pondělí 2. září 2013

Kosmetická statistika (srpen)

Srpen je opět měsícem překvapení. Sice vás už to asi tolik nešokuje, když se opakuje situace z minula, ale zatímco v červenci jsem po takovém výsledku cíleně šla, v srpnu se to stalo tak nějak omylem. Původním plánem bylo v srpnu na používání kosmetiky tak trochu kašlat, ale zároveň uskutečnit nějaké ty nákupy. Sama nechápu, jak se to stalo, ale dopadlo to přesně naopak. Ve spotřebě jsem udělala pořádný průvan a z většiny nákupů sešlo. Výsledek je tedy dost obdobný jako minulý měsíc. Nových věcí je 18 a spotřebovaných 21. Opět jsem toho spotřebovala více než koupila. Jupí. Tato pohádka má jen jeden malý háček. Zatímco jsem spotřebovávala vesměs pečující kosmetiku, v novinkách je to samá dekorativka. :-)

Tento měsíc byl plný dovolených, a tak mám ty fotky tahle na divoko roztahané, tak se moc omlouvám, ale převážet prázdné lahvičky z jednoho místa na druhé se mi moc nechtělo.


Novinky


Novinky jsou tentokrát taková neutrální směs všeho možného. Na fotce chybí krém Garnier, který jsem už konečně chtěla začít zkoušet, ale zapomněla jsem ho u rodičů. Ještě že mám krémů zásoby a mohla jsem lehce sáhnout po jiném. :-) Jinak jsem využila akce v Tetě na Niveu, také jsem neopomněla navštívit zázračně zásobovanou drogerii v Břeclavi, kde jsem tradičně koupila čisticí náplasti Essence, micelárku Ziaja a krém Ryor. Z Ladyboxu jsem si tentokrát nechala pouze jednu věc. Radost jsem si udělala tekutými linkami od Artdeco a z dovolené si přivezla dvě mýdla. Zbytek už jsou vesměs drobnosti. Jelikož je celkové číslo nižší než 20, což u sebe považuji za rozumný strop, tak jsem spokojena. Jen by tam tedy mohlo být méně dekorativky.

Spotřebováno


Číslo spotřebovaných věcí je sice vysoké, ale není to tak zlé, jak se na první pohled zdá. Polovina z toho jsou miniatury, v kterých jsem si udělala opravdu pořádek. Čtyři další věci navíc vyhazuji předčasně. 

1) Krém Alpa - Měla jsem ho moc ráda. Používala jsem ho na nateklé nohy nebo namožené svaly. Nemůžu si na něj stěžovat, ale můj nováček krém Ryor je stonásobně lepší, takže Alpa má do budoucna bohužel smůlu.

2) Krém na nohy Balea - Prostě klasika, netřeba představovat. Moje druhé balení a plánuji si koupit další. Lepší krém na nohy neexistuje.

3) Antiperspirant Garnier - Taková klasika. Byl dobrý, neměla jsem s ním problém. Klidně po nějakém podobném sáhnu znovu.

4) Micelární voda Bioderma - Věhlasný svatý grál. Sama jsem s ní byla také velmi spokojena a opravdu to byla nejlepší micelárka, co jsem kdy zkusila. Její opětovné koupi se bránit nebudu.

5) Čisticí pásky Nivea - Opět má klasika. Hned jak jsou někde v akci, tak je kupuji a rozhodně tak budu činit i nadále.

6) Odlakovač Ebelin - Klasický odlakovač. Nemám vůči němu výtky, ale odlakovače od Essence mám mnohem radši, takže k Ebelin se zatím vracet nebudu.

7) Opalovací krém Sun Ozon - Taková nouzovka do kabelky, znovu ho asi kupovat nebudu.

8) Šampón Body Basics - Byl pro mě velké překvapení, protože byl fakt výborný. Docela by mě zajímal i v plném balení.

9) Krém Avéne - Měla jsem vzoreček na zkoušku a byla jsem spokojená. Plánuji si ho na zimu koupit v plném balení.

10) Krém na ruce Lavera - Jsem měla v kabelce, ale moc mi nevyhovoval. Hrozně smrděl a vsakoval se snad sto let. Tohle už vážně znovu nepotřebuji.

11) Lak na nehty Rimmel - Asi moje nejoblíbenější barva laku - metalická stříbrná. Bohužel tento kousek mi asi po dvou letech zatvrdl. Podobnou barvu si chci ale pořídit znovu, i když třeba pro změnu od jiné značky.

12) Kalcium Gabriella Salvete - Nebylo nic moc. Nehty mi to nezpevnilo ani náhodou a navíc to po méně než roku zatvrdlo. Znovu ho určitě kupovat nebudu.

13) Maska na vlasy Macadamia - Mě bohužel neoslovila. S mými vlasy si nerozumí. Hrozně mi po ní ztěžkly a hrozně rychle se zmastily. Plné balení určitě kupovat nebudu.

14) Ubrousky Nivea - Není lepšího pomocníka na cesty. Osvědčily se skvěle. Osvěží, zbaví nečistot a lehounce hydratují. Pozor ale, s makeupem mají problém, zvlášť s tím očním. Až zase někam pojedu, určitě je koupím znovu.

15) Sprchový gel Body Basics - Průměrný sprcháč, tento kokosový mi navíc moc nevoněl. Byl to takový až moc chemický kokos. Znovu po něm netoužím.

16) Krém Sans Soucis - Byl výborný. Lehoučký, krásně hydratoval a celkově mi velmi sedl. Kdyby nestál takové astronomické peníze, tak si ho klidně koupím v plném balení. Ale něco kolem 700 Kč za něj fakt nedám.

17) Tělové mléko Yves Rocher - Tento vzoreček už jsem měla po druhé. Klasické mléko, příjemně voní, průměrně hydratuje. Není špatné, ale v plném balení mě vyloženě nijak neláká.

18) Krém Yves Rocher - Vzoreček bohužel nepřežil teplé počasí a zkazil se mi.

19) Lesk na rty Oriflame - Další oběť teplého počasí. Byl skoro nový a chutnal úžasně po ananasu. Bohužel se v něm udělaly hrudky a ananasová chuť zmizela, takže jej raději vyhazuji.

20) Termální voda Avéne - Dobrý letní pomocník, zvlášť na dovolené přišel vhod. Příští rok si ji klidně pořídím znovu.

21) Micelární voda Blanchette B - Sice mi dlouho trvalo, než jsem si na ni zvykla, ale ve finále si vedla velmi dobře. Možná si ji koupím znovu.

Tímto srpnový měsíc uzavírám a můžeme se začít těšit na podzim. Září u sebe oficiálně vyhlašuji měsícem nákupů. Už teď mám objednané nějaké věci a také chci něco ukořistit na dnech Marianne. Navíc se mi po dvou volnějších měsících vytvořily mezery v pečující kosmetice, takže bude potřeba ji doplnit. 

Jak jste v srpnu utráceli vy?

5 komentářů:

  1. Zkusenosti mam s kremem Sans soucis,sice krasne lehoucky,ale delaly se mi po nem pupinkyy a to na akne netrpim. Tak sel k mamce a to samy. Ted lezi ladem,ale zkusim sanci jeste dat,uvidim. A kalcium od GS taky mam a vysledky maly jsou. Nemas tip na lepsi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama se teď rozhoduji, co na ty nehty pořídím. Hodně je chváleno kalcium Four Seasons nebo jsem chtěla něco obdobného od Miss Sporty, ale včera jsem narazila na prázdné stojany a prý se chystá nějaká novinka. Takže asi nakonec půjdu do FS. Jde sehnat buď v lékárnách nebo zapadlejších drogeriích kolem 50 Kč.

      Vymazat
  2. Na moje spotrebovano se muzes podivat zde http://sororessa.blogspot.cz/2013/09/spotrebovano-za-srpen.html?showComment=1378116217777

    OdpovědětVymazat
  3. Mi to blbne.. Ja jsem prave byla z te Macadamia masky dost nadsena a chci si koupit velke baleni, ale kazdy mame jine vlasy... Tu micelarku z Kauflandu mam vyzkousenou a moc se mi libila, jeste za tu cenu.. Ted mam micelarku od Mixy a je skvela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mojí nejdražší položkou byl krém Revitalift od L´Oréalu a potom samé menší položky. Já září pasuji na měsíc spotřebovávání. Cíleně se vyhýbám i Dnům Marianne :D

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat