pátek 3. ledna 2014

Micelární voda Ziaja

První recenze tohoto roku patří micelární vodě od Ziaja. Výběr je ale spíše náhodný. Tuto micelární vodu jsem kupovala někdy v létě, ale nechala jsem si ji na občasné používání u rodičů, a tak jsem se k jejímu pořádnému testování dostala až přes vánoční svátky. Nyní už mám spotřebovánu zhruba polovinu a je nejvyšší čas si to vše zrekapitulovat. 



Nějakou micelární vodu od Ziaja jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, ale nějak jsem si v jejich sortimentu nemohla vybrat tu pravou. Mají totiž klasicky všechno pro vyšší věkové kategorie nebo naopak pro mastnou pleť a nic mezi tím. Nakonec jsem nad tím přivřela oči a sáhla po růžové sadě, která je sice určena pro 30+, ale řekla jsem si, že u odličovače je to více méně jedno. 

Tato micelární voda navíc obsahuje glycerin a růžové máslo. Kromě odlíčení slibuje změkčení pleti, zabránění jejímu vysoušení a také její zklidnění.

Složení je ,,ziajovsky" chemické a na micelární vodu je tam těch ingrediencí docela dost.


Micelární voda je bez parfemace a necítím z ní vůbec nic. Odličuje velmi dobře a nikdy jsem neměla větší problém a nemusela jsem sahat ještě po  něčem dalším. Obvykle stačí dva tři tampóny a vše je dole.

Bohužel ale není vhodná pro odlíčení očí. Sice si s líčidly dokáže poradit více než obstojně, ale neuvěřitelně v očích pálí. Nikdy jsem nic tak agresivního na očích neměla. Opravdu to s tím nejde. Ty růžové extrakty pro jemné odlíčení očí asi nebudou, i když výrobce tvrdí, že byl výrobek dermatologicky testován pod dohledem optiků. Očím se tedy bezpodmínečně vyhnout!

Micelární voda v prvních chvílích na obličeji jemně lepí, ale během chvilky se to vstřebá. Co se mi líbí nejvíc, tak to, že je pleť po použití taková jemná a lehounce hydratovaná. S úplně všemi micelárkami, co jsem kdy vyzkoušela, jsem měla stejný problém - pleť vysušovaly. Nebo respektive měla jsem po nich takový divný pocit. Z toho důvodu také obvykle micelárku kombinuji ještě s odličovacím mlékem, aby se to vyrovnalo. Tady ale nebylo nic takového nutné. Pleť byla nejen vyčištěná, ale dostala také trochu péče, tak jak slibují oficiální popisky.

S micelární vodou od Ziaja jsem tedy spokojená. Bohužel se tedy neosvědčila na oči, ale na ty já obecně micelárky nepoužívám, takže to pro mě není zase tak velký problém. Důležité pro mě je, že bez problémů odlíčí obličej a příjemným bonusem je jemná a pěstěná pleť. 

200 ml výrobku vás vyjde na cca 80 Kč a s klidným srdcem vám ho můžu doporučit. Sice čím více micelárek vyzkouším, tím mi přijdou všechny na jedno brdo, ale Ziaja má v sobě právě ten benefit, že nevytváří pocit suché pleti. Pokud s něčím takovým také u micelárek bojujete, tak ji určitě vyzkoušejte. 

Jaká je vaše nejoblíbenější micelární voda? Vede stále růžová Bioderma?

14 komentářů:

  1. Micelární vodu jsem popravdě ještě vůbec nezkoušela, ale tahle vypadá velice dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím do puntíku. Používala jsem intenzivněji v létě, nyní už odličuji pouze olejem nebo balzámem, které jsou skvělé i pro oční okolí, když ale potřebuji sundat makeup rychle třeba před cvičením, sahám po Ziaje a růžová Bioderma stojí vedle. S tou jsme si nesedly, pocit stažené pleti nemusím. Vlastně nevím, proč se dočkala takové slávy, i její ségra Hydrabio je podle mě o dost lepší a méně mi dráždila i ty oči.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle micelární vodu jsem ještě nezkoušela, podle tvých slov by mohla být docela fajn, ale to složení mě odrazuje :-/
    Mě růžová Biodrerma zase tolik neohromila, jsem spíše pro oleje. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem teď k Vánocům dostala micelárku od Biodermy, nikdy předtím jsem jí neměla. Tak jsem zvědavá na pozdější výsledky :) Od Ziaji jsem ještě nic nezkoušela.. na téhle micelárce se mi hrozně líbí ta červená lahvička - nemůžu si pomoct ! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Presne, neskutocne pali v ociach, skusala som to dva krat a uz nikdy. Tak som si do nej dala par kvapiek tea tree oleja a pouzivam iba na tvar a oci odlicujem kokosakom. Ja som ale zvyknuta odlicovat oci micelarkou, takze znova uz si ju nekupim.

    OdpovědětVymazat
  6. Ziaju jsem nezkoušela, pro mě ale vede Mixa - mohu si s ní krásně odlíčit i oči a vůbec neštípe, pleť mám taky dobře vyčištěnou. Momentálně používám Loreal, ale vadí mi balení a dávkování, navíc se po ní cítím víc ulepená než po Mixe, ke které se teď ráda vrátím :). Pak plánuji vyzkoušet Ryor :).

    OdpovědětVymazat
  7. já se ziajou na obličej moc spokojená nebyla, protože mi přišlo, že ve výsledku ani jeden produkt mi s pletí nic neudělal. Takové nenadchne neurazí, ale to spíš radši obětuji peníze a koupím si kvalitní výrobek :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nesnáším odličovače, z kterých mě štípou očí :( Ale jak říkáš, já taky většinou odličovadla různě kombinuji, oči a pleť zvlášť, takže by to nemusel být zas takový problém. Krom toho ta červená mě úplně přitahuje :D Myslím že Ziaja je ale jinak fajn značka, nikdy jsem s ní neměla vyloženě problém.

    OdpovědětVymazat
  9. Biodermu jsem nezkoušela, ale ani nechci, protože jsem opravdu spokojená s L'oréal :).

    OdpovědětVymazat
  10. já už nechci moc zkoušet, co se micelárek týče, protože mě právě z hodně věcí pálí oči, tak jsem ráda, že jsem našla svoje favority (Biodermu, nově L'Oréal). ale docela se mi líbí ta lahvička, takže díky za recenzi, aspoń po ní ve slabé chvilce nesáhnu :D

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře, brzy přidám recenze i na slavnou Loreal a budete se divit, co mi ta lahvička vyváděla. :-) a Ryor už mám také v zásobě.

    OdpovědětVymazat
  12. Zkoušela jsem všechny lékárenské micelárky, tahle mě láká, ale mám strach, že nebude tak dobře odličovat, to je pro mě primární, aby výborně odlíčila.. :/

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem dlouholetý spokojený uživatel růžové Biodermy, ale celkem mě nadchla i micelární voda od L´oréalu. Ziaja mě v tomto směru nijak neláká.

    P. S. Mrkni ke mně na blog na nový článek o parfémech, myslím, že by Tě mohl zajímat:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/01/jak-jsem-si-vybirala-novy-parfem-cast.html

    OdpovědětVymazat
  14. Díky za recenzi. Pro mě je teda docela důležité, aby micelárka šla i na oči, takže jsem ráda, že jsem si dřív přečetla Tvoji recenzi, než si ji koupila.

    A.

    OdpovědětVymazat