pátek 11. října 2013

Ideální krém od Vichy?

Někdy na jaře se mi tady sešly dva stejné vzorky krému Idéalia od Vichy. Jeden kelímek byl v ještě tehdy Senzaboxu a druhý mi darovala kamarádka. Každý z kelímků má 15 ml, což už mi dohromady dává slušnou dávku krému k vyzkoušení. 

Krém používám již sedmý týden a jsem asi v polovině druhého balení. Používám ho večer, jen asi po dobu dvou týdnů jsem ho používala dvakrát denně (to když jsem léčila následky krému od Yves Rocher).



Krém má pro mě naprosto ideální konzistenci. Není ani přehnaně hutný, ale není to ani žádná řídká vodička. Je jemný, nadýchaný, ale přesto dostatečně vydatný. Roztírá se taktéž bez problémů. Má narůžovělou barvu a sympaticky voní. Pořád jsem nepřišla na to, co mi to připomíná, ale něco podobného cítím ze všech lékárenských kosmetických produktů. Vůně je to ale velmi nenápadná a nijak neobtěžuje. Po všech těchto směrech naprostá spokojenost.

I když krém působí lehounce, na pleti cítím, že je trochu hutnější a je opravdu dost hydratační. Proto mi také přišel vhodnější na noc. Vstřebávání je takové průměrnější. Nějakou dobu po aplikaci mám na obličeji takový mastný film. Po čase se to ale vstřebá a ráno se probouzím s krásně jemným a hydratovaným obličejem. Zástup silikonů ve složení to prostě nezapře. Takový ten pro ně typický sametový finiš tento krém opravdu má. 

Krém jsem ale zkoušela i na den a také v tom nebyl větší problém. Pod makeupem necuckoval ani nedělal žádnou jinou neplechu. Na noc mi ale vyhovuje více.


Nejdříve jsem si krémem nebyla úplně jistá, protože spolu s podzimem se mi začala pleť trošičku kazit a frekvence pupínků se o něco zvýšila. Nakonec jsem ale dospěla k názoru, že je to počasím. Obecně vždy přes léto mám pleť lepší. Zkoušela jsem krém i na jeden týden vynechat, ale frekvence pupínků byla stejná. Teď už se to nějak stabilizovalo v přijatelné normě, ale na dokonalou pleť si budu muset počkat do jara, bez ohledu na to, co za krém budu používat.
Za co už krém trochu viním, tak jsou ucpané póry a armáda černých teček, které mám nyní v docela velké míře a i na těch místech, kde se normálně neobjevují. Tohle mi obvykle dělají krémy, které jsou na moji smíšenou pleť až moc těžké a hydratační, což bude případ i Idéalie.

Co se ale krému musí nechat, velmi mi pomohl v době, kdy mi krém od Yves Rocher pleť neskutečně vysušil. Idéalia hydratuje opravdu na jedničku a pleť zbavila šupinek během několika málo dnů.

Celkové hodnocení je tedy takové, že krém je velmi dobrý, ale ne pro moji pleť. :-) Je mi sympatický, konzistence, vůně a všechny takové věci jsou naprosto v pořádku. Bohužel je ale na mě moc těžký a ucpává mi póry. Obecně si ale myslím, že je to velmi dobrý hydratační krém, který uvítají majitelky suché pleti. Já sama ho sice dopoužívám, ale vracet se k němu nebudu. Cena plného 50 ml balení se pohybuje kolem 500 Kč.

Díky beauty boxu tento krém jistě zkoušely mnohé z vás. Jak vám sedl?

12 komentářů:

  1. Ja si ho zamilovala. Sedel mi, byl lehky, krasne vonek a hydratoval. Pouzivala jsem ho tedy jako denni a naprosta spokojenost:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho milovala! Přemýšlím o plném balení.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je super, snad se někdy dostanu k plnému balení :)

    OdpovědětVymazat
  4. na můj typ pleti taky není, takže si ho nechávám na zimu, kdy bude potřeba víc hydratace

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ho taky vyzkoušela z Ladyboxu a zdá se mi docela příjemný. Nemám ráda moc mastné krémy, tenhlle je fajn.

    OdpovědětVymazat
  6. Ha, tak ucpávání pórů nebrat. Já jsem byla hodně spokojena s Hidrabio Legére od Biodermy, akorát jsem pak byla na mrtvici z balení - je tam pumpička, kterou se poslední čtvrtina nedá vypumpovat. Ale jako lehký silně hydratujicí krém pro mě zatím nemá konkurenci.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem ho měla celkem ráda, ale přišel mi předražený.

    OdpovědětVymazat
  8. A zkoušela jsi ten pro suchou, nebo ten pro smíšenou pleť..?:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem jej měla v tomto balení a byla jsem s ním dost spokojená. Přes léto byl opravdu ideální, ale teď potřebuju něco trochu hutnějšího.

    OdpovědětVymazat
  11. Vichy jsem dřív fandila, ale co jsem se osypala po Normadermu, raději se celé značce vyhýbám! A stejně, složení s bambuckým máslem by na mě bylo moc hutné :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat