám náladu se mazat, tak to vůbec nevadí. Aspoň trochu péče se jí dostalo už při sprchování. Takže jsem vlastně více než spokojená a asi je na čase odhodit předsudky a dost možná si zase nějaké Fa časem koupím znovu.

Co vy a granátové jablko, najdete ve svých zásobách nějakou kosmetiku s touto parfemací a voní vám?

13 komentářů:

  1. Mam ten balzam Saloos. Pouzivam ho vecer na rty a pod oci, zbavil me pandich kruhu, takze jsem si ho fakt oblibila.
    Balzam ma fakt krasne baleni.

    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem obličejový olej od Saloos a určitě si ho v budounu pořídím znovu, i když spíš kvůli účinkům, než vůni :) Protože granátové jablko je nejlepší k jídlu :)

    OdpovědětVymazat
  3. taky ten Saloos balzám používám pod oči, doufám, že bude mít stejný efekt jako u Charmedky, kruhy bych potřebovala vyzmizíkovat :(

    OdpovědětVymazat
  4. To je vážně zajímavé, ani si nedokážu vybavit, jak přesně granátové jablko voní, tak to bych to asi klidně věřila kterémukoliv výrobci... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam doma peeling a krem z granatoveho jablka - oboje super!

    Posledny tyzden Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Ten Greenland vypadá dobře:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s granátovým jablkem ještě nic nemám, jelikož jaksi tuhle vůni nevyhledávám :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že jsem snad měla jen jeden přípravek, který měl v sobě granátové jablko a co si tak vzpomínám jeho vůně byla nádherná :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já ten Saloos Granátové jablko (taktéž mám z Ladyboxu) používám jako večerní oční krém. Mám dost suché okolí a pomáhá krásně!!

    A.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já jsem se zatím s granátovým jablkem v kosmetice asi nesetkala :-D Dokonce ani neznám Granátové jablko od Saloos, ale například vím, že v The Body Shop mají celou řadu pro straší pleť, ale na tu mám ještě dost času, ale voní docela příjemně :-D

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Mám ten balzám od Saloosu a až doteď jsem netušila, že je na celé tělo. Používám ho jen na rty a tam teda funguje výborně, ať je mám sebevíc suché nebo popraskané, stačí jednou namazat a vše je, jak má být.

    OdpovědětVymazat