středa 16. října 2013

Color Boost od Bourjois

Po dlouhém rozmýšlení jsem nakonec i já podlehla ,,pastelkám" na rty. Pořád ale nevím, jak mám těmto věcem správně říkat. Nejvíce se ustálil název ,,chubby stick", ale ty má přece jen Clinique a každá další značka si obdobné výrobky pojmenovává trochu jinak. Já se tedy dnes budu držet toho, co mi říká název na mém konkrétním výrobku. Jedná se o Color Boost alias rtěnku v tužce od Bourjois.

V poslední době se podobné tužky na rty začaly pěkně množit a i když mě zprvu vůbec nelákaly, tak přece jen zvědavost byla větší a já jsem si chtěla aspoň jednu pořídit. Původně jsem zamýšlela koupit všemi chválený Astor, ale nakonec jsem šla trochu do rizika a zvolila Bourjois.


Bourjois nám tedy nedává moc možností volby. Jejich Color Boost jsou dostupné pouze ve čtyřech odstínech, což je tedy hodně málo. Vybráno jsem tedy měla téměř hned. U toho nejsvětlejšího odstínu jsem se bála nízké pigmentace, jedna červená mi připomínala rtěnku, kterou už mám doma a druhá červená se na mě jevila moc tmavě. Už to vypadalo bledě, protože poslední odstín se tvářil jako jedovatá oranžová, ale test na ruce nakonec ukázal, že je to ve skutečnosti trošku jinak, a tak volba padla právě na něj. Jedná se o odstín 03 Orange Punch.

Oficiální foto všech Color Boost

Jako všechna tato mazátka na pusu, slibuje i Color Boost sytost rtěnky a hydrataci balzámu v jednom. Jako bonus je u Bourjois SPF 15 a údajně je i voděodolný a na rtech by měl držet až 10 hodin.

Obal také vypadá klasicky, jak je u těchto věcí zvykem. Mně se to dlouho nepozdávalo. Klasická rtěnka nebo třeba i lesk mi vždy přišly lepší. Tohle je takové nesympatické a zabírá to zbytečně moc místa, na to, kolik výrobku samotného tam ve finále je. Ale tak je to všechno o zvyku. Balení je bytelné. Tužka se klasicky vysouvá točením té spodní stříbrné části. V poslední době jsem tužku nosila v kabelce, a tak se písmo začíná pomalu vytrácet. Když upustím od subjektivní nesympatie, tak s funkčností balení nemám vlastně žádný problém.



Samotná rtěnka poté více méně splňuje to, co se od ní očekává. Pigmentace je opravdu velmi slušná, i když se musí nanést několik vrstev. Zároveň je na rtech velmi příjemná, taková vláčná. Přesně jako balzám. S vysušenými rty vám tedy nepomůže, ale sama je aspoň nevysušuje a pokud ji na rtech máte, máte skutečně pocit, jako byste použili balzám.  Rtěnka je trochu měkčí a po rtech příjemně klouže. Bohužel tedy díky tomu docela rychle ubývá. 

Rtěnka nezalézá do vrásek a i v několika vrstvách působí stále přirozeně. Barva na rtech ale nakonec chytá trošku jinak, než jak by se dalo soudit ze vzhledu obalu. Není to tak čistě oranžová, ale označila bych ji spíše za růžovo - oranžovou. Má prostě kousek z každé této barvy. Kamarádka mi dokonce řekla, že to na mých rtech vypadá jako malinovka, a ta má do oranžové sakra daleko. Jsem za tuto barevnou přeměnu ale velmi ráda. S klasickou oranžovou bych se asi nekamarádila, ale tohle je velmi pěkná barva. I když s ní mám aktuálně problém, protože by se mi více hodila na léto. Teď na podzim mám povětšinu chuť na tlumenější odstíny. Což samozřejmě není nic neřešitelného. Prostě ji teď schovám a vytáhnu na jaře.


Fotila jsem to asi po tři dny, ale vždy stejný výsledek. Ve skutečnosti je barva více zářivější a sytější.

Jediné, na co by se dalo stěžovat, je výdrž. Ta je čistě průměrná. Při větším napití či jídle jde většina barvy dolů. Vytrácí se tedy pravidelně, takže ji sice nemusíte nutně hned opravovat, ale musíte se smířit s tím, že vám na rtech zbude opravdu jen nepatrný barevný nádech. Tvrzení od výrobce, který se kasá výdrží až 10 hodin a také voděodolností, jsou v tomto případě tak trochu k smíchu. Realita má ke slibům hodně daleko.

Celkově jsem ale se rtěnkou v tužce, až přes malé výhrady, spokojená. Líbí se mi barva, která se bude hodit především na letní měsíce. Příjemná je i textura, která skutečně připomíná balzám. Pigmentace je také slušná, ale musí se dát více vrstev. Trochu mě zklamala samotná výdrž, ale u výrobků na rty to zase není nic neobvyklého a nijak to nevybočuje z řady. 

Rtěnka v tužce od Bourjois má 2,75 g a prodává se za cca 250 Kč. Vzhledem k množství je ta cena trochu vyšší, proto doporučuji čekat na nějaké akce nebo se po ní podívat na internetu. Já ji kupovala ve Fann v rámci dnů Marianne a přišla mě na 180 Kč. Pokud si dokážete vybrat z pouhých čtyř barevných variant a neodradí vás trochu vyšší cena, tak vám Color Boost můžu doporučit. Získáte tím obstojně pigmentovanou a přitom hydratační rtěnku. 

Máte doma nějaké ,,rtěnky v tužce"? Vyhovují vám?

9 komentářů:

  1. Jééé, a mně naopak tahle forma jumbo tužky vyhovuje, dobře se mi s ní vykreslují rty, s rtěnkou mám trochu problém s přesnou aplikací :). Barvička ale vypadá krásně, přesně takovýhle mám Chubby Stick.

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem se na ni dívala, ta světle růžová se mi líbí, ale mám originál chubby stick i od Catrice a rty si zas tak často nemaluju, tak jsem odolala :D s tou Catrice jsem hodně spokojená, je hodně máslová, sice taky moc nevydrží, ale hezky hydratuje a oproti Clinique voní

    OdpovědětVymazat
  3. Mám od Astoru a jsem s ní velice spokojená, za to tahle má pěknou barvičku, ale za tu cenu bych si ji nepořídila :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Rtěnku v tužce ještě stále žádnou nemám, zatím mě nejvíc láká asi Catrice :).

    OdpovědětVymazat
  5. Mám "chubbynu" od Astoru a jsem s ní moc spokojená, vypadá to, že má mnohem lepší pigmentaci než verze od Bourjois.

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  6. Moja zbierka vysúvateľných ceruziek na pery sa pekne rozrastá, takže začínam mať celkom prehľad. U mňa vedie Catrice, za ňou je Astor. Najnovšie mám novinku od Mannhatnu, ktorá sa zdá byť vynikajúca a šliape na päty Catrice. Ostatné značky sú na tom o dosť slabšie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za takové srovnání. Sama jsem vyzkoušela jen jednu jedinou rtěnku v tužce, a tak jsem se sama do něčeho podobného nemohla pustit.

      Vymazat