pátek 13. září 2013

Pivní šampón z Manufaktury

Konečně se posouváme dál v mých šampónových zásobách a mám tady připravený k recenzi další kousek. Pivní šampón z Manufaktury mám doma už pomalu rok a je to vůbec moje první věc od této značky. Chvíli jsem ho používala loni na podzim, jenže pak se mi doma naskládalo mnoho dalších šampónů a vždy měl nějaký přednost. V létě jsem jej ale vyhrabala ze skříně a řekla si, že je nejvyšší čas začít ho používat. Nyní ho používám asi dva měsíce v kuse. Dokonce jsem ho ani nestřídala s ničím jiným (s výjimkou dovolené), takže si myslím, že ho mám dostatečně vyzkoušený a můžeme se na to vrhnout.



Oficiální popis slibuje jemný šampón s obsahem piva a výtažků z obilovin. Šampón by měl zabraňovat lámavosti vlasů, zpevňovat je, navracet jim lesk a svěží vzhled. Dále podporuje růst vlasů a zklidňuje vlasovou pokožku.

Složení jsem zapomněla vyfotit, tak se ho teď pokusím přepsat (pokud se mi tedy z těch šílených chemických názvů nezamotá klávesnice:-D)
aqua, beer, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, cocamide DEA, sodium chloride, PEG-7 glyceryl cocoate, sodium cocoyl hydrolyzed wheat protein, parfum, benzophenone-4, benzyl alcohol, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinoe, peat extract, lilial, CI 14700, CI 19140


Co se vzhledu týče, vypadá to skutečně jako láhev piva, až mám občas obavy, aby mi to někdo nevypil. :-) I parfemace je opravdu delikátní. Přímo pivo z toho tedy moc necítím. Je to spíše takový silný bylinkový mix dost typický pro tenhle typ posilujících šampónů s přírodními výtažky. Už jsem pár takových smraďoušků měla. Není to tedy nic příjemného, sedělo by to spíše k pánům, ale jsem na to už tak nějak zvyklá. Navíc z vlasů to potom nejde vůbec cítit.

Uživatelsky ale tedy zrovna dvakrát příjemný není a při mytí vlasů na vás čeká hned několik překážek. Začít můžeme třeba u širokého hrdla, díky kterému máte v mžiku plnou hrst šampónu ani nevíte jak. :-) Chce to trošku opatrnosti. Zároveň ale klidně můžete trošku přidat. V menším množství docela špatně pění. Pokud se ho použije více, už je to v pořádku. Vymývá se z vlasů dobře, jenom tedy počítejte s tím, že vlasy jsou po umytí docela hrubé. A co je hlavní, nejdou vůbec rozčesat. Kondicionér bude pro většinu z vás nutností. Já jsem se to většinou snažila zachraňovat Gliss Kur Hair Repair, ale musela jsem ho použít opravdu hodně, abych vlasy bez námahy rozčesala. Takže jsem nakonec na kondicionér musela přejít i já, jakože je obecně nemám zrovna v lásce. 

Přejdu však ale k důvodu, proč ho mám přes to všechno ráda. Mytí vlasů s tímto šampónem je sice menší peklo, ale vlasům očividně svědčí. Jsou viditelně lesklejší, a to po každém umytí. Nejsou zbytečně jemné a dobře se mi upravují. Vlasy nezatěžuje a nemastí je. Dokonce jsem po opravdu dlouhé době mohla opustit mytí vlasů obden a bohatě mi to postačí jednou za tři dny. Už jsem v půlce lahvičky a mé vlasy si zatím na šampón nezvykly a přijímají ho stejně dobře jako na začátku. A to už je u mě považováno také za úspěch. Tím spíš, když ho nekombinuji s jinými šampóny. Vlasy mám teď obecně v lepším stavu, dost možná skutečně o něco málo silnější. Na padání vlasů mi ale nepomohl, v tomto směru změnu nepozoruji. Ale to jsem ani nečekala, to prostě neumí žádný šampón.

Celkové shrnutí: Šampón trochu zlobí při mytí. Je ho potřeba použít více, aby pěnil, nevábně voní a zacuchává vlasy. Výsledky jsou ale více než uspokojivé. Vlasy jsou lesklejší, uhlazenější, dobře se upravují. Šampón je nijak nezatěžuje ani nemastí. Já jsem s ním ve finále spokojená a budu doufat, že mé vlasy si na něj ještě nějakou dobu nezvyknou a já ho tak budu moct nadále používat. Znovu si ho nekoupím jen z toho důvodu, že prostě nikdy žádný šampón nekupuji dvakrát. Jestli koupit nebo ne nechám tentokrát na vás, jestli se dokážete přenést přes tu neplechu při mytí nebo raději sáhnete po něčem uživatelsky příjemnějším.

Už si nepamatuji přesně, kolik jsem za šampón platila, ale na eshopu jsem našla cenu 149 Kč za 250 ml.

Zkoušeli jste něco z pivní kosmetiky od Manufaktury?

18 komentářů:

  1. Moc se mi líbí jak jsi to všechno detailně popsala :). U Tebe se dá fakt zjistit, zda produkt za to stojí, či ne. Já nemám zkušenosti s žádným pivním produktem od Manufaktury, ale zato mám hrozně oblíbený kondicionér který už mám po druhý a je od značky Orzene, je taky pivní a nádherně voní, vlasy jsou po něm jemné jako po ničem a ještě jsou cítit krásnou vůní, protože náznak piva tam nikdo nepocítí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, teď mají všechny výrobky Manufaktury nové obaly, podle mne mnohem praktičtější než je toto starší. Jinak mne tenhle šampon dost vyhovuje, a hlavně mi ta řada celá nádherně voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za upřesnění, to je dobře, že na to sami přišli a zapracovali na obalech.

