čtvrtek 24. října 2013

Odlíčení s L'oréal

V poslední době ze všech stran čtete o zázračné micelárce od L'oréal. V budoucnu o ní budu psát i já, ale mám doma teď tolik odličovačů, že to bude chvíli trvat, než se jimi nějak prokoušu. Dnes to tedy bude o čisticím mléku a toniku od L'oréal.
Nenechte se zmást lahvičkami. Já výrobky kupovala krátce před tím, než se plošně měnily obaly. Dnes je najdete v hranatých lahvičkách, stejně jako všechny odličovače L'oréal. Složení by ale mělo být stejné.



Oba tyto výrobky jsou určeny pro normální a smíšenou pleť a měly by se postarat o rovnováhu pleti. Odličovače mají zároveň hydratovat a také stahovat póry v místech, kde se pleť více mastí. Výsledkem má být perfektně vyčištěná, sjednocená a rozjasněná pleť.

Jak já něco slyším a stahování pórů a zmatnění, hned jdu do toho. A to i přesto, že jsem se v tomto ohledu již několikrát spálila. Tady to naštěstí dopadlo dobře a zvláště jeden z produktů mě velice mile překvapil.

Odlíčení pomocí mléka a tonika je pro mě několikaletá klasika, která mi vyhovuje nejvíce. Teď jsem sice asi půl roku měla pauzu a experimentovala s jinými odličovači, ale tohle je pro mě stejně nejpohodlnější řešení. 


Čisticí odličovací mléko
Mléko děla čest svému jménu a konzistenčně mu odpovídá. Není ani moc tekuté, ani moc hutné. Pracuje se s ním dobře, jen je lepší dát ho na tampónek více, při menším množství umí drhnout. Velice jemně a příjemně voní. Je to takové neurčitě svěží. Možná v tom cítím citrusy nebo okurku. 

Mléko odličuje obstojně. Většinou použiji jeden tampónek z obou stran a téměř vše je pryč. Zbytek už dočistím právě tonikem. Ale je tedy pravda, že jsem měla už i lepší odličovací mléka. Například Ryor toho zvládl více. Oči jsem s ním odličovat nezkoušela, nemám mléko v očích ráda. Ale když jsem třeba letmo přejela tampónkem pod řasy, abych se zbavila zbytku řasenky, tak mléko oči nijak nedráždilo.

Na obličeji je ale jinak velmi příjemné. Nelepí, nedělá cucky, pleť nevysušuje. Možná je tam dokonce nějaká mírná hydratace. Respektive po odlíčení je vždy pleť velmi příjemná a jemná na dotek. To se mi třeba při odličovaní pouze micelárkou nestává. Micelárky mě prostě všechny bez rozdílu mírně vysušují. I to je jeden z důvodů, proč mám ráda odličovací mléka. 
I když je lepší použít výrobku trochu více, tak stejně neubývá. Po více než měsíci používání chybí naprosté minimum a sloužit mi bude ještě hodně dalších měsíců.


Osvěžující pleťová voda
Voní stejně jako mléko, čili velmi jemně a svěže. Vyhovuje mi to. Co se účinků týče, je to klasické tonikum, které se hodí na ranní osvěžení nebo jen na takové letmé dočištění pleti. Chvíli mi trvalo, než jsem se z micelárek přeorientovala opět na tonikum, protože micelárka toho logicky dokáže stáhnout více sama o sobě. Tonikum tedy spíše dočišťuje, než aby zvládlo samo něco odlíčit, ale to je dáno už z povahy tohoto produktu. 

Všimla jsem si však velmi zajímavého jevu, který tonikum dostal o několik tříd výše. Pleť je po použití tonika krásně jemná. Není vysušená, ale zároveň je skutečně matnější a dost možná i sjednocenější. Opravdu tam vidím rozdíl oproti jiným tonikům. Samotnou mě tohle zjištění překvapilo. Ideální je samozřejmě použít před tím i mléko, které slibuje tytéž výsledky. Zkoušela jsem výrobky ale i různě kombinovat a zcela prokazatelně za to může z absolutní většiny tonikum. Pokud jsem mléko nakombinovala s micelárkou, tak jsem změnu na pleti nepozorovala. Pokud jsem se odlíčila něčím jiným a poté použila tonikum, už tam ta změna byla. Navíc to vidím i po ránu, kdy používám jen samotné tonikum.
.
V poslední době se také lesknu mnohem méně. Z dřívějšího přepudrovávání celého obličeje několikrát denně, mi nyní stačí přejet odpoledne pudrem nos a je to vše v pořádku. Dlouho jsem podezírala právě tonikum, že má tenhle zázrak na svědomí. Nakonec jsem přišla na to, že za tím stojí především úžasný pudr od Dermacol (na který bude recenze zítra, aby to bylo kompletní), ale úplně nejlepších zmatňujících výsledků dosáhnu tehdy, pokud ráno použiji toto tonikum, potom klasický makeup nebo BB, který následně fixuji právě výše zmíněným pudrem. I když tedy tonikum není samospásné, nějaké zmatňující účinky mu přiřknout jdou. A co je důležité, pleť vůbec nevysušuje ani jinak nezatěžuje. Výrobek, který zároveň hydratuje (byť minimálně) i zmatňuje, to je zázrak, který již roky hledám. 

Ještě k takovým těm provozním věcem: Moc ho nedoporučuji na oči, v těch trochu štípe. Což tedy není žádné překvapení, když je v tom na druhém místě alkohol, ale ať vás to třeba nenapadne zkoušet jako mě. :-D A také klasicky, jako všechny tekuté výrobky, mizí rychlostí blesku. Po měsíci používání ráno i večer jsem již téměř na dně. 


Celkové hodnocení: Oba produkty mi vyhovují a dokáži se s nimi odlíčit rychle a efektně. Líbí se mi, že čistidla moji pleť nevysušují ani ji jinak neškodí. Ani jeden z nich nelepí a zanechávají spíše jemnou a na dotek příjemnou pleť. 
Odličovací schopnosti mléka jsou spíše průměrně, ale uspokojivé. Určitě ho i nadále budu ráda používat, ale pravděpodobně si ho znovu nekoupím.
Tonikum mě nadchlo o poznání více. Odličuje sice také spíše průměrně, ale má mnoho jiných benefitů. Lehce zmatňuje pleť, sjednocuje ji a jednoduše ji dělá hezčí. Jsem z něj doslova nadšená a určitě si ho chci koupit znovu. Budu ho ale asi nadále používat jen na ranní péči a večer ho nahradím něčím jiným. 
Oba produkty mají 250 ml a stojí 130 - 150 Kč. Jdou ale často sehnat v akci kolem 100 Kč. Pokud máte smíšenou pleť a nevadí vám odličování pomocí mléka + tonika, tak vám tyto výrobky můžu určitě doporučit.

Jaký je váš odličovací rituál?

6 komentářů:

  1. Mléko teď právě také používám, ale tonikum už je pryč. S oběma výrobky jsem byla spokojená a tonikum si určitě zase někdy pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že mám potvrzení i z jiné strany, že produkty funguji.

      Vymazat
  2. Pleťovou vodu si pořídím, úplně si mě na ní nalákala :)) Jelikož se hodí pro mou pleť :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. To tonikum si budu muset pořídit! Triple Active mám krémy denní i noční a jsem s nimi moc spokojená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to já se zase budu muset podívat po těch krémech :-) docela mě lákají.

      Vymazat