pátek 24. ledna 2014

Pleťová maska Amie

Dáme si pokračování se značkou Amie a dnes vám představím druhý ze tří produktů, které jsem si koncem minulého roku pořídila. Oční odličovač mým testem neprošel, maska je na tom naštěstí lépe. 


Hloubkově čisticí maska je primárně určena pro mladou problematickou pleť. Slibuje osvěžit a čistit pleť do hloubky, vstřebává přebytečný maz a pomáhá bojovat proti akné. Dále ochlazuje, osvěžuje a zanechává pleť čistou a jemnou, pomáhá udržovat póry čisté. 

Pyšní se z 94% přírodní složením a obsahuje mimo jiné přírodní pepermint, francouzský jíl a limetkové máslo. 


Maska to u mě měla docela těžké, protože v této oblasti už mám svého jasného favorita. Pure System od Yves Rocher prostě nemá chybu a Amie ho samozřejmě ani náhodou netrumfl. Přesto si mě maska dokázala získat.

Nejúžasnější na ní je vůně, která je nádherná. Citronově - mentolová a opravdu přirozená. Není to žádný levný záchodový citron, ale skutečně jako citronová limonáda s lístkem máty. Vůně je poměrně výrazná a po celou dobu, co mám masku na obličeji, tak ji cítím. A i když je to u mě asi překvapení, tak se mi to prostě líbí. Je to skvělá relaxace. 

Maska je dost hutná, takže už těžko leze z tuby a i na obličeji se musí lehce přitlačit, aby se vše rozetřelo tak jak má. To už se mi líbí o něco méně, ale není to žádná katastrofa.

Maska na obličeji začne příjemně chladit a také tuhnout. Musí se nechat působit 10 minut, což se mi na celé masce líbí asi nejméně. Pro mě jsou obstojné 3 minuty, všechno delší už je otrava. Proto jsem ji často smývala dříve, už tak po 7 minutách a přišlo mi, že to stačí. Ale samozřejmě, čím déle, tím lépe. Maska více a více tuhne a v místech, kde se pokožka nejvíce mastí, se umí i lehounce vstřebat. 

Smývání je poté další otrava. Maska je jakoby mazlavá a musí se oplachovat opravdu poctivě. I tak se mi obvykle stává, že to musím u zrcadla ještě doladit a smýt poslední zbytečky, na které se ve sprše nedostalo. 


Výsledný efekt je naopak příjemný. Pleť není nijak podrážděná. Chladivý efekt přetrvává ještě tak dalších 15 - 20 minut. Myslím, že v létě by to mohla být docela pecka. Pleť je hodně jemná a příjemná na dotek. Vůbec není vysušená. Póry jsou stažené naprosto minimálně, to ani nestojí za řeč. Pleť matnější sice krátce po aplikaci je, ale nemá to dlouhého trvání, takže vlastně také nic.


Když se to sečte všechno dohromady, tak je to prostě takový maskový průměr. Nějaký ten efekt to na pleti má, musí se ale přetrpět dlouhá doba působení a špatné smývání. Vše naopak vyrovnává vůně, která je jednoduše božská. Chladivý efekt je také příjemný. Svým způsobem jsem si masku oblíbila a používám ji ráda. O dalším balení ale reálně neuvažuji. Jak už jsem říkala, maska od Yves Rocher působí rychleji, je uživatelsky příjemnější a výsledný efekt výraznější. Tady není co řešit. 

Masku od Amie můžu tedy doporučit těm, co miluji limetky s mátou nebo dají na přírodnější složení, i když pozor, ne úplně čistě přírodní. Nějaká ta chemie se tam také připletla. Kdo však hledá něco speciálnějšího s výraznějším účinkem, musí se poohlédnout jinde.

Masku jsem kupovala na mojesminky.cz a její stálá cena je 149 Kč za 75 ml.

Jaká je vaše nejoblíbenější pleťová maska?

3 komentáře:

  1. Ja som masku tiež mala a prišla mi super. Ja ked si idem raz za týždeň masku tak si z toho spravím čas len pre seba. Takže ani ten čas mi nevadil. Vôňa mi až taká prírodná neprišla, ale mala som ju rada. Celkovo to bola dobrá maska. Keby nemám v hľadáčiku asi 3 ďalšie, tak si ju kúpim znova.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá dobře a ta její vůně musí být nádherná :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji vám za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat