úterý 10. září 2013

Micelární voda Yves Rocher

Po delší době tady máme zase recenzi na Yves Rocher. V poslední době se držím trochu zpátky a snažím se neskočit na každou jejich ,,výhodnou" nabídku. Dokonce jsem si ani v červnu nebyla vyzvednout svůj narozeninový dárek a za celé prázdniny jsem tam také nebyla. Ale během dnů Marianne už k nim do obchůdku zase skočím. Zase tak moc jsem na ně nezanevřela. :-) A navíc mi dochází pár mých oblíbených produktů. 

Dnes však sáhnu do zásob a povím vám něco o jejich nedávné novince - micelární vodě. A chválit tedy rozhodně nebudu.






Micelární voda spadá pod řadu Hydra Végétal. Je tedy hydratační a vhodná pro normální a smíšenou pleť. Slibuje odličovat, tonizovat a rozjasnit pleť. Zbaví vás nečistot a líčení a přitom nevysušuje. Obsahuje rostlinné mízy a naopak v ní nenajdete parabeny, minerální oleje, barviva a silikony. Je vhodná pro odlíčení celého obličeje včetně očí. Potud teorie a teď praxe...

Složení

Micelární voda má takovou svěží ,,mořskou" vůni. Úplně stejně voní celá řada Hydra Végétal. Tato vůně je mi velmi příjemná, takže mě potěšila. Sama jsem z této řady měla ráda tonikum.

Jaké jsou ale samotné odličovací výsledky? Jednoduše řečeno, průměrné až podprůměrné. Já je snad podezřívám z toho, že na lahvičku sice napsali micelárka, ale nalili tam to tonikum. Ono to totiž ve výsledku dělá to samé. Prostě jemně doodlíčí zbytky nečistot. Což je pro tonikum super věc, ale na micelárku slabota. Pokud mám použít na odlíčení jen tuto micelárku, tak jí spotřebuji extrémní množství, než je všechno dole. Efektivně se dá použít tedy ještě s nějakým dalším přípravkem. Třeba odličovacím mlékem nebo mycím gelem. Já ho nejčastěji kombinuji s BB čističem od Dermacol. Takže to mám teď při odličování opravdu veselé, protože pořádně neumí odlíčit ani jedno. Ale musím se obou věcí nějak zbavit. :-D A abych jim nekřivdila, když to dají dohromady, tak ten makeup přece jen udolám. Takže dejme tomu, něco to odlíčit zvládne, ale není to žádná hitparáda.

Ale bude hůř. Taky vás může napadnout odlíčit s tím oči. Však je to tam také přímo napsané. Já vás však varuji, nedělejte to. V životě mě v očích nic tak moc neštípalo. To je prostě peklo. Ještě třeba když po ránu jen letmo oči přejedu, tak je to dobré, ale jakmile se toho více dostane do oka, tak to je prostě konec. Oční makeup to tedy kupodivu stáhne, ale stojí vás to opravdu mnoho sil a slz, takže jednoduše nedoporučuji.

A já mám ještě navíc takový blbý zvyk, odlíčit něčím i rty. Ony obecně ty micelárky v tomto směru nestojí za nic. Třeba taková Bioderma je odporně hořká. Ale na Yves Rocher jen tak něco nemá. Zkoušela jsem to jen jednou a měla jsem pocit, jako bych si rty přejela kyselinou. Odporné. Opět nedoporučuji zkoušet.

Abych tedy nebyla úplně zlá. Micelárka na obličeji nelepí, nevysušuje a pleť je po jejím použití příjemná na dotek. 

Celkové shrnutí je ale velmi vlažné. Odličovací schopnosti této micelárky jsou vesměs průměrné. Makeup to dolů stáhne, ale chce to použít větší množství tampónků a tedy i micelárky. Na obličeji je příjemná a nedělá žádnou neplechu. Absolutně však není vhodná na odlíčení očí či rtů. Na to je zbytečně agresivní. Hřebíček do rakve tomu přidává cena, která činí 299 Kč za 200 ml a dělá to z ní ještě dražší micelárku, než je Bioderma ( 500 Kč za 500 ml). Celkově tedy micelárku spíše nedoporučuji. Poměr cena/výkon je nedostačující a nezachrání to ani to, že micelárku běžně seženete v různých akcích. 

Zkoušeli jste také tuto micelárku nebo něco jiného z řady Hydra Végétal?

19 komentářů:

  1. Já jsem do YR taky dlouho nezavítala. V podstatě tam kupuju jen krém pro mamku a i tu jsem už naočkovala na pleťové oleje, takže asi pápá YR..
    Jejich micelárka mě vůbec neláká už jen proto, že mi ji slečna prodavačka vehementně nutila a náramně vychvalovala(vlastně proto tam už nechodím).
    Je sice fajn, že ve složení nejsou minerální oleje, silikony a tak, ale jakmile je na druhém místě ve složení methyl- cosi, moc důvěry to u mě nevzbuzuje. Taky by mě zajímalo, co tam dělá sodium coceth sulfate, který, pokud se nemýlím, podporuje pěnivost výrobku..? Jako nejsem expert na složení, ale co jsem se slušně osypala po Vichy, dávám si na tyhle potvůrky pozor..

