čtvrtek 12. prosince 2013

Upíří řasenka od Dermacol

Vampire řasenka od Dermacolu je na trhu už nějaký ten pátek, ale já s recenzí opět meškala. Můj vztah k této řasence se měnil ze dne na den, a tak jsem tomu potřebovala dát čas. Bohužel pro řasenku, čím déle jsem ji měla, tím více negativ jsem nacházela. Takže od prvního použití, kdy jsem z ní byla absolutně nadšená, se to vykrystalizovalo někam ke slabšímu průměru.


Tato řasenka má do dáli zářící obal. Já jsem radši na něco umírněnějšího, ale v drogerii to z regálu na vás doslova volá, ať se jdete aspoň podívat, takže jako marketingový tah je jedovatě žlutá opravdu dobrý nápad. 

Řasenka se prezentuje jako ,,mega prodlužující". Tak to jsem jásala hned, jak jsem si to přečetla. Sama mám řasy docela husté a se všemi objemovými řasenkami dost bojuji, a tak se vždy snažím hledat právě ty, co ,,jen" prodlužují a žádný objem nedělají. Takže tohle je přímo pro mě.

Líbí se mi i kartáček. Malé plastové štětinky, s těmi mám jen ty nejlepší zkušenosti a právě ty umí řasy prodloužit, nikoliv zahustit.


Začala jsem tedy nadšeně testovat a problémy se začaly vynořovat jeden po druhém. Na kartáčku vždy ulpělo moc barvy. Bezpodmínečně jsem to vždy musela utřít do kapesníku, jinak se s tím nedalo malovat a ihned jsem měla žmolky na řasách. Když se mi to ale podařilo správně otřít, výsledek na řasách byl uspokojivý. Řasenka skutečně velmi hezky prodlužuje a řasy lehce natočí. Objem neudělá žádný, takže pro majitelky řídkých řas je zapovězena, ale to už je patrné od jejího samotného názvu. 

Na řasy se tedy nanáší docela dobře, ale musí se dávat pozor na dvě věci: Přebytečnou barvu pro jistotu otřít a mezi jednotlivými vrstvami udělat vždy menší pauzu. Pokud totiž řady přečísnu víckrát po sobě, má to tendence žmolkovat a vytvářet ,,pavoučí nožičky". Její nanášení tedy není zrovna nejrychlejší, ale výsledek na řasách se mi opravdu líbí, a tak jsem byla ze začátku ochotna to tolerovat a má spokojenost s řasenkou trvala i nadále.


Jenže se tady objevil další problém. Opadává pod oči a dělá šmouhy. Já jsem to nejdříve ani nepociťovala. Když jste řasenky neměli na řasách moc a nebylo zrovna vlhké počasí, tak to bylo velmi nepatrné a něco podobného dělá většina řasenek. Jenže stačí nějaká mlha či déšť nebo prostě máte chuť na hodně výrazné a ,,navrstvené" řasy a v ten moment to jede. Za chvíli vypadáte jako panda. Já jsem se řasenky vždy snažila dávat co nejmíň, takže u mě nebyl tento problém tak patrný...

...Jenže dříve než jsem stihla objevit všechna stinná zákoutí této řasenky, doporučila jsem ji kamarádce, která si ji koupila. I ona má husté řasy a hledá pouze prodlužující řasenky. Ale na rozdíl ode mě miluje hodně výrazně nalíčené řasy a nebojí se ani ,,pavoučích nožiček". Proto také byla z prvního zkoušení řasenky nadšená a chtěla ji. Jenže po pár týdnech mluvila jinak. Hrozným způsobem jí řasenka opadává pod oči a několikrát mi zdůrazňovala, že tohle jí prostě v recenzi nesmím odpustit! Takže neodpouštím. 

A aby toho nebylo málo, já i kamarádka jsme se shodly na dalším problému. Vysychá raketovou rychlostí. I když já sama to přičítám hlavně tomu, že velké množství řasenky skončilo v kapesníku. Ale zase co jsem měla dělat, když s tím nešlo malovat. Mám ji teď otevřenou asi měsíc a půl a je téměř na konci svých sil. Jestli se dožije dvou měsíců, bude to hodně. Jenže já od řasenky očekávám vždy aspoň měsíce tři.




Suma sumárum, i když jsem byla nejdříve s řasenkou spokojená a výsledný efekt na řasách se mi líbí, těch problémů se během používání vyrojilo více než dost. S řasenkou se musí zacházet velmi opatrně, jinak řasy slepuje. Při nejbližší příležitosti opadává pod oči. Velmi rychle vysychá. 

Zároveň je tedy určena pro úzkou skupinu lidí, kteří mají své řasy husté a chtějí jen prodloužení. Což ale samozřejmě nepočítám jako negativum. I takové řasenky jsou na trhu potřeba a já osobně je vždy vítám. Jen je nutné to vzít na vědomí a neměl by si ji kupovat nikdo s řídkými řasy. 

Ale docela se zdráhám, doporučit ji i majitelkám hustých řas. Není to sice primárně špatná řasenka, ale těch problémů je tam více než dost. I tak je mi nějakým způsobem sympatická a ráda jsem ji používala. Znovu si ji ale nekoupím. Když zatoužím po řasence od Dermacol, raději sáhnu po Imperial, která mi po všech směrech vyhovuje daleko více.

Za poskytnutí řasenky k recenzi děkuji PR Dermacol.

Máte mezi řasenkami Dermacol nějakého oblíbence?

9 komentářů:

  1. Já mám ráda zelenou dermacolku Nutri Lash, ta je vážně fajnová, navíc se mi líbí obal. Po téhle žluté bych se v obchodě ani nepodívala, poslední dobou mám silnou averzi k čemukoliv, kde je napsáno "Vampire", asi je na mě přeupírováno:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím na ni moc nadšené ohlasy nejsou, koukám. :) Já mám snad u všech řasenek od D. problém s tím, že vysychají. To mě štve, jinak mi vyhovovaly velmi, ale za měsíc vyhazovat řasenku, to je na mě moc. :)
    Jen by mě teda taky zajímalo, co je na řasence tak upířího... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ještě neměla řasenku od Dermacolu. Škoda, že ti slepila řasy :-/

    OdpovědětVymazat
  4. mamka si ji koupila tak vyzkouším :) máš krásné oči :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nějak mě řasenka nezaujala :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoooj,

    já s tebou souhlasím naprosto ve VŠECH bodech! Ze začátku láska a pak to šlo z kopce... Já mám ráda mega výrazný řasy a po třech týdnech používání strašně zhoustla a cuckatěla, což bych očekávala od řasenky za 50 Kč...
    Pokud můžu za sebe doporučit řasenku, tak je to žlutá Miss Sporty za nějakejch 70 ká a ta je v mých (i na mých) očích naprosto dokonalá dokonalost! Stále jsem nenašla nic lepšího, než je MS... a její první koupě byla náhoda týden před výplatou =o)

    OdpovědětVymazat