pátek 25. října 2013

Fixační pudr Dermacol

Konečně se mi podařilo vypotřebovat ,,bezedný" fixační pudr Elf. Používala jsem ho denně a vydržel téměř rok. Už jsem fakt myslela, že ho budu mít na doživotí. A já mám tolik ráda změnu, takže jsem začala vyhlížet, čím ho nahradím. 
Po fixačním pudru Dermacol pokukuji již delší dobu. Lednový Senzabox, kde tento pudr byl, mě bohužel minul, a tak když se naskytla příležitost, vybrat si něco z produktů Dermacol, neváhala jsem ani minutku.




Dermacol tento pudr vyrábí ve dvou barevných variantách. Já jsem samozřejmě bez rozmýšlení sáhla po té světlejší Light. I tak je prášek jemně do žluta a není čistě bílý, jak jsem byla zvyklá od Elf. Což ale samozřejmě vůbec ničemu nevadí, na obličeji je krásně transparentní. K tomu se ale dostaneme později.

Nejdříve k obalu. Ten je plastový a k pudru se dostanete skrz malinké dírky. K dispozici jsou i dva aplikátory - štěteček a houbička. Houbička jde použít v případě nouze, ale spíše je dobrá k tomu, že zakryje tu část, kudy se prášek sype ven a pokud dáte krabičku do kabelky nebo ji třeba jen otočíte v ruce vzhůru nohama, tak houbička přebytečný prášek vstřebá a nerozsype se to po celém balení. Štěteček je k ničemu. Je docela hrubý a hlavně tenký, tím nejde nanést pořádně nic. Já ho zatím nechala v balení ,,na parádu". 

Po používání pudru od Elf, kdy to byl každodenní boj, abych toho nevysypala moc, mi balení od Dermacol přijde dokonalé. Dírky jsou akorát tak velké, není jich málo ani moc. Takže klasicky přiložím k dírkám štětec, lehce balení nahnu a mám na štětci přesně tolik pudru, kolik potřebuji. Tohle párkrát zopakuji a obličej je zapudrovaný. Bez katastrof, kdy by pudr skončil na stole, podlaze nebo kalhotách. Pokud někdo není na sypké pudry zvyklý, tak věřím, že s tím chvíli bojovat bude, ale já přešla z hůře řešeného balení na lepší, takže jsem opravdu velmi spokojená.



Teď už k účinkům samotného pudru. Nanáší se tedy skvěle a dokonale splyne s pletí. U Elf jsem byla zvyklá, že pleť trochu vybělil, ale Dermacol barvu pleti ani makeupu nijak nemění. Vypadá naprosto přirozeně. Nedělá šupinky, nezalézá do pórů a především pleť zmatňuje.

Už jsem to nakousla včera, v poslední době jsem se nemusela přepudrovávat co dvě hodiny, ale obličej zůstal po dlouhé hodiny v nelesknoucím se stavu. Částečně za to mohlo tonikum L'oréal, ale z mnohem větší části za to může právě tento fixační pudr. Pleť totiž byla déle matná i v případě, že jsem ráno použila jiné tonikum, než L'oréal. Zatímco když jsem toto tonikum použila a vyměnila pro změnu pudr, tak zmatnění netrvalo zdaleka tak dlouho.
Výsledek je tedy asi takový, že cca po 5 - 6 hodinách se mi leskne akorát nos a někdy trochu líčka. Což je pro mě obrovská změna, protože běžně jsem komplet celý obličej pudrovala co 2 - 4 hodiny. 


Fixační pudr od Dermacol mě tedy jednoduše nadchl. Je pro mě uživatelsky příjemný, dobře a rychle se nanáší. Na pleti vypadá velmi dobře a přirozeně. Nijak nebarví, zanechá barvu pleti přesně takovou, jaká je. Pleť je po jeho použití jemná, sjednocená a zmatněná. Tento stav navíc trvá dlouhé hodiny, což je v mém případě opravdu neobvyklé. 

Ubývá samozřejmě velmi pomalu, počítám, že ho budu mít opět minimálně rok. Jestli si ho koupím znovu nebo ne, to bohužel nemohu říct. Aktuálně bych řekla, že rozhodně ano. Jenže to jsem před rokem tvrdila i o Elf. Takže je dost možné, že po roce používání jednoho pudru prostě dostanu chuť zkusit něco jiného. Což ovšem nijak neubírá na lesku tohoto dokonalého pudru, kterému nemám co vytknout a je jednoduše skvělý. Pokud ho ještě nemáte, rozhodně doporučuji se po něm podívat.

13 g výrobku stojí 229 Kč. 

Za poskytnutí výrobku k recenzi moc děkuji zastoupení Dermacol.

Máte tento fixační pudr vyzkoušený? Co na něj říkáte?

