pondělí 16. prosince 2013

Oční odličovač Amie

Značka Amie má u mě premiéru. Celkově mi byla ale sympatická, a tak jsem při posledním nákupu na mojesminky.cz přihodila hned tři kousky od této značky. Dnes se podíváme na zoubek prvnímu z nich.

Odličovače očí, to je kapitola sama pro sebe. Dvoufázové mi nevyhovují, protože jsou mastné a ty jedno složkové zase neodličují. A tak se stále motám v kruhu. Zkouším, střídám, hledám...a nenacházím. A ten pravý odličovač jsem nenašla ani u Amie.


Odličovač velmi jemně a sympaticky voní. Tak svěže květinově. A je skutečně jemný. V očích vůbec nepálí, nevysušuje, nelepí. Potud je skutečně fajn a je to příjemná změna oproti agresivnějším odličovacím kolegům.

Ve složení se moc nevyznám, ale čistá příroda to nebude. Vidím tam akorát pár pěkných složek, ale jinak mi to přijde jako chemická klasika. 


A teď k tomu nejdůležitějšímu. Odličuje to? No, dejme tomu, že ano, ale dá to pořádně zabrat. První použití byla opravdu katastrofa. Dám si obvyklou dávku odličovače na tampónek a ono skoro nic, pomalu se z oka nic nehnulo. Tak jsem přidávala, tlačila a časem se nějak zadařilo. Ale copak má být každodenní odličování očí doslova válčením? To teda ne.

Časem jsem to trochu vypilovala. Odličovače je potřeba opravdu hodně. Prostě komplet zmáčím celý tampónek. Díky bohu, že je vodička tak jemná. I když jí máte v očích pomalu litry, neštípe ani jinak oči nedráždí. 

Takže prostě to chce opravdu hodně namočit jeden tampónek, který docela lehce sundá to nejhorší z obou očí. Potom beru druhý tampónek, opět hodně mokrý a snažím se sundat zbytek. To už bývá horší, musím hodně přitlačit a většinou to stejně nestačí a ještě to finálně přejíždím micelárkou. 

Pro srovnání, obvykle oční odličovač na tampónek jen letmo kápnu a jedním kouskem odlíčím obě oči. Vesměs je to u mě řasenka a stíny. Linky nosím výjimečně, a když už, tak jen ty z fixy.


Podtrženo sečteno, je to špatné. Odličovače potřebujete opravdu hodně, musíte tlačit a výsledek stejně není na sto procent. A ano, je to letos už v pořadí třetí odličovač, který jsem zkusila a byl na nic. I když upřimně, po Loreal a Nivea, je tento Amie asi nejmenší zlo. 

Odličovač Amie seženete na mojesminky.cz za 139 Kč. Ke koupi vám ho ale nedoporučuji.

Opravdu už nevím, co na ty oči vyzkoušet. Ale po třetím fiasku v řadě, se pravděpodobně pokorně vrátím k dvoufázovému odličovači od Yves Rocher. Sice je otravně mastný, ale aspoň odličuje na jedničku. 

Znáte značku Amie, vyzkoušeli jste od nich něco?

8 komentářů:

  1. Značku znám jen tak od pohledu, ale nic jsem ještě nezkoušela. Já naštěstí nemám nijak citlivé ani náročné oči, takže si je můžu odlíčit téměř čímkoliv. Teď používám buď odličovací olej od Saloosu nebo micelárku od Mixy.

    R. UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych si chtěla objednat nějaké přípravky na čištění a dočištění pleti od značky Amie. Odličovák používám momentálně od značky Balea a nebo dětské tělové mléko Wickies, to taky dobře odličuje :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já nosím každý den linky a voděodolnou řasenku, takže taky s odličováním celkem válčím. Teď to ale kombinuji tak, že na oči používám mastný odličovač a na pleť a dočistění očí moc príjemný odličovač s chrpou od Yves Rocher a už si nestěžuji :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám od Amie Moring Clear, čisticí krém. Ze začátku jsem byla naprosto nadšená - nevysušoval pleť, byl moc příjemný. Ale po čas se mi začaly dělat velké podkožní pupínky a zlepšilo se to, až když jsem Amie vysadila. Možná za to může ten vosk ve složení, netuším. Na tváře ale na čelo a bradu už mi nesmí. Každopádně škoda, složení, cena, a celkově ta značka jsou mi sympatické :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tý jo značku slyším poprvé :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoooj,

    Amie mi lákala, takže si z wishlistu škrtám odličovák...
    Já teda používám dvoufáze, konkrétně od Bourjois, ale chtěla jsem něco nového, ale ne...
    Já teda odlíčím nejdřív gelem a pak dvěma tamponky z každý strany a pak dočistím micelárkou... pokud mám divoký líčení, tak tři tamponky =o)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si tento odličovač koupila už několikrát. Stačí mi na maličko navlhčený tamponek pár kapek a odlíčí vše krásně, zvládne stíny, linky, řasenku...a to ani nějak zvlášť netlačím, takže za mě spokojenost veliká.

    OdpovědětVymazat
  8. No, aspoň už Tě neštípe, to je cesta správným směrem. :) Jinak složení se mi docela líbí (když už tam ty kytky jsou, jsou celkem vepředu), zbytek klidně přehlédnu. To, že moc neodličuje, by mi docela vadilo. Tak zase nic... :)

    OdpovědětVymazat