      Vymazat
  3. OD Manufaktury mám nejraději olejíčky a peeling, který je přímo božský.

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď od Manufaktury používám krém na ruce a peelingové mýdlo, které je poměrně hrubé, ale zas opeelinguje skvěle :D A šampón vypadá zajímavě, ale trochu mě děsí to zacuchávání, já s tím mám problém i normálně...

    OdpovědětVymazat
  5. Já vyzkoušela věcí dost a nic mi nenadchlo... zase tam nebylo nic úplně špatného :-)... Tenhle šampon jsem taky měla a měla jsem po tom vlasy jak čarodejnice, takže nene... Ale ta vůně mi přijde božská!

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám Manufakturu moc ráda, ale zatím jsem zkoušela jen oleje a krémy na tělo, které jsou výborné a moc příjemné a zrovna třeba pivní olej mi voní božsky. Tenhle šampon mě po přečtení tvé recenze docela láká, jen doufám, že nebude moc vymývat barvu.

    http://makeupcoctails.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Tyy jo, tak já mám úplně opačné zkušenosti s tímto šamponem.:-P Je to můj nejoblíbenější, ke kterému se stále vracím. Ta vůně mi přijde naprosto božská a proto jsem ráda, že jde z vlasů vždycky cítit do dalšího umytí.:-P Jinak šampon mi pění jako blázen (:D)a vlasy jsou po umytí jemné, lesklé a nádherně vyživené a s rozčesáním problém nemám (ale použila sjem ho vždycky s kondicionérem ze stejné řady, takže to bezproblémové rozčesání může mít na triku on.;) A to balení mi taky nějak nevadí, člověk jenom musí být opatrnější...Nevím ale jestli se změnou balení náhodou nepozměnili i balení, to by potom vysvětlovalo to pěnění(nepěnění) a tak.:)
    Měj se hezky, Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že si zajdu pro ten kondicionér. věřím, že v tom bude mít prsty :-D díky za tip.

      Vymazat
  8. Mne tie pivné vecičky voňajú. Na tento šampón sa dúfam dostane rada. Potom ho rada vyskúšam.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. 150 Kč za šampon??? Navíc za takovej, co smrdí už od pohledu? Ty asi nevíš co s prachama.

    OdpovědětVymazat
  11. Věci od Manufaktury mám strašně ráda, naposledy jsem měla masku na vlasy s minerály z mrtvého moře a byla to bomba :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, jsem dost velká "citlivka" na šampony a za svá leta jsem jich už pěknou řádku vyzkoušela. Na mé vlasy- přirozeně velmi jemné a hladké,ikdyž barvené působí tento pivní šampon úplně nejvíc perfektně:). Je pravda,že těsně po umytí vlasy tak jako drhnou,ale o to více se pak lesknou a hlavně jsou opravdu pevné a skvěle se dají upravit.To mi pokazí už jen pár ženských nepříznivých dnů,kdy si mé vlasy dělají úplně co chtějí. Musím dodat,že kondicionéry nemohu používat,pokud nechci po té vypadat jako splihlá slepice,tudíž ani po použití pivního šamponu,ale nadruhou stranu chápu,že ostatním je kondicionér po té třeba. Co mne ale dostalo a jsem velice zklamaná je,že s obalem pozměnila Manufaktura i složení a to konzervační látky,které mají být jako že šetrnější,ale mé vlasy to negativně ovlivnilo,už to porstě není ono,jsou už zase velice jemné a to já nepotřebuji.Ptám se vás proto tady, nevíte, kde se dá sehnat ještě ten původní pivní šampon od zn.Manufaktura? Byla bych za vaše doporučení vděčná. Předem moc díky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za vyčerpávající komentáře. Od této recenze proběhla už nějaká doba a já můžu s tvými slovy jen souhlasit. uživatelsky to sice není zrovna nejpříjemnější šampón, ale s vlasy dělá zázraky. tak krásně pevné a zdravé jsem je neměla opravdu dlouho. navíc, šampón už mi dochází a mé vlasy si na něj stále nezvykly,což považuji za zázrak a plánovala jsem koupit další balení. Tou změnou složení jsem ale zklamaná, díky že jsi mi o tom napsala. bojím se, že ten starý už asi sehnat nepůjde, že ho prostě přestaly vyrábět. zkus se poptat jedině přímo u Manufaktury.

      Vymazat
  13. já ho používám už 2 roky a nikd yjsem neměla lepší vlasy, stačí ho použít velice málo - hodně pění, a i bez použití kondicionéru mi jdou vlasy bez problému rozčesat :-) je pravda, že vůní připomíná spíše pánské šampony, ale já kdybych mohla (přítelovi se totiž líbí jiné), tak si kupuji i pánské parfémy (voní mi více než dámské). jen menší rada: tento šampon by mel dodávat objem (což obecně pivní šampony delaji) = nehodí se pro kudrnaté či hodně bohatě vlnité vlasy = opravdu jsou pak spíše rozlítané - vyzkoušeno na mé kudrnaté sestře a vysvětleno paní prodavačkou:D

    OdpovědětVymazat