úterý 15. října 2013

Odličovač očí Nivea

Negativních recenzí stále není dost a dnes budeme pokračovat. V poslední době se mi na kosmetickém poli opravdu nedaří. 
Odličovače očí jsou u mě kapitola sama pro sebe. Zkouším jeden za druhým, ale nikdy jsem ještě nenarazila na nic uspokojivého. Niveu mi doporučovalo mnoho z vás, bohužel ani tady to ale na můj ideální odličovač nevypadá.


Nivea nabízí odličovačů hned několik. Já jsem zvolila ten jednosložkový bez oleje. Vím, že dvoufázové odličují obecně lépe, ale mně prostě vadí ta jejich mastnota a tak se stále snažím najít něco uspokojivého jinde. Nivea to ale nebude.


Na začátku to přitom nevypadalo tak zle. Odličovač voní jako typická Nivea, čili velmi příjemně. Mám tu parfemaci moc ráda. Celkově je mi odličovač sympatický a já se těšila, jak mi bude dělat dlouhodobého společníka.

Negativa se však začala rodit velmi záhy. Velký otázník je u dráždění očí. Něco podobného se mi dělo s jedním odličovačem od Yves Rocher. Prostě pětkrát se s tím odlíčím a vše bez problému a po šesté mě hrozně štípou oči. Když se mi ho omylem dostane více do oka, tak to je peklo. A občas, i když se snažím odličovat opatrně, tak mám poté ještě nějakou dobu takový nepříjemný pocit v očích.


A jak si vede se samotným odlíčením? Nic moc. Taková ta největší a nejhorší vrstva líčidel jde sice dolů rychle a lehce, ale něco na tom oku zůstane a nejde to dolů. S tímto odličovačem vypotřebuji i o nějaký ten tampónek více a stejně se ráno vzbudím s černými kruhy pod očima. Přidávát více odličovače nebo zbytečně používat sílu, se mi moc nechce, protože jak už jsem psala, jakmile se mi toho dostane více do oka, hrozně to pálí.

Odličovač očí od Nivea mě jednoduše nebaví. Odličuje velmi průměrně. Měla jsem již hodně odličovačů bez olejové složky a Nivea je takový průměr. Potkala jsem se už s horšími, ale také lepšími. Největšími problémy je pro mě ale občasné pálení a velmi častý nepříjemný pocit v očích. 125 ml výrobku seženete v každé drogerii a stojí něco málo přes stovku. Za sebe ho ale nedoporučuji.

A já se budu i nadále pokoušet hledat ideální oční odličovač. Už mám zase jeden další ve svých zásobách, tak uvidíme, jak si povede on. A můžete mi do komentářů samozřejmě napsat vaše tipy na oční odličovače. 

Znáte tento odličovač od Nivea? Jak sedl vám?

P. S. Příští recenze už bude pozitivní. Slibuji. :-)

22 komentářů:

  1. Ten jsem dřív měla mockrát. Když jsem ještě nebyla frfňa, stačil mi. Teď už ho nechci. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Brr, tuhle věc jen vidím a už mě štípou oči. Měla jsem jedno balení, kdysi dávno, co ti budu povídat, do koše šlo ani ne za týden. By mě zajímalo, které citlivé oči by tyhle muka snesly. Až budu stát o tak neskutečné pálení, radši si vymyju oči vodkou, ta by snad pálila i míň.

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ho a odličuje mnohem lépe než nějaká mléka (potřebuju tu mastnotu, aby se mi dostalo vše pryč), ale jak říkáš, mastné to je až moc a líčení nejde z očí ani rychle, ani všechno. Dokonce se mi z něj zhoršilo akné přesně v té oblasti, kam se dostane při odličování... Teď to řeším tak, že si tamponkem namočeným ve vodu otřu celý obličej, tím odlíčím i pudr a sundám tuhle Niveu. Máš pravdu, že porozhlédnout se po novém odličovači by nebylo na škodu, zde ale narážím na problém - na hodně z nich mám alergii. Máš nějaké oblíbené, které bys mi doporočila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S odličovači očí hrozně bojuji a oblíbený bohužel žádný nemám. Snad je jediný dvoufázový od Yves Rocher jsem měla dvakrát. Ten odličuje skvěle, ale bohužel je mastnější. Vždycky jsem potom oko musela ještě něčím přetřít. A úplně marná není ani bájná růžová micelárka od Biodermy, i když na každodenní odličování očí mi také vyloženě nesedla.