24 komentářů:

  1. na tenhle pudr si dělám zálusk už hodně dlouho:) mám velmi suchou pleť, takže se mi na konci dne leskne maximálně tak čelo, proto mi stačí fakt málo:) Akorát se bojím, že bych bojovala s nanášením:D

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na nanášení si určitě zvykneš. není to tak komfortní jako se slisovanými pudry, ale zase ty sypké k pleti lépe přilnou a vypadají přirozeněji. námaha tady stojí určitě za to.

      Vymazat
    2. ZBYTEČNÉ OBAVY ;-) Nanáší se výborně, mám na něj klasický štětec a vždy po oklepání přebytku, do pleti lehce vtlačím.

      Vymazat
  2. Mám už druhé balení. S žádným jiným pudrem nevypadá moje pleť tak dobře a pěkně. Nevysušuje, nedělá šupinky..tranparentnost je též perfektní vlastnost. Poměr cena/výkon je bezvadný, Miluju ho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se zeptat, jak dlouho ti to jedno balení vydrželo? Abych zhruba věděla, na co se připravit. :-)

      Vymazat
    2. Při téměř každodenním používání půl roku.

      Vymazat
    3. díky, tak uvidím, jak dlouho vydrží mně.

      Vymazat
  3. To je super, že plní svéé účinky :) Asi o něm budu přemýšlet, ikdyž teď se mi už pleť neleskne :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Právě před půl hodinou mi ho doručili. :D Trochu mě překvapilo, že mi v něm chybí ta houbička, ale dala jsem si do něj jinou, aby se mi obsah nevysypal do víčka.

    OdpovědětVymazat
  5. Na tenhle pudr slyším samou chválu, asi si ho taky budu muset pořídit :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  6. Já ten "štěteček" používám na tvářenku a bronzer a tam svou funkci plní dobře :-) Jinak pudr samozřejmě skvělý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tyhle ploché štětečky neumím používat právě ani na tvářenky, takže u mě je skutečně jen na parádu. :-D

      Vymazat
  7. Tohle je podle mě nejlepší drogerijní pudr ever. Ani už nevím, kolikáté balení mám a budu si ho kupovat pořád a pořád dokola. Akorát ho teda nanáším flat top štětcem, je to rychlejší a pohodlnější.

    OdpovědětVymazat
  8. o tomto pudru toho bylo napsáno už spousty, ale mě to stále nějak nepřesvědčilo :D i když zase.. pokud se tak krásně aplikuje, že bych od toho neměla celé oblečení.. tak mě to snad i zlomí :D mám totiž takové štěstí, že ty třeba úplně čisté tmavé kalhoty zašpiním pudrem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi nejednou stalo právě s Elf. nejhorší bylo, když jsem jednou na sobě měla černé kalhoty, balení jsem nahla moc, vypadla celá ta plastová část, ve které jsou dírky a opravdu dost velké množství pudru se rozsypalo na kalhoty. nešlo to vytřepat, musela jsem je vyprat. ale s Dermacol tohle nehrozí, ty dvě části balení jsou k sobě přilepeny.

      Vymazat
  9. Tohle je poslední pudr, který mi zbývá vyzkoušet z těch, které jsem vyzkoušet chtěla, tak jsem na něj moc zvědavá :).

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoooj,

    já ho mám z boxu a miluju ho! Ty dva aplikátory jsem vyhodila a koupila jsem si v Sephoře labutěnku, tu Sephoráckou, vejde se tam krásně a je použitelná... jinak nanáším štětcem, nasypu trošku do dlaně, pro mne ideální :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych ho tak strašně ráda zkusila, ale Light odstín je na mě až moc světlý. Vypadám jako smrtka. A Natural je zase až moc tmavý. Takže já bohužel nemůžu soudit a asi nikdy ani nebudu.

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě mrzí. odstínové trable chápu. díky tomu je pro mě zapovězeno velké množství makeupů i pudrů, ale tady to naštěstí vyšlo.

      Vymazat
  12. Já tenhle pudr mám přesně z toho beautyboxu, cos minula :)) Ačkoliv jsem před tím o jeho koupi ani neuvažovala, takže mě ze začátku ani nijak nenadchnul, pak jsem mu přišla na chuť a tenhle pudr je fakt skvělej!! Akorát ho teda nanáším jiným štětcem.. :)

    A.
    Sororessa

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle pudr používám už přes dva roky a vždycky se k němu vracím! Jednou jsem si omylem koupila tmavou variantu, ale nevadí, nasypala jsem tam trochu světlého a mohla jsem používat i tak! Na léto ideální!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. Super recenze..také už o tomto pudru uvažuji delší dobu, tak to vypadá že si ho za čas pořídím :-)

    OdpovědětVymazat