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před tím mě to vůbec nenapadlo, ale s tím pěněním máš pravdu. Když s lahvičkou zatřesu tak se tam udělá více pěny než je na micelárku zdrávo. :-D Já obličej citlivý nemám, takže mně to nic nedělá, ale to že je agresivní jde na těch očích krásně vidět. Prostě se tento výrobek celý nějak nepovedl.
      Na mě byla také při poslední návštěvě prodavačka docela nepříjemná. Pořád mě nutila, ať vypotřebuji opravdu všechny ty slevové kuponky, že je to škoda nechat propadnout. Jako kdybych jedny a ty samé slevy neměla ve schránce každý měsíc.

      Vymazat
    2. No právě, tohle nucení se mi stalo taky několikrát, pokaždé na jiné prodejně a celkem se to stupňovalo.. "Vemte si tu tašku, stojí JEN čtyři stovky.. musíte ji mít, všechny ženský ji kupujou.."
      Také nemyslím,že bych měla citlivou pleť.. před tím jsem se osypala jen po Mary Kay a teď to Vichy, po kterém jsem poprvé skončila na kožním. Normálně jsem složení nezkoumala, ale když jsem dostala ošklivou vyrážku po krému z lékárny, začala jsem to trochu zkoumat.. třeba bych se z toho neosypala, ale stačí si vzpomenout na to urputné svědění a raději se budu do konce života odličovat na mokro osvědčeným gelem! :)

      Vymazat
  2. Stáňo, díky díky :) Já jsem jí chtěla zkusit a vím, že určitě nezkusím :) Zlatá Blanchette :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec není za co. K Blanchette jsem měla sice také připomínky, ale oproti YR je zlatá a za tu cenu obzvlášť.

      Vymazat
  3. Tobe to nelepi? Me se po tyto hruze malem prilepil rucnik na oblicej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupodivu nelepí. Ale měla jsem třeba hrozný problém s krémem ze stejné řady. To jsem se vždycky doslova přilepila v noci k polštáři, takže věřím, že na někoho může mí takové účinky i tato micelárka.

      Vymazat
  4. Je vidět,jak jsme každá jiná:) nejsem zastáncem YR,ale dostala jsem tuhle micelárku od kamarádky. Já si touto micelárkou odličuji hlavně oči a žádný problém s ní nemám. Vůbec mě v očích neštípe. Tak já mám v té lahvičce snad něco jiného:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kosmetiku opravdu každá reagujeme jinak a i takové extrémy se někdy stávají.:-) Ale jsem ráda, že to není takový propadák a někomu vyhovuje.

      Vymazat
  5. Tuto micelárku mám doma, už jsem téměř na dně. Ze začátku mi přišlo, že na obličeji mi nechává ulepený pocit. Oči s ní neodličuju, v tomto důvěřuji jen Biodermě. Spotřebuju hodně tampónků a i poté mi Bioderma přesto stáhne pár zbylých nečistot. Souhlasím, jako mi to bylo tonikum a ne micelárka! Ale jelikož jsem ji chtěla co nejdřív spotřebovat, odličovala jsem se s ní pravidelně a suchá místečka mi zmizela, ale to je jediné plus, za které možná spíš může i změna krému. Znovu si micelárku rozhodně nekoupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda, když už nic, tak aspoň trochu hydratační skutečně je.

      Vymazat
  6. U mě tahle micelárka dopadla ještě daleko hůř. Zmiňovala jsem se o ní u sebe na blogu: http://makeupcoctails.blogspot.cz/2013/08/5-srpnovych-zklamani.html

    OdpovědětVymazat
  7. Já osobně tuhle řadu miluju =o)
    Ale jelikož se líčím VÝRAZNĚ a to tak, že velmi... tak jsem nikdy micelárku nepoužila na odlíčení. Odlíčím se jedině dvoufázovým odličovačem, micelárkou bych si asi vydřela oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je ta řada také sympatická, hlavně tou vůní. Ale sedlo mi zatím jen to tonikum.

      Vymazat
  8. Děkuji vám všem za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. já teda s touto micelárkou jsem celkem spokojená, neštípe mě v očích a oči mi odlíčí celkem ok. Předtím jsem používala jen Biodermu, ale pak mi jaksi došla a chtěla jsem vyzkoušet něco jiného a příjde mi teda lepší tady ta... Ale to je fakt zvláštní, mě vůbec v očích neštípe.. Bioderma Sensibio za to štípala nehorázně.

    OdpovědětVymazat