      Vymazat
  4. Odličovač od Nivei jsem měla kdysi a hrozně štípal... Teď mám jakýsi jemný odličovač od Ziaji a taky nic moc, chemicky smrdí a trochu hůř odličuje, ale aspoň neštípe :) Mně dělá nejlíp dvoufázový odličovač od Bione (už jsem ho určitě doporučovala), ten mně vyhovuje po všech stránkách, akorát je škoda, že nevoní. Teď jsem si po asi 4 baleních dala pauzu a už toho lituju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ziaju jsem také zkoušela a měla jsem podobnou zkušenost. Neštípala, ale také neodličovala.

      Vymazat
  5. Jo tak z tohole fešáka jsem měla zánět spojivek, nikdy víc. :)
    Kdysi jsem měla ráda od Garnieru ten zelený s hroznovou vodou, ale ani nevím, zda se ještě dělá. Teď jsem docela spokojená s Mixou micelárkou, ta ujde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zelený Garnier jsem používala když jsem byla mladší. Akorát mě tedy dost v očích pálil. Já asi nakonec taky dopadnu tak, že budu i oči odličovat micelárkou.

      Vymazat
  6. Já odličovače na oči nepoužívám, vše stáhnu balzámoým odličovačem, což je pohoda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že jsem ho už také měla, ale snad jsem ho ani nevypotřebovala celý...odličovací kosmetika od Nivei není pro mě... já teď na oči používám dvoufázový Maybelline a není nic lepšího...a předtím jsem dlouho dobu používala levnou Baleu a taky spokojenost...
    My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
  8. Já si nedávno koupila dvousložkový, tak doufám, že bude lepší než tenhle.
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  9. S tímto odličovačedm zkušenost nemám, ale jakmile to má být 'jemné' a je v tom deset pegů a parfemace k tomu.. moc 'jemné' to asi nebude. Já se teď ráda odličuji levandulovým hydrofilním odličovačem od Saloos či gelem Salcura Antiac. Oba dva jsou jemné, oči vůbec nedráždí a navíc je můžu naplácat na celý ksicht :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  10. Já se zase neodlíčím ničím jednosložkovým... Total horor je odličovací mlíko...
    A když někde čtu, jak skvěle odlíčí micelárka, no to nevim koho všeho, ale mne ne =o(

    Upozorňuju, že se líčím velmi výrazně! A můj odličovací rituál vypadá následovně:
    odličuju se mycím gelem od Bourjois, potom dvoufázákem od Bourjois a pouze dočistím micelárkou...
    Odlíčil mi zatím téměř každej dvoufázák, co jsem vyzkoušela. Jedinej, co mi nesedl byl Alverde, tvrdá lahvička, nešlo to vymáčknout a na obličeji pěnil a lepil...

    OdpovědětVymazat
  11. měla jsem několik balení ještě jako "obyčejný člověk co si kupuje jen to nejnutnější" a vyhovoval :D

    OdpovědětVymazat
  12. Znám, ale nezkoušela ted už aspon vím že ani zkoušet nebudu :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Jestli můžu, tak doporučím dvousložkový Garnier, odličuje se mi s ním dokonce líp než s Yves Rocher, není vůbec mastný a cena je taky super. Kupuju ho pravidelně, nikdy nezklamal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to zní zajímavě. Nikdy jsem si ho snad pořádně ani nevšimla, takže připisuji si ho na wishlist a časem třeba pořídím.

      Vymazat
  14. Ja ho používam už roky a vždy som s ním bola spokojná. Odkedy sa však odličujem kokosovým olejom, ide odličovač Nivea stranou.

    OdpovědětVymazat
  15. nee, tenhle používá už x let mamka a já to nechápu, jednou jsem si zapomněla svoji micelárku a musela jsem si ho půjčit, větší peklo jsem snad zažila jen s LRP. štípe to jak blázen, naprosto nic neodlíčí, pět tamponků na každé oko minimálně, do rána jak angorák... brr, v mém kosmetickém pekle je na prvních příčkách!

    OdpovědětVymazat
  16. Já si na něj nemůžu stěžovat mě vyhovuje teď jsem si koupila od Ziaji ten obyč tak jsem na něj zvědavá po Nivei mě nikdy oči nepálily :)

    OdpovědětVymazat
  17. Nivea odličovač používám už hodně dlouho, je velmi šetrný k citlivé pokožce. Už jsem nevěděla, co vyzkoušet, všechno pálilo, ale tenhle je super. Takže za mě + :).

    OdpovědětVymazat